Är Fiat Ulysse en bra bil?

Fiat Ulysse

Fiat Ulysse är en av de få bilar som har gjort flera comebacks på marknaden efter att tillverkningen avstannat under en tid. Fiat Ulysse och Scudo gjorde comeback och erbjuder exceptionella bilmodeller. Men är Fiat Ulysse en bra bil?

Fiat Ulysse kan vara en bra bil för vissa människor och dålig för andra. Det är en bra bil för familjer som söker en stor bil som rymmer alla. Dessutom är det en exceptionell bil för dem som vill ha effektivitet, komfort, rymlighet och tillförlitlighet. Det är dock inte en bra bil för dem som önskar en lyxig, avancerad och högpresterande bil.

Fiat Ulysse historia

Fiat Ulysse är en stor skåpbil med plats för mellan 6 och 9 personer. Den första generationen av Fiat Ulysse tillverkades mellan 1994 och 2002, medan den andra generationen tillverkades mellan 2002 och 2010. På senare tid har Fiat introducerat Fiat E-Ulysse, som är en hybridversion.

Fiat E-Ulysse är smidigare, bekvämare och mer avancerad än sina tidigare syskon. Denna bil har två batterialternativ; 50 kWh och 75 kWh kapacitet. Den nya elmotorn på 100 kWh levererar upp till 136 hk och med en topphastighet på 130 km/h. Dessutom är denna elversion kraftfullare och modernare med en rymlig interiör.

Några av de motoralternativ som erbjuds på de äldre Fiat Ulysse-modellerna är en 1,8-liters motor med 99 hk, 2,0-liters med 121 hk, 2,0-liters turbo med 147 hk, 2,0-liters JTD med 109 hk, 2,0-liters 16v-motor med 136 hk och 2,2-liters JTD med 170 hk.

Funktioner hos Fiat Ulysse

Utseende

Till skillnad från andra Fiat-minibussar och MPV:er, som Fiat Qubo och Fiat Scudo, har Fiat Ulysse ett tilltalande utseende. Fiat Ulysse hämtar sin stil från Stilo-seriens djärva, skarpa design. Dess eleganta och moderna design gör att den sticker ut från andra minibussar på marknaden.

  Vanliga problem med Fiat Argo

Fiat Ulysse har också en bekväm kupé och har plats för upp till 9 passagerare. Sätena på tredje raden är dock inte särskilt bekväma och är endast idealiska för barn. Dessutom är inredningsmaterialen av låg kvalitet, men kabinen är välorganiserad.

Prestanda

Fiat Ulysse kommer med flera motoralternativ. Därför varierar prestandan beroende på vilket motoralternativ du väljer. Men om du vill ha en mycket effektiv och miljövänlig Fiat Ulysse-modell kan du överväga att välja den senaste E-Ulysse som drivs på el.

Fiat Ulysse kan accelerera från 0 till 60 på bara 13,1 sekunder och har en toppfart på 118 mph. Observera att ju kraftfullare trimalternativet är, desto dyrare blir det.

Komfort och lastutrymme

Om du är en stor familj som letar efter en bekväm och rymlig minibuss är Fiat Ulysse ett utmärkt val. Den här bilen har en enorm kabin med en sittplatskapacitet på mellan 6 och 9 platser. Dessutom har den ett stort bagageutrymme med totalt 103,2 kubikfot utrymme.

Säkerhet

Även om Fiat Ulysse inte kommer med många säkerhetsfunktioner är det en extremt säker bil. Tack vare de passiva, aktiva och förebyggande säkerhetsfunktioner som Fiat Ulysse har.

Bränsleeffektivitet

Fiat Ulysse är också bränslesnål eftersom den har ett NEDC-bränslevärde på 21,0 mpg i staden, 39,2 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 33,1 mpg. Så oavsett om du använder den här bilen för stadskörning eller långa resor kommer du att spara mycket pengar på bränsle.

  Vanliga problem med Fiat Ulysse

Pris

Fiat Ulysse kommer med 10 olika varianter. Basmodellen är Fiat 2,0-liters 16v Dynamic med ett baspris på cirka 20 000 dollar, medan Fiat 2,2-liters JTD 16v Prestigio går för cirka 28 200 dollar. Detta är något högre än de flesta av dess konkurrenter.

FAQ

Är Fiat Ulysse en bra daglig förare?

Ja, Fiat Ulysse är en fantastisk daglig förare. Förutom att den är prisvärd förbrukar den här bilen inte mycket bränsle, eftersom den har en bränsleeffektivitet på cirka 35mpg. Dessutom är den lätt och billig att underhålla eftersom den registrerar många problem. Det enda problemet med denna bil är de billiga material som används i interiören, mer för de äldre bilmodellerna.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Ulysse?

Fiat Ulysse må vara en exceptionell skåpbil med en stor kupé och ett enormt bagageutrymme, men den kommer också med olika problem. Några av de problem som du sannolikt kommer att stöta på med Fiat Ulysse är problem med värmaren, problem med elektriska fönster, upphängningsproblem, problem med värmaren, problem med styrningen och elektriska problem.

Hur snabb är Fiat Ulysse?

Om du letar efter en högpresterande och snabbare minivan är Fiat Ulysse inte ett bra val. Det beror på att den levererar en topphastighet på 118 mph och det kan ta upp till 13,1 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph. Jämfört med de flesta av sina rivaler är Fiat Ulysse rimligt långsam.

  Vanliga problem med Fiat 500L Living

Vad är den höga körsträckan för Fiat Ulysse?

Fiat Ulysse är inte den mest pålitliga minibuss på marknaden. Men om den underhålls och sköts på rätt sätt kan den här bilen klockan över 200 000 mil. Men om du köper en begagnad Fiat Ulysse van av hög kvalitet, leta efter en med mindre än 150 000 mil. Detta beror på att de flesta Fiat-modeller börjar få allvarliga problem när de når över 150k.

Är Fiat Ulysse en bra familjebil?

Ja, Fiat Ulysse är en exceptionell familjebil. Det beror på att den har en sittplatskapacitet på mellan 6 och 9 platser. Så om du har en stor familj får den här bilen lätt plats för alla familjemedlemmar. Dessutom har den en stor lastkapacitet som rymmer mycket bagage och föremål för långa resor.

Slutsats

Fiat Ulysse är en fantastisk bil för en stor familj. Den här bilen är rymlig, bekväm, prisvärd, bränsleeffektiv och lätt att parkera. Å andra sidan är den inte idealisk för stadskörning eftersom styrningen är dålig. Dessutom består interiören av tunna material jämfört med de flesta av dess rivaler.

Trots detta är Fiat Ulysse fortfarande en enastående bil eftersom den rymmer upp till sju eller nio personer, beroende på vilken modell du väljer. Den är också billig att underhålla och går inte sönder så lätt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts