Är Ford KA en bra bil?

Ford KA

Ford KA är en liten stadsbil med massor av fascinerande funktioner. Den är också pålitlig, effektiv och billig att underhålla. Ändå kommer den också med flera problem som ägarna borde veta om. Men är Ford KA en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Om du är ute efter en subkompakt stadsbil kommer du att älska Ford KA. Den är också effektiv, prisvärd och billig att underhålla. Men om du letar efter en rymlig, högpresterande och praktisk stadsbil bör du titta bort.

Ford KA:s historia

Ford KA är en liten bil tillverkad av Ford Motor Company från 1996 till 2021. Ford producerade denna modell som en stadsbil från 1996 till 2016 och från 2016 till 2021 som en subcompact-bil. Den första generationen tillverkades från 1996 till 2008, den andra generationen från 2008 till 2016 och den tredje generationen från 2014 till 2021.

Observera att de två första generationerna har en tre-dörrars hatchback-kaross, med den första generationen med en två-dörrars konvertibelversion som såldes som StreetKa och en sportig hatchmodell, SportKa. Å andra sidan tillverkades den tredje generationen som en fem-dörrars hatchback och som en fyrdörrars sedan.

Funktioner i Ford KA

Utseende

När det gäller utseende är Ford KA varken bra eller dåligt. Ändå gör dess subkompakta design den till en idealisk bil för stadskörning. Några av de anmärkningsvärda funktionerna som denna modell levereras med är fjärrlås, uppvärmda speglar, kroppsfärgade stötfångare, lättmetallfälgar, höjdjusterbart förarsäte, dimljus fram och fällbara baksäten.

  Vanliga problem med Ford Edge

Ford KA har en hjulbas på 98,1 tum, en längd på mellan 153,0 tum och 154,7 tum, en bredd på 66,7 tum och en höjd på 60,0 tum.

Prestanda

Ford KA levereras med flera motoralternativ som gör det möjligt för intresserade köpare att välja en version som bäst passar deras behov. Oavsett vilket är det viktigt att veta att den första generationens modell endast finns med bensinversion, medan den andra och tredje generationens modeller finns med både bensin- och dieselalternativ.

Den mest populära och pålitliga motorn i Ford KA är 1,2-litersmotorn. Denna motor levererar upp till 68 hk och ett vridmoment på 75 lb-ft. Den har också en topphastighet på 99 mph, vilket är exceptionellt. Denna bil kan också accelerera från 0 till 60 mph på bara 12 sekunder.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort är Ford KA inte ett av de bästa alternativen. Detta beror på att den levereras med en nära packad hytt som längre människor kommer att ha svårt att njuta av resan. Dessutom är lastutrymmet för litet och endast lämpligt för att bära några få saker. Som ett resultat är detta inte en bra bil för långa resor.

Säkerhet

Även om Ford KA inte kommer med massor av säkerhetsfunktioner är det fortfarande en säker bil. Några av de bästa säkerhetsfunktionerna i Ford KA inkluderar hastighetsassistans, filassistanssystem, aktiv motorhuv, AEB fotgängare, AEB stad och AEB interurban. Andra viktiga säkerhetsfunktioner i Ford KA är elektronisk stabilitetskontroll, Isofix-förankringspunkter för barnstolar och trepunktsbälten.

  Vanliga problem med Ford Mustang Ecoboost

Bränsleeffektivitet

Ford KA är en effektiv och miljövänlig bil. Båda motorerna släpper ut mindre än 120 g/km C02, vilket gör dem billiga att beskatta. Ford KA:s utsläpp är bäst med dieselmotorn, och den kan gå upp till 67 mil per liter. Å andra sidan är 1,2-liters bensinmotorn inte långt ifrån med en ekonomi på cirka 55 mpg.

Pris

Ford KA är inte bara en subkompakt och exceptionell stadsbil, utan den är också prisvärd. Ändå varierar priset från en region till en annan. Till exempel har Ford KA+ ett startpris på cirka $10955.60 i Storbritannien och $10561 i Tyskland. Dessutom är begagnade modeller ännu billigare.

FAQ

Är Ford KA värt att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du är ute efter en första bil eller en liten stadsbil är detta den perfekta bilen för dig. Bilen är kompakt, bränslesnål och pålitlig. Dessutom är den lätt att manövrera i trafiken och parkera på allmänna parkeringsplatser. Däremot är den inte lämplig för dem som letar efter en bil för långväga resor.

Är Ford KA en pålitlig bil?

Ja, Ford KA är en pålitlig bil. Det är dock inte den mest pålitliga bilen i sin klass. De flesta tillförlitlighetsbedömningsföretag har gett den en tillförlitlighetspoäng över genomsnittet. Ändå har denna bil hamnat på efterkälken i säkerhetskategorin. Detta beror på att den fick ett fyrstjärnigt säkerhetsbetyg från Euro NCAP, vilket är ganska lågt jämfört med de flesta av dess rivaler.

  Vanliga problem med Ford Ranger

Vilka är de vanligaste problemen med Ford KA?

Ford KA kan vara en underbart kompakt stadsbil, men den kommer också med flera problem. Några av de vanligaste problemen med Ford KA är motorproblem, problem med tomgångsregleringsventilen, motorfel, oljelampan tänds, skramlande motor, styrproblem, fjädringsproblem och bromsproblem.

Hur snabb är Ford KA?

Ford KA levereras med flera motoralternativ med varierande effekt. Den mest kraftfulla Ford KA-motorn är 1499cc Duratec Ti-VCT I4 bensin- eller etanolmotor. Denna motor levererar upp till 105 hk och ett vridmoment på 105 lb-ft. Den har också en topphastighet på upp till 99 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 12,0 sekunder.

Vilka bilar är som Ford KA?

Ford KA är en subkompakt stadsbil som konkurrerar med ett brett utbud av små stadsbilar på marknaden. Dess främsta rivaler är dock Suzuki Celerio och Vauxhall Viva. Andra rivaler är Skoda Citigo, Peugeot 2008, Volkswagen T-Cross och Ford Fiesta.

Slutsats

Ford KA är en subkompakt stadsbil med exceptionella funktioner. Den är smidig att köra och billig att underhålla. Den är också bränsleeffektiv, hållbar och pålitlig. Men om du är på jakt efter en högpresterande, snabbare och praktisk stadsbil, då kanske du måste titta bort.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts