Är Ford C Max en bra bil?

Ford C Max

Ford C-Max är en av de mest pålitliga multifunktionsbilarna på marknaden. Den är också pålitlig, praktisk och bränsleeffektiv. Men är Ford C Max en bra bil?

Ford C Max är en bra bil om du letar efter en pålitlig, effektiv, praktisk och lättskött MPV. Å andra sidan är den inte idealisk om du är i behov av en högpresterande, lyxig och snabbare MPV. Trots det är det fortfarande en bra bil eftersom den erbjuder massor av fascinerande funktioner och är hållbar.

Historia om Ford C Max

Ford C Max är ett femdörrars kompakt multifunktionsfordon som tillverkas av Ford Motor Company. Denna bil har varit i produktion från 2003 till 2019. Även om den för närvarande kallas Ford C-Max, var den tidigare känd som Ford Focus C-Max. Dessutom kommer den också med en modell med längre hjulbas som kallas Ford Grand C-Max.

Ford C-Max har tillverkats i två generationer, där den första generationen tillverkades från 2003 till 2010 och den andra generationen från 2011 till 2019. Ford erbjuder olika valmöjligheter, inklusive bensin- och dieselmotorer samt hybrid- och plug-in-hybridalternativ.

Funktioner i Ford C Max

Utseende

När det gäller utseende och utseende är Ford C-Max snygg, men det är inte den bäst designade MPV i sin klass, eftersom den titeln går till Citroen C4. Några av de anmärkningsvärda egenskaperna hos Ford C-Max är 16-tums legeringar, ett panoramasoltak, Bluetooth-anslutning, USB-anslutning, en backkamera, en uppvärmd framruta, en DAB-radio och en läderinlindad ratt.

Sammantaget är Ford C-Max väldesignad och har en vacker och rymlig interiör.

Ford C-Max har en hjulbas på 104,3 tum, en längd på 172,4 tum, en bredd på 72,0 tum och en höjd på 64,0 tum.

  Vanliga problem med Ford 2.3 EcoBoost

Prestanda

Ford C-Max presterar otroligt bra eftersom den levereras med flera motoralternativ. Användarna kan välja mellan den mycket avancerade och livliga 1,0-liters turboladdade bensinmotorn och 2,0-liters dieseln med massor av kraft. Dessutom kan de antingen välja ett hybrid- eller plug-in-hybridalternativ med bättre bränsleekonomi och låga utsläpp.

Den mest kraftfulla motorn är 2.0 Duratoq med totalt 168 hk vid 3500 varv/min och 295 lb-ft vridmoment vid 2000 till 2750 varv/min.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort är Ford C-Max inte så bekväm. Detta beror på att den bara kan transportera fyra personer bekvämt och inte fem som de flesta MPV. Tvärtom har den gott om takhöjd, vilket innebär att längre personer kommer att vara mer bekväma jämfört med den mindre Ford Focus.

Dessutom har den gott om lastutrymme eftersom ägaren får ett totalt bagageutrymme på 432 liter med alla säten på plats. Men om baksätet fälls ökar utrymmet till 1 684 liter, vilket är otroligt för sin storlek.

Bränsleeffektivitet

Ford C-Max är inte så bränsleeffektiv jämfört med de flesta av sina rivaler. Detta beror på att den uppnådde en kombinerad bränsleekonomi på 37 mpg, med 35 mpg för staden och 38 mpg för motorvägen. Den mest effektiva versionen är dock den manuella 1.5 TDCi-dieseln med 118 hk och en WLTP-klassad bränsleförbrukning på upp till 48,7 mil per liter.

Säkerhet

Ford kanske inte är populärt för att skapa några av de säkraste bilarna på marknaden, men Ford C-Max får ganska bra poäng i denna kategori. Den hade ett Euro NCAP femstjärnigt krocktest. Dessutom har den flera säkerhetsfunktioner, såsom sju krockkuddar, traction control, AdvanceTrac Stability control, stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar, traction control och 4-hjuls låsningsfria bromsar.

  Ford Kuga Elektriska problem

Pris

Ford C-Max är en av de mest prisvärda bilarna i sin klass. Den har ett RRP-intervall på mellan $ 21 587 och $ 35640, vilket är ganska överkomligt. Ändå är en begagnad Ford C-Max ännu billigare med priser från $8708.

FAQ

Är Ford C-Max värt att köpa?

Ja, Ford C Max är värt att köpa eftersom den är pålitlig, rymlig, praktisk och billig att underhålla. Denna bil är också rolig att köra och presterar avsevärt bra jämfört med de flesta av sina rivaler. Å andra sidan, om du är ute efter en avancerad, högpresterande och lyxig MPV, kommer denna bil inte att vara värd att köpa.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford C-Max?

Ford C Max kan vara en enastående MPV, men den kommer också med flera problem. Några av dem inkluderar turbofel, kopplingsglidning, bakbromsproblem och fjädringsproblem. Dessutom har flera ägare rapporterat att de upplever förlust av styrkraft, felaktiga passagerardörrar, felaktiga luftkonditioneringsapparater och utbrända strålkastare.

Vad är den höga körsträckan för Ford C-Max?

Även om Ford C Max är en pålitlig bil med lågt underhållsbehov, utvecklar den fortfarande problem efter att ha kört vissa mil. Men om du tar väl hand om din Ford C Max kanske du inte upplever allvarliga problem i ett tidigt skede. De flesta allvarliga problem på Ford C Max börjar efter att ha kört mer än 100k miles.

Så om du köper en begagnad Ford C Max, försök att undvika en med mer än 150 000 mil eftersom den kommer att ha fler problem än normalt.

  Vanliga problem med Ford Focus Mk4

Är Ford C Max en bra daglig förare?

Ja, Ford C-Max är en utmärkt daglig förare eftersom den är trevlig att köra. Dessutom är denna bil bränsleeffektiv, pålitlig och lågt underhåll, vilket gör den utmärkt för daglig användning. Dessutom är den rymlig och praktisk, vilket gör den till en underbar familjebil för daglig användning.

Vilka bilar är som Ford C-Max?

Ford C-Max är en av de bästa bilarna i sin klass. Den möter dock hård konkurrens, vilket gör det möjligt för användare att välja sin MPV från en konkurrenskraftig klass. Några av dess främsta rivaler är Renault Scenic, Citroen C4 Picasso, VW Touran, Vauxhall Zafira Tourer, Chevrolet Spark EV och BMW 2 Series Active Tourer.

Sammanfattning

Sammantaget är Ford C Max en bra bil om du vill ha ett bränsleeffektivt och pålitligt multifunktionsfordon med lågt underhållsbehov. Innan du investerar i denna MPV är det dock viktigt att känna till några av de problem som du kan stöta på längs vägen, till exempel turbofel, felaktiga passagerardörrar, felande luftkonditionering och kopplingsproblem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts