Är Suzuki Alto en bra bil?

Suzuki Alto

Suzuki Alto är en prisvärd bil men med bättre bygg- och körkvalitet än de flesta av sina rivaler. Men är Suzuki Alto en bra bil?

Suzuki Alto är en bra bil om du letar efter en praktisk, effektiv, pålitlig och lättskött bil. Däremot är det inte en utmärkt bil om du vill ha en högpresterande, snabbare, lyxig och avancerad stadsbil.

Suzuki Altos historia

Suzuki Alto är en subkompakt kei-bil. Denna bil har varit i produktion sedan 1979 till dags dato. För närvarande är modellen inne på sin 9:e generation. Alto har sitt ursprung som ett kommersiellt fordonsderivat av Fronte, men efter en tid blev Alto-typskylten populär och 1988 ersatte den Fronte-namnet helt.

Denna stadsbil kallas också Suzuki Fronte, Suzuki Cervo Mode, Maruti 800, Suzuki Mehran och Maruti A-Star. Det är också viktigt att notera att den första Suzuki Alto var en 3-dörrars lastversion av personbilen Fronte.

Idag är den senaste Suzuki Alto, som är i sin 9:e generation, en 5-dörrars hatchback och den är baserad på HEARTECT-plattformen.

Egenskaper hos Suzuki Alto

Utseende

Suzuki Alto må vara en trevlig och prisvärd liten stadsbil, men den ser inte särskilt tilltalande ut. Detta gäller både det yttre och det inre utseendet. Ändå är den fortfarande användbar och billig att köra. Suzuki Alto har en hjulbas på 96,9 tum, en längd på 133,7 tum, en bredd på 58,1 tum och en höjd på 58,1 tum.

Prestanda

Suzuki Alto levereras med olika motorer. Eftersom denna bil har tillverkats sedan 1979 har användarna ett brett utbud av motoralternativ att välja mellan. Den senaste modellen är dock utrustad med en 658 cc R06A I3-motor och en 658 cc R06A I3 turbomotor för den japanska marknaden. Den har också en 5-växlad manuell växellåda och en 5-växlad automatiserad manuell AGS CVT-växellåda för den japanska marknaden.

  Är Suzuki Celerio en bra bil?

Tidigare modeller var utrustade med antingen en 998 cc K10B I3-motor eller en 658 cc K6A I3-motor. När det gäller prestanda är Suzuki Alto inte särskilt snabb eftersom den kan accelerera från 0 till 62 mph på bara 6,8 sekunder. Den har också en topphastighet på cirka 93,23 mph.

Komfort och lastutrymme

Även om Suzuki Alto är en subkompakt stadsbil, kan den ändå rymma upp till fem personer. Det är dock viktigt att välja rätt trimalternativ eftersom vissa modeller endast rymmer fyra personer. Å andra sidan är kupén inte så bekväm eftersom den levereras med säten av låg kvalitet.

Förutom den rymliga kupén har denna bil också gott om lastutrymme, jämfört med sina rivaler. Den har totalt 130 liter eller 4,6 kubikfot utrymme, vilket är tillräckligt bra. Detta kan dock ökas genom att fälla baksätet.

Säkerhet

Suzuki Alto kanske inte är en avancerad bil, men det är en säker bil. Några av de bästa säkerhetsfunktionerna som denna bil levereras med är bakre parkeringssensorer, dubbla krockkuddar, ABS med EBD, ett anti-lås-bromssystem, barnsäkerhetslås, en säkerhetsbältesvarning och en krocksensor. Observera att de flesta av dessa funktioner är standard men tillverkaren erbjuder också några tillägg.

Bränsleeffektivitet

När det gäller effektivitet är Suzuki Alto en av de mest effektiva bilarna i sin klass. Den kommer med en bränsleekonomi på 55 till 65 mpg. Observera att detta är enligt de brittiska klassificeringarna. Därför kommer användaren att spara en hel del pengar när det gäller bränsleförbrukning.

  Är Suzuki Baleno en bra bil?

Pris

Suzuki Alto är en av de billigaste bilarna på marknaden. Priset på Suzuki Alto varierar från 1 400 till 7 000 dollar. Dessutom är de begagnade modellerna ännu billigare. Förutom att vara prisvärd är den här bilen också billig att underhålla eftersom den inte har många avancerade funktioner och delar.

FAQ

Är Suzuki Alto värt att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du är ute efter en prisvärd, pålitlig, lättskött och effektiv stadsbil är Suzuki Alto den perfekta bilen för dig. Men om du vill ha en högpresterande, säker, snabbare, lyxigare och mer avancerad bil, bör du titta bort.

Vad är den höga körsträckan för Suzuki Alto?

Suzuki Alto är en pålitlig bil. Men som alla bilar börjar det också utveckla problem när det åldras. Så om du köper en begagnad Suzuki Alto är det viktigt att kontrollera hur många mil som finns på vägmätaren för att undvika att förvärva en bil med många problem.

Med det sagt, alla Suzuki Alto med mer än 120k miles har hög körsträcka.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Alto?

Suzuki Alto kan vara en av de mest populära Suzuki-modellerna på marknaden, men den kommer också med en del problem. Några av de vanligaste Suzuki Alto problemen är brist på kraft, elrutor fel, bakhjulslager fel, mattor slitage, och skramlande ljud. Det har också registrerats som att ha hjulvibrationer, motorlåsning under regnperioden och felaktig luftkonditionering.

  Vanliga problem med Suzuki Vitara

Är Suzuki Alto en bra daglig förare?

Ja, Suzuki Alto är en underbar daglig förare. Detta beror på att den är liten och lätt att manövrera i trafiken. Dessutom är dess lilla storlek perfekt för parkering på allmänna parkeringsplatser. Dessutom är denna bil bränsleeffektiv, vilket innebär att det inte kommer att kosta mycket att hålla den på vägen dagligen.

Vilka bilar är som Suzuki Alto?

Suzuki Alto är en trevlig subkompakt stadsbil med bra prestanda och bränsleeffektivitet. Ändå möter denna bil hård konkurrens från marknaden. Några av dess närmaste rivaler är Maruti Celerio, Hyundai Grand i10, Renault Kwid, Hyundai Santro och Datsun Redi-Go.

Slutliga tankar

Suzuki Alto är en bra bil eftersom den erbjuder stor effektivitet, praktiska egenskaper och bra prestanda. Den är också pålitlig, hållbar och billig att underhålla. Men som alla bilar har den också vanliga problem som kan undvikas med god skötsel och underhåll.

Sammantaget är det en av de mest eftertraktade subkompakta stadsbilarna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts