Är Suzuki Baleno en bra bil?

Suzuki Baleno

Suzuki tillverkar några av de bästa vanliga bilarna på marknaden. Suzuki Baleno är en av de bästa familjestadsbilarna från detta märke. Den här bilen är elegant, effektiv, rymlig och bekväm. Men är Suzuki Baleno en bra bil?

Suzuki Baleno är en underbar bil eftersom den är rymlig, ekonomisk, rolig att köra, säker, pålitlig och prisvärd. Tvärtom, individer som söker efter en avancerad hatchback med lyxiga funktioner och enastående prestanda kan behöva titta bort.

En annan läsning: Suzuki Baleno problem.

Historia om Suzuki Baleno

Suzuki Baleno är en subkompakt bil tillverkad av Suzuki. Till skillnad från de flesta Suzuki-modeller som tillverkas i Japan, tillverkas Baleno i Indien. Denna bil kallas också Toyota Glanza i Indien och Toyota Starlet i Afrika. Innan Suzuki gav denna bil namnet Baleno, var den känd som Cultus Crescent på många marknader.

Tidigare såldes Suzuki Baleno i olika karosskonfigurationer, inklusive en vagn, sedan och en 3-dörrars hatchback. Men sedan 2015 har denna bil sålts som en 5-dörrars kombi. Observera att denna bil har marknadsförts på Toyota-återförsäljaren i Indien som Toyota Glanza sedan 2019 och som Toyota Starlet i olika afrikanska länder sedan 2020.

Funktioner i Suzuki Baleno

Utseende

Den senaste Suzuki Baleno-modellen är välbyggd och elegant. Tack vare funktioner som lättmetallfälgar, justerbara strålkastare, dimljus fram, kromgaller och mycket mer. Interiören är också rymlig och välbyggd med funktioner som en läderratt, höjdjusterbar förarsäte, tygklädsel och mycket mer.

Funktioner som sticker ut från denna familjestadsbil är dock 360-siktskamera, head-up display, nästa generations Suzuki Connect och SmartPlay Pro +. Dessutom har denna bil en hjulbas på 99,2 tum, en längd på 157,1 tum, en bredd på 68,7 tum och en höjd på 59,1 tum.

  Är Suzuki SX4 S-Cross en bra bil?

Prestanda

Suzuki Baleno är baserad på ett drivlinjesortiment av bensinmotorer i K-serien, inklusive en trecylindrig 1,0-liters Boosterjet turboladdad direktinsprutningsmotor, en fyrcylindrig 1,25-liters Dualjet dubbelinsprutningsmotor, som också erbjuds med en mild hybrid SHVS-teknik, och en 1,2-liters traditionell bensin- och mild hybridmotorer som huvudsakligen tillhandahålls för den indiska marknaden.

Dessutom erbjuder Suzuki även en sportversion av Baleno, som levereras med avancerad sportteknologi och de senaste funktionerna. Sportversionen levereras med en 1,8-litersmotor som levererar upp till 121 hk. Denna bil kan också accelerera från 0 till 60 mph på mindre än 11,2 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Den äldre Suzuki Baleno-modellen var den första hatchbacken som tillverkades av Suzuki. Oavsett om du väljer den gamla eller nya Suzuki Baleno, kommer du fortfarande att bli bekväm eftersom de båda har en rymlig stuga. Den senaste Suzuki Baleno med en 5-dörrars kombi kan rymma upp till fem personer.

Dessutom är denna bil praktisk och levereras med ett lastutrymme på 320 till 355 liter. Detta utrymme kan dock utökas upp till 756 liter med baksätena vikta. Med en sådan lastkapacitet är denna bil utmärkt för både korta och långa resor.

Bränsleeffektivitet

Suzuki Baleno är en effektiv bil. Den har en bränsleeffektivitet på mellan 44,6 mpg och 52,4 mpg. Detta är enastående med tanke på att Suzuki Baleno är en stadsfamiljsbil. Som ett resultat kommer ägaren att spendera mindre pengar på bränsle.

  Är Suzuki Celerio en bra bil?

Säkerhet

När det gäller säkerhet är Suzuki Baleno inte en av de säkraste bilarna i sin klass. Men ändå. Den är fortfarande säker och bra för både vuxna och barn. Tack vare säkerhetsfunktioner som ett elektroniskt stabilitetsprogram, ISOFIX barnstolsfästen, säkerhetsbältespåminnare, sex krockkuddar, backhållningsassistent och bakre parkeringsassistanssensorer.

Pris

Suzuki Baleno är en prisvärd halvkombi med fascinerande funktioner. Denna bil har en start RRP på $ 1632 som går upp till $ 20,100. Detta är billigare än de flesta av sina rivaler. På samma anmärkning går begagnade Suzuki Baleno-modeller så lågt som $ 8 730. Därför är detta en mycket prisvärd bil.

FAQ

Är Suzuki Baleno värt att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du är ute efter en subkompakt, rymlig, lättskött, pålitlig och praktisk familjebil, då är det här en bra bil att ha. Tvärtom, om du önskar en högpresterande, avancerad, säker och lyxig kombi, leta då någon annanstans.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Baleno?

Suzuki Baleno är en underbar subkompaktbil med massor av fascinerande funktioner. Men den upplever också flera problem som intresserade ägare bör känna till. Några av dessa problem är kopplade till motor, växellåda, fjädring, broms och el.

Är Suzuki Baleno en bra daglig förare?

Ja, Suzuki Baleno är en bra daglig förare. Detta beror på att denna hatchback är kompakt, billig att köra, bränsleeffektiv och prisvärd. Som ett resultat kommer det inte att kosta användaren om de använder den dagligen. Dessutom är det inga problem att parkera på allmänna parkeringsplatser eller köra den i trafiken på grund av dess kompakta design.

  Är Suzuki Ignis en bra bil?

Vilka bilar är som Suzuki Baleno?

Suzuki Baleno är en enastående subcompact hatchback med massor av fantastiska funktioner. Oavsett har denna bil mycket konkurrens som gör det möjligt för intresserade köpare att välja mellan en mängd olika. Några av dess närmaste rivaler är Toyota Glanza, Hyundai i20, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Tata Altroz, Holden Astra och Honda Jazz.

Är Suzuki Baleno bra för långa resor?

Ja, Suzuki Baleno är utmärkt för långa resor eftersom den är praktisk, rymlig och har enastående prestanda. Även om den är byggd för stadskörning är Suzuki Baleno ännu effektivare på motorvägen och den levereras med en bekväm kupé. Det rymliga lastutrymmet säkerställer att användarna har tillräckligt med bagage för sin resa.

Sammanfattning

Suzuki Baleno är en av de finaste Suzukimodellerna som tillverkats utanför Japan. Denna familjära stadsbil är välgjord med en rymlig kupé och en tilltalande design. Den är också effektiv, pålitlig, säker och billig att underhålla. Men den har också flera problem som kan undvikas med bra skötsel och underhåll.

Sammantaget är Suzuki Baleno en bra bil och den ger mycket valuta för pengarna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts