Är Fiat Toro en bra bil?

Fiat Toro

Fiat Toro är en av de bästa små pickuperna på marknaden. Den här bilen vann Red Dot Design Award 2016. Men är Fiat Toro en bra bil?

Fiat Toro är en underbar bil om du önskar en kompakt, pålitlig, effektiv, prisvärd och snygg liten pickup truck. Å andra sidan är den här bilen inte önskvärd om du söker efter en högpresterande, lyxig, avancerad och bekväm pickup truck.

Fiat Toros historia

Fiat Toro är en pickup truck som tillverkas av Fiat i Brasilien. Denna lastbil har varit i produktion sedan 2016 till dags dato. Dessutom härstammar den från Fiat FCC4-konceptet och är baserad på Small Wide 4X4-arkitekturen som delas med Jeep Renegade, Fiat 500X och Jeep Compass.

På många sydamerikanska marknader säljs Fiat Toro dock som Ram 1000, med användning av Ram Trucks-märket. Fiat Toro har dessutom olika motorer, bland annat 1,3-liters FireFly T4 I4 Turbo, 1,8-liters E.torQ Flex I4, 2,4-liters Tigershark II I4 och 2,0-liters Multijet II I4.

Funktioner hos Fiat Toro

#### Utseende
När det gäller det yttre utseendet är Fiat Toro bland de mest tilltalande små pickup-bilarna på marknaden. Det är därför den var en av de mest sålda bilarna när den släpptes. Dessutom gör dess kompakta design den idealisk för stadskörning, vilket många blev förälskade i.

Några av de funktioner som sticker ut från Fiat Toro är 17-tums hjul, ett elektriskt soltak, ett svänghjul med spakar och elektriska backspeglar. Medan det yttre av Fiat Toro ser exceptionellt ut är det inre som saknas. Först och främst är interiören trång. För det andra är interiören inte lika avancerad som de flesta av konkurrenterna.

  Är Fiat Ducato en bra bil?

Fiat Toro har en hjulbas på 117,7 tum, en längd på 193,5 tum, en bredd på 72,6 tum och en höjd på 68,7 tum.

Prestanda

Fiat Toro är utrustad med en 1,3-liters motor. Den har dock även en 2,4-liters Tigershark II I4-motor och en högpresterande 2,0-liters Multijet II I4-motor. 1,8-litersmotorn levererar upp till 139 hk, 2,4-litersmotorn producerar upp till 186 hk, medan 2,0-litersmotorn levererar upp till 170 hk.

Det är också värt att notera att Fiat Toro har fem utrustningsnivåer, inklusive Endurance, Freedom, Volcano, Ranch och Ultra. Dessutom har den tre växellådsalternativ, inklusive en 6-växlad manuell växellåda, 6-växlad automatisk växellåda och 9-växlad automatisk växellåda.

Komfort och lastutrymme

En av de saker som gör att vissa människor håller sig borta från denna fantastiska lilla pickup är komforten. Eftersom Fiat Toro är en liten bil är den ganska trång inuti. Framsätena är något bekväma och rymliga, men baksätena är det inte. Som ett resultat är de bara bra för barn och inte för vuxna.

Trots detta har den här pickupen ett hyfsat lastutrymme. Detta gör att du kan transportera både varor och bagage.

Bränsleeffektivitet

Att köra Fiat Toro är ganska roligt och enkelt. Tack vare den utmärkta hanteringen och de pålitliga motorerna. Icke desto mindre är det också billigt eftersom den här bilen är mycket effektiv. Den har en effektivitet på 31,75 mpg i staden och 46,81 mpg på motorvägen. Så användaren kommer att spara lite pengar om de väljer Fiat Toro.

  Vanliga problem med Fiat Fiorino

Säkerhet

Fiat Toro är inte den säkraste lilla pickupen på marknaden. Dessutom är den en av de minst säkra pickupbilarna på marknaden. Detta beror på att den inte har ett sidohuvudskydd som standard och många andra standardiserade säkerhetsfunktioner som finns på konkurrenternas fordon.

Pris

Priset på Fiat Toro varierar från en trim eller variant till en annan. Priset sträcker sig från 22 500 till 33 700 dollar. Detta är ganska överkomligt jämfört med de flesta av dess konkurrenter. Trots detta är de avancerade varianterna något dyrare jämfört med konkurrenterna eftersom de saknar vissa grundläggande funktioner.

FAQ

Är Fiat Toro värd att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du är på marknaden för en kompakt, pålitlig, effektiv och snygg pickup är Fiat Toro den bästa bilen för dig. Men om du letar efter en större, bekväm, högpresterande och lyxig pickup är detta inte lastbilen för dig.

Hur snabb är Fiat Toro?

Fiat Toro må vara en liten pickup truck, men den är ganska snabb. Det beror på att den kommer med en topphastighet på 124,27 mph. Dessutom kan det ta 10 sekunder att accelerera från 0 till 60 sekunder, vilket är mycket imponerande. Om du därför letar efter en av de små pickup-bilarna med bäst prestanda är Fiat Toro ett utmärkt val.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Toro?

Om du planerar att skaffa Fiat Toro är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att stöta på längs vägen. Några av de vanligaste problemen med Fiat Toro är en defekt bränslepump, överhettning av motorn, elektriska problem i kupén, svart avgasrök och en trång kupé.

  Vanliga problem med Fiat 500L Living

Vad är den högsta körsträckan för Fiat Toro?

Även om Fiat Toro inte har funnits på marknaden länge kan man uppskatta att den har en hög körsträcka på mellan 100 000 och 150 000 mil. Mindre problem kan dock visa sig redan vid 10 000 mil. Om du köper en begagnad Fiat Toro bör du därför överväga en med 150 000 eller färre mil.

Är Fiat Toro en fyrhjulsdriven bil?

Nej, Fiat Toro är i första hand en framhjulsdriven bil. Bilen är byggd på en enkroppskonstruktion och har en oberoende bakre upphängning. Tillverkaren erbjuder dock även ett tillvalsalternativ med fyrhjulsdrift. Så om du älskar att köra offroad kan du skaffa detta alternativ för en smidig körning i tuff terräng.

Slutsats

Fiat Toro är en exceptionell bil för personer som söker en kompakt, pålitlig, snygg, modern och effektiv liten pickup. Däremot är den inte idealisk för personer som söker en lyxig, avancerad, bekväm, rymlig och högpresterande pickup truck.

På det hela taget är Fiat Toro en trevlig bil för stadskörning och en ung familj. Men som alla bilar har den här enheten också flera problem som kan förebyggas via rätt skötsel, underhåll och goda körvanor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts