Är Fiat Doblò en bra bil?

Fiat Doblò

Fiat Doblò är en enkel, praktisk och stor skåpbil med familjevänliga egenskaper. Den är också rymlig och effektiv. Men är Fiat Doblò en bra bil?

Fiat Doblò är en utmärkt bil för personer som söker en MPV med stor kupé och stort bagageutrymme. Den är också bränslesnål, bekväm och billig att underhålla. Däremot är den inte lämplig för personer som letar efter en lyxig, högpresterande, kraftfull och säker minivan.

Fiat Doblòs historia

Fiat Doblò är en skåpbil och ett fritidsfordon som tillverkas av den italienska biltillverkaren Fiat. Modellen har tillverkats från 2000 till idag. Den första generationen Fiat Doblò tillverkades från 2000, medan den andra generationen tillverkades från 2010 och den tredje generationen från 2022.

Den första generationens Fiat Doblò hade endast ett 4/5-dörrars alternativ, medan den andra generationens modell hade 2-dörrars, 3-dörrars, 4-dörrars och 5-dörrars alternativ. Dessutom erbjuder Fiat också olika motoralternativ, bland annat 1,2-liters Fire I4, 1,6-liters Torque I4, 1,8-liters E.torQ I4, 1,9-liters JTD I4, 1,4-liters Fire I4, 2,0-liters Multijet I4 och 2,4-liters Tigershark I4.

Den tredje generationen Fiat Doblò har en elektrisk variant. Den batterielektriska versionen kallas e-Doblò och tillverkas i Spanien tillsammans med sina stallkamrater.

Funktioner hos Fiat Doblò

Utseende

Första generationens Fiat Doblò ser inte så tilltalande ut. Den andra generationen ser dock något bättre ut, medan den tredje generationen är en av de snyggaste bilarna i klassen. Dessutom ser e-Doblò mycket spektakulärt ut och är en av de snyggaste elektriska MPV:erna på marknaden.

Fiat Doblò har också ett av de största hjulavstånden i sin klass. Den har en hjulbas på 108,46 tum, en längd på 172,83 tum, en bredd på 72,12 tum och en höjd på 72,63 tum. Dessutom har Fiat Doblò en stor interiör, men den saknar kvalitet. Även om vuxna och barn får plats bekvämt inuti, är den tredje raden idealisk för barn.

  Vanliga problem med Fiat Panda

Prestanda

Med olika motoralternativ att erbjuda kan användarna välja en Fiat Doblò-trim som imponerar mest på dem. Den 1,4-liters 5MT-motorn producerar till exempel upp till 95 hk och 94 lb-ft vridmoment. Men om du vill ha mer effektivitet kan du skaffa Fiat e-Doblò med antingen BLUEHDI 100 CV MT eller BLUEHDI 130 CV MT.

En annan kraftfull motor är den 2,0-liters Multijet 6MT som ger upp till 135 hk. Observera att ju kraftfullare motor, desto dyrare trim.

Komfort och lastutrymme

Fiat Doblò är utformad för familjeanvändning. Tack vare det rymliga och stora kabinutrymmet som rymmer upp till sju passagerare. Icke desto mindre är tredje raden ett tillval eftersom den här bilen levereras med fem platser. Dessutom är kabinen mycket rymlig men saknar avancerade funktioner. Om du önskar en avancerad Fiat Doblò kan du titta på Fiat e-Doblò.

Förutom att Fiat Doblò är praktisk och erbjuder ett stort kabinutrymme har den också ett stort kabinutrymme. Den kommer med 27,9 tum bagageutrymme med totalt 113 kubikfot utrymme när baksätena är nedfällda.

Säkerhet

Trots att de flesta Fiat-bilar inte är säkra är Fiat Doblò avsevärt säker. Tack vare de exceptionella säkerhetsfunktioner som den har, såsom elektronisk bromskraftsfördelning, antiblockeringssystem och ett elektroniskt stabilitetsprogram. Dessutom har den förar-, passagerar- och sidokrockkuddar för extra säkerhet.

Om säkerheten är en prioritet är Fiat e-Doblò det bästa alternativet. Den här modellen är säkrare än de bensindrivna Fiat Doblò-modellerna. e-Doblò kan skryta med 17 aktiva och passiva säkerhetsanordningar, inklusive filhållningsassistent, föraruppmärksamhetsvarning, varning för kollisioner framåt och mycket mer.

  Vanliga problem med Fiat Uno

Bränsleeffektivitet

Till skillnad från de flesta skåpbilar är Fiat Doblò en mycket effektiv bil. Det är därför den dubblerar som en bra familje- och vardagsbil. Den har en NEDC-bränsleeffektivitet på 25,3 mpg i stan, 39,8 mpg i staden och en kombinerad 32,6 mpg.

Pris

Det beror på vilken utrustning och vilket årsmodell du väljer. Dessutom är begagnade Fiat Doblòs betydligt billigare än de senaste modellerna. Till exempel varierar trims för Fiat Doblò 2020 mellan 15 100 och 30 100 dollar. Detta är ganska prisvärt jämfört med sina rivaler.

FAQ

Är det värt att köpa Fiat Doblò?

Det är värt att köpa Fiat Doblò om du letar efter en prisvärd, effektiv, rymlig, pålitlig och bekväm MPV. Om du däremot vill ha en högpresterande, lyxig, snygg och rolig bil är Fiat Doblò inte en idealisk bil att överväga.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Doblò?

Fiat Doblò är en trevlig familjebil med en rymlig interiör och stort lastutrymme. Men om du planerar att köpa en är det viktigt att känna till några problem som du kommer att stöta på längs vägen. Några av de problem som du sannolikt kommer att stöta på är motorproblem, transmissionsproblem, fjädringsproblem, felaktiga dörrlås, styrförlust, problem med bränslepumpen och elektriska problem.

Är Fiat Doblò en bra daglig förare?

Ja, Fiat Doblò är en bra daglig förare eftersom den inte förbrukar mycket bränsle. Den är också billig att underhålla och mycket pålitlig. Dessutom är den här bilen prisvärd med gott om utrymme i kupé och bagageutrymme. Med en sittplatskapacitet på upp till sju passagerare och ett stort bagageutrymme är denna bil bekväm att använda för daglig körning.

  Är Fiat Argo en bra bil?

Hur snabb är Fiat Doblò?

Liksom de flesta MPV:er är Fiat Doblò inte en snabb bil. Denna stora minivan har en topphastighet på 100 mph och den kan accelerera från 0 till 62 mph på bara 15,4 sekunder. Om snabbhet är vad du letar efter i en familjebuss ska du därför hålla dig borta från Fiat Doblò.

Vad är den höga körsträckan för Fiat Doblò?

Fiat Doblò är en bil som kan hålla längre om den underhålls ordentligt. Oavsett detta utvecklar dessa bilar också allvarliga problem med åren som kan locka till sig en hög reparationskostnad. Så om du letar efter en begagnad Fiat Doblò av hög kvalitet bör du överväga en bil med mindre än 150 000 mil. De flesta Fiat Doblòs börjar få allvarliga problem efter att ha gått 150 000 mil.

Sammanfattning

På det hela taget är Fiat Doblò en fantastisk familjebil med kapacitet att transportera upp till sju personer. Den är också effektiv, pålitlig, bekväm, rymlig och lätt att underhålla. Dess utseende är dock ganska intetsägande. Dessutom är körkvaliteten inte i nivå med de flesta av dess konkurrenter och den har en undermålig prestanda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts