Är Jeep Cherokee en bra bil?

Jeep Cherokee

Jeep är en av de mest äventyrliga små SUV:erna på marknaden. Den har gott om lastutrymme, utmärkt dragkapacitet, en rymlig kupé, härliga säten och hygglig bränsleeffektivitet. Men är Jeep Cherokee en bra bil?

På det hela taget är Jeep en trevlig kompakt SUV. Den är idealisk för personer som letar efter en liten terrängbil med enastående dragkapacitet och bränsleeffektivitet. Dessutom har den en utmärkt kabin med ett stort lastutrymme. Ändå har den också flera nackdelar, som dålig prestanda och låg tillförlitlighet.

Jeep Cherokees historia

Jeep Cherokee är en av flera Jeep SUV:er som Jeep erbjuder. Denna bil marknadsfördes formellt som Jeep Wagoneer men bytte namn till Jeep Cherokee. Dessutom fick denna bil sitt namn efter Cherokee-stammen av nordamerikanska indianer.

Jeep har tillverkat Jeep Cherokee från 1974 till idag. För närvarande är bilen i sin femte generation och har genomgått en hel del modifieringar under åren. Den har också ett större syskon, kallat Jeep Grand Cherokee, som är större och kraftfullare.

Funktioner hos Jeep Cherokee

Utseende

Jeep Cherokee är inte den snyggaste bilen i sin klass, men den ser elegant ut. Dessutom har den en trevlig interiör, men den är ganska bristfällig jämfört med sina stora rivaler, som Hyundai Tucson och Volkswagen Tiguan. Observera att vissa exteriöra och interiöra funktioner varierar beroende på vilken Cherokee-utstyrsel du väljer.

Även om Jeep Cherokee inte är lika rymlig som sina rivaler har Jeep Cherokee en större kaross och större mått. Den har en hjulbas på 106,5 tum, en längd på 182 tum, en bredd på 73,2 tum och en höjd på 65,7 tum.

  Är Jeep Commander en bra bil?

Prestanda

Det här är ett område där Jeep Cherokee har brister. Jeep Cherokee finns med olika trims, men de flesta av konkurrenterna överträffar den. Basutrustningen är Jeep Cherokee Altitude, medan den högsta utrustningen är Jeep Cherokee Limited 4X4. Andra populära trims är X, Latitude och Trailhawk.

Basversionen av Jeep Cherokee har en 3,2-liters V-6-motor som levererar maximalt 271 hk och 239 lb-ft vridmoment. Den avancerade Jeep Cherokee Limited-trimmen kommer däremot med en 2,4-liters inline-4-motor som ger upp till 180 hk och 171 lb-ft vridmoment.

Generellt sett är Jeep Cherokee inte den bäst presterande bilen i sin klass. Bilar som Honda CR-V, VW Tiguan och Mazda CX-5 presterar betydligt bättre.

Komfort och lastutrymme

Jeep Cherokee må vara större på utsidan än de flesta av sina rivaler, men den är betydligt mindre på insidan. Den har till exempel ett mindre lastutrymme än Honda CR-V och Ford Escape. Dessutom känns kupén trång på grund av de små fönstren och de höga fönsterbrädorna.

När baksätena i Jeep Cherokee är nedfällda erbjuder den här bilen totalt 54,7 tum lastutrymme, vilket är hyggligt.

Bränsleeffektivitet

En av de mest utmanande delarna med att äga en SUV är att de förbrukar mycket bränsle. Det är dock inte fallet med Jeep Cherokee eftersom den är bland de mest bränslesnåla bilarna på marknaden. Den har ett EPA-betyg på 19 mpg i staden, 27 mpg på motorvägen och 22 mpg kombinerat.

Med tanke på att Jeep Cherokee är en terrängbil är den mycket bränsleeffektiv. Därför kommer användarna att spara en del pengar.

  Jeep Commander Tillförlitlighet

Pris

Jeep Cherokee är mycket dyrare än de flesta av sina konkurrenter. Till exempel kostar basutrustningen för Jeep, Cherokee Altitude, 31 500 dollar, medan den mest avancerade utrustningen, Cherokee Limited 4X4, kostar 40 400 dollar.

När du jämför detta med Volkswagen Tiguan som går för 27 600 dollar eller Honda CR-V som går för 27 580 dollar kommer du att upptäcka att Jeep Cherokee är något dyrare. Tvärtom presterar dessa två bilar bättre än Cherokee.

FAQ

Hur pålitlig är Jeep Cherokee?

När det gäller tillförlitlighet presterar Jeep inte särskilt bra. Många tillförlitlighetsinstitut rankar Jeep Cherokee som en av de minst tillförlitliga kompakta SUV:erna på marknaden. Consumer Reports bedömer att Jeep Cherokee har en tillförlitlighet som ligger under genomsnittet, medan J.D. Power bedömer att samma bil har en tillförlitlighet som ligger något över genomsnittet.

Vad är skillnaden mellan Jeep Cherokee och Jeep Grand Cherokee?

Den största skillnaden mellan Jeep Cherokee och Jeep Grand Cherokee är deras storlek. Jeep Grand Cherokee är en mellanstor SUV, medan Jeep Cherokee är en liten eller kompakt SUV. Dessutom är Grand Cherokee kraftfullare och dyrare än Cherokee.

Har Jeep Cherokee många problem?

Jeep Cherokee kommer med flera problem som ägare eller intresserade köpare bör känna till. Några av problemen är motorstopp, motoroljeläckage, transmissionsproblem, fel fungerande elektrisk baklucka, problem med uppfällbara speglar, upphängningsproblem och försenade växelbyten.

Vad är den höga körsträckan på Jeep Cherokee?

Jeep Cherokee har en hög körsträcka på 150 000 mil eller mer. Trots att Jeep Cherokee är mindre pålitlig än de flesta av sina rivaler håller den här bilen länge. De flesta användare har rapporterat att de började få allvarliga problem efter att ha kört över 150 000 mil. Så om den här bilen är väl underhållen kan den hålla länge.

  Jeep Renegade Tillförlitlighet

Vilken bil är bättre – Jeep Cherokee eller Volkswagen Tiguan?

Det beror på vad du letar efter. Först och främst är Jeep Cherokee något dyrare än Volkswagen Tiguan. Å andra sidan erbjuder Jeep Cherokee en äventyrlig körning och är den bättre terrängbilen. Trots detta har Tiguan en rymligare och mer exklusiv interiör jämfört med Cherokee.

När det gäller lätthet i underhåll tar Jeep Cherokee hem segern. Trots detta har Volkswagen Tiguan en rymlig interiör och ett större lastutrymme.

Sammanfattning

Generellt sett är Jeep Cherokee en av de bästa kompakta SUV:erna på marknaden. Bilen är rymlig, snygg, lyxig, med mycket lastutrymme och en enastående dragkraft. Dessutom är den billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter.

Ändå är den här bilen inte tillförlitlig eftersom de flesta tillförlitlighetsbyråer rankar den under genomsnittlig tillförlitlighet. Dessutom är den en av de sämst presterande bilarna i sin klass, eftersom konkurrenter som Honda CR-V, Range Rover Evoque och Volkswagen Tiguan presterar bättre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts