Är Renault Trafic en bra bil?

Renault Trafic

Renault Trafic är en lätt kommersiell skåpbil som tillverkas av den franska biltillverkaren Renault. Den har tillverkats sedan 1980 och finns tillgänglig i olika konfigurationer som skåpbil, minibuss, personbil och pickup, men är Renault Trafic en bra bil?

Trafic används ofta som arbetsfordon, vilket innebär att de flesta företag är övertygade om dess kapacitet. Därför är Renault Trafic verkligen en bra bil av just den anledningen. Vi måste också vara medvetna om att Trafic har sålts i nästan 40 år, vilket i sig är ett bevis på hur bra den faktiskt är.

Den har genomgått flera uppdateringar under åren och den nuvarande modellen kommer med en rad moderna funktioner som avancerade säkerhetssystem, bränslesnåla motorer och anslutningsmöjligheter. Designen kan vara lite på den gamla sidan eftersom den senaste modellen introducerades 2014, särskilt på insidan där Trafic visar sin ålder mest.

Om du vill veta mer om alla drivlinealternativ, designen, körupplevelsen, tillförlitligheten, prissättningen och praktiska egenskaper, se till att läsa den här artikeln.

Drivlinan

Renault Trafic finns tillgänglig med ett brett urval av motorer, som alla är dieseldrivna. Tidigare modeller är främst utrustade med antingen 1.6L 4-cylindrig diesel med 90 till 140 hk eller en större 2.0L 4-cylindrig diesel med 114 hk men med mycket lägre CO2-utsläpp.

Renault uppdaterade dock 2.0L 4-cylindern 2019 vilket gav den 170 hk, vilket är den mest kraftfulla fabriksmotorn du kan få med Trafic. De allra nyaste Trafic-modellerna är endast tillgängliga med 2.0L 4-cylindern som nu ger 140 hk och kallas Dci 130.

  Vanliga problem med Renault Trafic

Alla Trafic-modeller är strikt framhjulsdrivna och levereras med en 6-växlad manuell låda. Effektivitetsmässigt kan du förvänta dig runt 40-45MPG UK vilket är det allra bästa numret du kan få från Trafic. Sammantaget är Trafic inte riktigt utrustad med en 21-tals drivlina eftersom den inte kommer med vare sig bensin eller hybrid iterationer.

Det finns vissa rykten om att nästa generations Trafic kan komma som en renodlad elbil, men vi får vänta och se.

Design och körupplevelse

När det gäller designen är Trafic också ganska daterad, men ingen köper egentligen en skåpbil för att visa upp sin fantastiska design. Interiören är både daterad i utseende och i funktioner vilket är att förvänta sig från en ganska gammal plattform.

Körupplevelsen är så ordinär som den kan bli eftersom Trafic trots allt är en skåpbil. På den positiva sidan håller den vägen riktigt bra, den lutar inte för mycket i kurvorna och den lyckas isolera vägbuller riktigt bra. Den är inte lika tyst som Mercedes Vito och inte heller lika bekväm som den nyaste VW Transporter, men skillnaderna är inte alltför märkbara.

Tillförlitlighet och vanliga problem

Tillförlitligheten hos Renault Trafic kan variera beroende på modell, årsmodell och användning. I allmänhet anses Renault Trafic vara en pålitlig skåpbil, särskilt under de senaste åren. Det har dock förekommit en del rapporterade problem med äldre modeller, särskilt de som tillverkades i början av 2000-talet.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Vilken är bäst?

Dessa Renault Trafic-problem inkluderar felande kopplingsplattor, växlar som slirar, elektriska fel, motorproblem och problem med fjädringen. Om du tar hand om Trafic på rätt sätt bör du kunna njuta av den i årtionden framöver. Det är värt att nämna att nyare Trafic-modeller är mycket mer tillförlitliga och därför bör vara de som du borde gå efter.

Prissättning och praktiska egenskaper

Baspriset för en ny Renault Trafic i Storbritannien var cirka 23 000 pund för några år sedan, medan en begagnad Renault Trafic i gott skick med låg körsträcka kan kosta allt från 5 000 pund till 20 000 pund eller mer, beroende på det specifika fordonet.

Renault Trafic är en praktisk skåpbil som är väl lämpad för en rad kommersiella tillämpningar. Den har en rymlig och mångsidig interiör som gör den idealisk för transport av last, utrustning eller passagerare. Trafic finns i en mängd olika karossutföranden, inklusive skåpbilar, gruppbilar och passagerarskåpbilar, vilket gör att den kan anpassas för att passa olika behov.

Vanliga frågor

Har Renault Trafic utgått ur sortimentet?

För de flesta marknader slutade Renault Trafic tillverkas i sin nuvarande form redan 2021, men den säljs fortfarande på vissa marknader som Afrika. Det finns ingen information om att den kommer tillbaka när som helst snart, men det finns rykten om att den kan komma med en elektrisk drivlina istället.

Vi måste vänta och ta reda på om det verkligen är fallet, men Renault är väldigt tysta om att Trafic någonsin kommer tillbaka. Hursomhelst kan Renault inte erbjuda Trafic med dieselmotor längre eftersom diesel är lite av ett tabuämne i Europa just nu.

  Vanliga problem med Renault Laguna

Vad är Renault Trafics lastkapacitet?

En av de viktigaste styrkorna hos Renault Trafic är dess lastkapacitet. Den har en generös lastvolym, med upp till 8,6 kubikmeter tillgängligt utrymme i versionen med lång hjulbas. Trafic har också en hög maximal nyttolastkapacitet, som varierar från 1 002 till 1 280 kg beroende på modell.

Det är värt att notera att Trafics lastkapacitet också kan påverkas av vikten och storleken på de föremål som transporteras, samt eventuella modifieringar eller ytterligare funktioner som lagts till fordonet. Även om Trafic kan transportera en ansenlig mängd last måste du vara medveten om att dessa gör det mycket svårare att köra uppför branta backar.

Hur säker är Renault Trafic?

En av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i Trafic är dess avancerade förarassistanssystem (ADAS), som är utformade för att förhindra olyckor och minska allvaret i eventuella kollisioner. Några av de ADAS-funktioner som finns tillgängliga i Trafic är filkörningsvarnare, döda vinkeln-assistent, backkamera och backstarthjälp.

Utöver dessa ADAS-funktioner har Trafic också en rad standardsäkerhetsfunktioner, såsom krockkuddar, säkerhetsbälten med förspännare och elektronisk stabilitetskontroll. Trafic har också fått ett 4-stjärnigt Euro NCAP-säkerhetsbetyg, vilket indikerar en bra skyddsnivå för passagerarna i händelse av en krock.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts