Är Mercedes Maybach skottsäker?

Är du på jakt efter en skottsäker bil? Oroa dig inte eftersom Mercedes erbjuder skottsäkra bilar. Men är alla Mercedes Maybach skottsäkra?

Ja, Mercedes Maybach är skottsäker. Alla Mercedes Maybach-modeller är dock inte skottsäkra eftersom detta endast gäller Mercedes Maybach S600 Guard och Mercedes Maybach S600 Pullman. Andra Mercedes Maybach-varianter på instegsnivå är inte skottsäkra.

Mercedes-Benz introducerade Mercedes Maybach S600 Guard för att den ska kunna ge politiska personer, rika familjer, affärsmagnater och kungligheter det maximala skydd som går att köpa för pengar. Men bortsett från att vara skottsäkra har dessa bilar samma egenskaper som den vanliga Mercedes Maybach S600.

Vilka egenskaper har Mercedes Maybach Bulletproof-varianterna?

Den mindre och mer prisvärda Mercedes Maybach S600 Guard skottsäkra bilen har VR10 ballistiskt skydd. Denna funktion gör att denna lyxiga sedan kan motstå skott av härdat stål från ett stormgevär. Den är dock något billigare än Mercedes Maybach S600 Pullman. Den har ett utgångspris på 524 000 dollar.

Tvärtom är den större och större Mercedes Maybach S600 Pullman Guard utrustad med komplett VR9-kulskydd för glas och kaross. Detta är mycket starkare än motståndet på varianten Mercedes Maybach S600 Guard. Bortsett från det har den här modellen en direktiv ERV 2010-sprängningsklassning, vilket innebär att 33 pund TNT säkert kan explodera inom 6,5 fot från sprängningen.

Som väntat är den dock också mycket dyrare och tyngre än Mercedes Maybach S600 Guard-varianten. Den här bilen kommer att kosta minst 1,56 miljoner dollar, vilket är ganska högt räknat. Oavsett detta är den värd vartenda öre eftersom den är mer avancerad än sitt mindre syskon S600 Guard.

  Hur kan jag avgöra vilken modell av Mercedes jag har?

Till skillnad från S600 Guard har S600 Pullman Guard också elmotorer som hjälper människor att manövrera de tunga dörrarna. Dessutom är golvet förstärkt för att skydda bilen från sprängningar. Kort sagt har den här bilen många uppgraderingar som kan göra det möjligt för den här bilen att köra genom en krigszon.

Trots att de har olika pansaregenskaper har både Mercedes Maybach S600 Guard och Mercedes Maybach S600 Pullman Guard en Biturbo 6,0-liters V12-motor som levererar maximalt 523 hästkrafter och 612 lb-ft vridmoment. Så när det gäller snabbhet och prestanda kan bilen lätt komma undan en fiende.

Vilka är egenskaperna hos Mercedes Maybach S600?

Förutom att titta på skyddsfunktionerna i Mercedes Maybach S600 Guard eller Pullman Guard; denna bil erbjuder också komfort och säkerhet. Så om du inte har råd att skaffa en av de bepansrade trims kan du ändå få en lyxig och säker bil som bara chefer, magnater och världsledare har glädje av.

Mercedes Maybach S600 är en 5-sitsig sedan med ett ståtligt utseende. Som tidigare nämnts kommer den med en Biturbo 6,0-liters motor som levererar maximalt 523 hk och 612 lb-ft vridmoment. Dessutom kommer den med en fyrhjulsdrift och har en 7-växlad automatisk växellåda.

Dessutom presterar den här bilen exceptionellt bra, men när det gäller bränsleförbrukning måste du vara väl lastad för att kunna njuta av den här åkturen. Detta beror på att den har en kombinerad EPA-bränsleekonomi på 16 MPG, vilket är en av de högsta på marknaden.

  Är en Mercedes SUV dyr att underhålla?

Det som gör den här ultra-lyxiga sedanen speciell är de massor av lyxiga och avancerade funktioner som den har. Några av dem är bland annat liggande och masserande baksäten, läderklädd kabin, 64-färgat interiörbelysningssystem, uppvärmda och ventilerade framsäten, panoramasoltak och mycket mer.

Som tillval finns bland annat champagneflöjter av Maybach-märke, en elektriskt styrd dörr och ett kylskåp. Alla dessa funktioner bidrar till den lyx och opulens som Mercedes Maybach S600 erbjuder. En standard Maybach S600 kostar cirka 190 000 dollar.

FAQ

Är en skottsäker Mercedes Maybach långsammare än en vanlig Maybach?

Trots att Mercedes Maybach med skottsäkert skydd lägger till mer vikt än en standard-Mercedes Maybach är Mercedes Maybach med skottsäkert skydd fortfarande snabb och accelererar snabbare. Detta beror på att de har stora motorer, till exempel Biturbo V12-motorn som kommer att rusa iväg som om den hade normal vikt.

Kan jag göra min vanliga Mercedes S-klass till en skottsäker bil?

Ja, du kan skottsäkra vilken bil som helst så länge du har pengar att göra det. Så om du vill förvandla din Mercedes S-klass till en skottsäker bil behöver du bara leta efter det bästa företaget för att göra det. Några av de populära företag som gör skottsäkra bilar är Inkas, Alpine, Armormax och många fler.

Kan vem som helst köpa en skottsäker bil?

Ja, vem som helst kan köpa en skottsäker bil. Så länge du har pengar att lägga på en skottsäker bil kan du köpa en sådan eller få en vanlig bil modifierad så att den har skottsäkra egenskaper. Att ha en skottsäker bil är mycket viktigt för de rika eftersom de vanligtvis är de främsta måltavlorna.

  Vilka Mercedes har V12?

Är en bepansrad Mercedes Maybach S600 Guard säkrare än en vanlig Mercedes Maybach S600?

Ja, pansarbilar är vanligtvis säkrare än icke-pansarbilar. Om dessa bilar till exempel drabbas av frontalkollisioner är chansen att en bepansrad bil inte kraschar större än för en vanlig bil. Tack vare de skrynkelzoner som dessa bilar har och som gör att de kan absorbera mer energi i hög hastighet.

Är skottsäkra bilar dyra att underhålla?

Oavsett om de är bepansrade eller inte är lyxbilar dyra att underhålla. När det gäller de dagliga kostnaderna förbrukar dock den bepansrade bilen mer bränsle än en vanlig bil. Därför är de mycket dyrare att underhålla eftersom de är tyngre än standardbilar.

Sammanfattning

Så även om vissa Mercedes Maybach-modeller är skottsäkra är inte alla skottsäkra. Tvärtom kan du göra vilken Mercedes Maybach-modell som helst skottsäker om du vill. Men om du vill ha en Mercedes Maybach som är skottsäker bör du överväga att skaffa Mercedes Maybach S600 Guard eller Mercedes Maybach S600 Pullman Guard.

Båda dessa ultra-lyxiga sedans är skottsäkra. S600 Pullman Guard är dock större och dyrare än S600 Guard. Dessutom har S600 Guard ett VVR10-skydd medan S600 Pullman Guard har ett VR9-skydd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts