Är Porsche 718 Boxster S en bra bil?

Är Porsche 718 Boxster S en bra bil?

Porsche 718 Boxster S är en tvåsitsig kompakt sportbil som är gjord för dem som vill känna vinden i håret utan att behöva betala för en Porsche av hög klass. 718 Boxster S får en mellanspecifik 2,5L turboladdad 4-cylindrig motor med 350 hk som endast finns tillgänglig med modellerna Cayman S och Boxster S. Så är Porsche 718 Boxster S en bra bil?

Ja, Porsche 718 Boxster S är en bra bil för dem som vill ha en kompakt 2-sitsig sportbil med mjukt tak. Det är kanske inte den bästa bilen för längre förare eftersom det inre utrymmet i Boxster S är minst sagt begränsat. Motorn är stark, effektiv och verkligen passande för bilens chassi och storlek.

Designen på 718 Boxster S är något vackrare än instegsmodellen 718 Boxster. Interiören börjar visa sin ålder lite grann, men är fylld med högkvalitativa material. Boxster S körs riktigt fokuserat, men körningen är inte straffande som hos de högre modellerna av de platta 6-cylindriga Boxster- och Cayman-modellerna.

När det gäller tillförlitlighet är 718 Boxster hygglig, men det finns några problem som är värda att tala om. Värdena på dessa är starka eftersom de lyckas behålla värdet riktigt bra. Praktiken är så bra som den kan vara för en bil av den här storleken vilket innebär att den får två separata förvaringsutrymmen.

Porsche 718 Boxster S – Drivlinan

718 Boxster S drivs av en 2,5L fyrcylindrig turbomotor med 4 cylindrar och 350 hk och 309 lb-ft vridmoment. Detta räcker för att driva Boxster S från 0-60 mph på cirka 4,5 sekunder och toppfarten är beräknad till 177 mph. Dessa siffror är ganska potenta för en bil som endast drivs av en 4-cylindrig motor.

  Ska jag rostskydda min Porsche?

Bilen finns också tillgänglig med antingen en manuell kortväxlad växellåda eller en 7-växlad Porsche PDK dubbelkoppling. Alla 718-modeller är strikt bakhjulsdrivna. När det gäller effektivitet kan 718 Boxster S ge cirka 30MPG kombinerat, vilket också är en bra siffra för en bil som klarar 0-60mph på bara 4,5 sekunder.

På det hela taget är 718 Boxster S-drivlinan kanske inte den mest spännande drivlinan du kan köpa, men den gör verkligen susen när det gäller acceleration och toppfart.

Porsche 718 Boxster S – Design och chassi

Porsche 718 Boxster S ser något annorlunda ut än Boxster på instegsnivå eftersom den sitter lägre, får snyggare hjul och har några designuppgraderingar här och där. Interiören i Boxster S är fylld med högkvalitativa material som läder, aluminium, Alcantara eller till och med kolfiber om du är villig att betala för det.

Fjädringen och chassiavstämningen i 718 Boxster S är bekväm, men ändå tillräckligt styv för att bilen inte ska luta sig in i kurvorna. Mittmotorlayouten hjälper verkligen till med viktbalansen eftersom Boxster S hanterar sig riktigt bra. På det hela taget kör Boxster S bättre än den vanliga Boxstern, men inte lika bra som Boxster Spyder eller Boxster GTS.

Porsche 718 Boxster S – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är 718 Boxster S hyfsad, men du måste underhålla den på lämpligt sätt. Detta kommer inte som någon överraskning eftersom alla Porsche-modeller är utformade på detta sätt. Porsches reservdelar kostar betydligt mer än andra bilar, men de erbjuder en 50 % längre servicelivslängd än i de flesta bilar där ute.

  Porsche 996 - Allt du behöver veta

De vanligaste 718 Boxster S-problemen är relaterade till turboladdaren, växellådan, utrustningen, överhettning och luftkonditioneringssystemet.

Porsche 718 Boxster S – Värde och praktiska egenskaper

Porsche 718 Boxster S börjar på 74 600 dollar, vilket är cirka 12 000 dollar mer än ingångsmodellen 718 Boxster. Skillnaden på 12 000 dollar är vad du betalar för en bättre motoruppgradering, men bara om du verkligen gillar prestandakörning. Hur som helst behåller 718 S sitt värde väl på begagnatmarknaden, vilket innebär att det är vettigt att köpa en om du är intresserad av den här typen av bilar.

Praktiken är så bra som den kan vara för en bil av den här storleken. Detta innebär att bilen får två separata förvaringsutrymmen både fram och bak. Det invändiga sittutrymmet är relativt kompakt vilket innebär att längre förare sannolikt kommer att kämpa för utrymmet.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa en Porsche 718 Boxster S?

Om du är intresserad av kompakta 2-sitsiga sportbilscabrioleter kommer du sannolikt att gilla 718 Boxster S. De flesta människor dras omedelbart till den tack vare det förstklassiga Porsche-märket. 718 Boxster S körs riktigt bra eftersom den hanterar bra och den är också en riktigt bra cruiserbil.

Om du däremot anser att 718 Boxster S är för trång, kommer du inte att trivas ett dugg i den. Dessutom är 718 Boxster S en strikt 2-dörrars 2-sitsig bil vilket innebär att du inte kan använda den till allt. Om du äger flera bilar är 718 Boxster S ett bra komplement, men om du bara äger en bil är det bäst att det inte är 718 Boxster S.

  Är en Porsche Boxster en bra daglig förare?

Är Porsche 718 Boxster S säker?

När du tittar på storleken på 718 Boxster S tänker du förmodligen att det inte är den säkraste bilen du kan köpa eftersom den är så liten och så lätt. Du skulle dock bli glad om du visste att 718 Boxster S har ett stjärnigt 5-stjärnigt säkerhetsbetyg i praktiskt taget alla kategorier.

Du måste dock fortfarande vara medveten om att det är en kompakt lättviktsbil och att den inte kommer att tåla lika mycket misshandel som en större SUV skulle kunna göra.

Är Porsche 718 Boxster S en sportbil?

Porsche 718 Boxster S är en sportbil och ingen kan säga något annat. Det är sant att en soft-top inte är det bästa alternativet för en prestandabil, men Boxster-serien överbryggar klyftan mellan lätta sportbilar och bekväma cruisers.

Som sådan kan 718 stå sig själv på en racerbana samtidigt som den får dig att känna dig som en miljon dollar när du kryssar på en kustväg.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts