Är Ford Fusion en bra bil?

Ford Fusion

Ford Fusion är en mellanstor familjebil som är utformad för att konkurrera med bilar som Chevy Malibu, Honda Accord, Nissan Altima och Hyundai Elantra. Ford är dock lite mer stilren än alla de andra sedans som nämns i detta stycke vilket säkert gör att Fusion verkar mycket mer intressant. Så är Ford Fusion en bra bil?

Ford Fusion är verkligen en riktigt bra bil med tanke på vad du får för pengarna. Motorerna som erbjuds är hyfsat pålitliga, hyfsat kraftfulla och hyfsat effektiva. Bilens exteriördesign är riktigt snygg, vissa kanske till och med säger att den är lite för mycket inspirerad av ett framstående brittiskt lyxbilsmärke. Interiören är trevlig, men inget att skryta med.

När det gäller körupplevelsen kör Fusion som vilken annan bil som helst i sitt segment. Den är smidig, lätt, tyst och ganska raffinerad. Tillförlitligheten verkar vara okej, men det finns några problem som är värda att tala om. Ford avvecklade Fusion, men det verkar som om Fusion gör comeback inför modellåret 2023.

Värdemässigt är det en riktigt bra bil på begagnatmarknaden just nu samtidigt som praktiska egenskaper också ligger i nivå med alla andra bilar från detta segment.

Ford Fusion – Drivkraften

Motoruppställningen för Ford Fusion 2020 (senaste modellåret) börjar med den 4-cylindriga 2,5 liter stora radmotor med cirka 175 hk och 175 lb-pft vridmoment. Den här motorn är kopplad till en 6-växlad automatisk växellåda som skickar all kraft till framhjulen. Du kan betala mer för att uppgradera till den mindre, men mer kapabla 1,5L turboladdade fyrcylindriga radmotor med 181 hk och 185 lb-ft vridmoment.

  Ford Focus RS tillförlitlighet

Det bästa motoralternativet är den turboladdade 4-cylindriga 2.0L-motorn med 245 hk och 275 lb-ft vridmoment. Den här motorkonfigurationen får också ett AWD-system medan den fyrcylindriga fyrcylindern med 181 hästkrafter i mellanspecifikationen får ett FWD-system. Fusion-modellerna på instegsnivå ger ungefär 23/34MPG, mellanspec-versionen ger 21/31MPG medan toppmotorn med 245 hk ger 21/31MPG med ett RWD-system eller 20/28 med ett AWD-system.

Du kan också få en hybridversion som drivs av en 2,0L fyrcylindrig motor kombinerad med en elektrisk hybriddrift med 188 hk och 129 lb-ft vridmoment. MPG-talen ligger runt 42 för den konventionella hybriden medan plug-in-versionen klarar 103MPGe.

Ford Fusion – Design och chassi

När det gäller design gör Fusion verkligen det eftersom den yttre designen på Fusion alltid varit snygg, särskilt de senaste modellerna. Vissa säger att Fusion, och Ford i allmänhet, lånar mycket av sin designinspiration från Aston Martin. Inredningen är ergonomisk, men inte så speciell när det gäller design och materialkvalitet.

Både fjädringen och chassit är inställda på komfort och användarvänlighet vilket gör att Fusion känns riktigt välsorterad för alla typer av körscenarier. Det är ingen sportbil och den försöker inte heller vara det. Det är en familjesedan som prioriterar komfort, användarvänlighet och gör allting på det sätt som det ska göras.

Ford Fusion – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet kan vi lugnt säga att Fusion är ett pålitligt fordon, men att den också lider av vissa särskilda problem. Till att börja med är den automatiska växellådan inte den mest pålitliga i branschen och det kan kosta pengar att laga den. Fjädringssystemet slits ganska snabbt vilket kräver att du investerar i nya stötdämpare, stötdämpare och eventuellt till och med svängstången.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

Motorn är hyfsad, men inte spjällhuset. Dessutom måste vi komma ihåg att servostyrningssystemet är känt för att gå sönder, och det kan även de svullna lug-muttrarna göra på grund av ett topplock i aluminium.

Ford Fusion – Värde och praktiska egenskaper

2020 års Fusion började på cirka 23 170 dollar för en barebone-version, men toppmodellerna gick för långt över 30 000 dollar. Nu kan den fås för en betydande rabatt på andrahandsmarknaden och många köper andrahands Fusions eftersom de är riktigt bra bilar att överväga.

Praktiskt sett är Fusion lika bra som alla andra mellanstora familjedrivna sedaner i denna serie. Den erbjuder plats för upp till fyra, kanske till och med fem vuxna. Bagageutrymmet är trevligt, även om öppningen är lite restriktiv. Sikten är bra, dörrarna öppnas fint och brett så det är lätt att få plats med en barnstol i Fusion.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa Ford Fusion?

Om du är på marknaden för en mellanstor familjebil som kan ta hand om familjens transportbehov utan att göra ett stort väsen av det, är Fusion ett utmärkt val att göra. Det är en snygg men ändå anspråkslös bil som till och med kan leverera i vissa lyxbilsinstanser. Den ser trevlig ut på utsidan, men lite tråkig på insidan.

Det är en väl avrundad familjebil, och det kommer inte som någon överraskning att många amerikaner köper dem. Även om SUV:er och crossover-bilar styr listorna just nu på både ny- och begagnatmarknaden, lyckas mellanstora sedans stå emot bruksbilsdominansen bättre än hatchbacks och andra mindre bilar.

  Vanliga Ford V10-problem

Har Ford slutat tillverka Fusion?

Ford slutade faktiskt att erbjuda Fusion för inte så länge sedan, men det verkar som om Fusion kommer tillbaka starkare än någonsin. Ford säger att den nya Fusion kommer att representera ett helt nytt sätt att designa en mellanstor sedan och att Fusion kommer att bli en av de mest slående bilarna i sitt segment.

Den kommer att komma i nyttoformer, inklusive en upphöjd kombi som kan konkurrera med Audi Quattro All-road lineup. Futurism, säkerhet, design och teknik är de pelare som den nya Fusion kommer att bygga på.

Är Ford Fusion bättre än sina konkurrenter?

Det här segmentet är fullmatat med mängder av alternativ och det är verkligen svårt att utse en vinnare. Vi kan säga att eftersom Fusion tekniskt sett inte längre tillverkas, har andra bilar från detta segment, som Accord eller Toyota Camry, lyckats slå Fusion. Vi får vänta och se hur den kommande Fusion kommer att jämföra sig med dessa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts