Är BMW M850 en bra bil?

Är BMW M850 en bra bil?

BMW erbjuder några av de mest lyxiga och högpresterande bilarna på marknaden. BMW M850 är bland de mest eleganta och lyxiga BMW-modellerna på marknaden. Den är kraftfull, lyxig och vackert tillverkad. Men är BMW M850 en bra bil?

BMW M850 är en fin bil för dem som önskar överflöd, elegans, prestanda och kraft. Men om du är en person med en budget och önskar en pålitlig, praktisk och prisvärd bil kommer du inte att älska BMW M850.

BMW M850:s historia

BMW M850 är en del av BMW 8-serien. Den här serien har funnits sedan 1990. Den första generationens serie tillverkades mellan 1990 och 1999. 19 år senare presenterade BMW den andra generationens serie, som började tillverkas 2019 till dags dato.

Den första generationens BMW 8-serie kallades E31-serien, medan den andra generationens serie kallades G15. Medan E31-serien bestod av två motoralternativ (V8 och V12) kommer den senaste generationen endast med V8-motorn.

Dessutom fanns E31-serien endast som en tvådörrars coupé, medan G15-serien finns som coupé, cabriolet och gran coupe. Trots att alla dessa karosserier har sina egna koder kallas de alla för G15.

Funktioner hos BMW M850

Utseende

Även om BMW M850 har ett högt pris är den värd varje krona. Den har inte bara en elegant och smidig design, utan är också utrustad med avancerade och sofistikerade funktioner. Några av de anmärkningsvärda funktionerna är 20-tums hjul, Shadowline-utvändig klädsel, belyst njurgrill, elektriskt fällbara sidospeglar, läderklädsel och intuitiva tekniska funktioner.

Prestanda

BMW M850 levereras med en 4,4-liters V8-motor med 8-stegs automatisk växellåda. Dessutom har den ett AWD-system som gör att användaren kan använda bilen smidigt i olika väderförhållanden. Denna kraftfulla motor levererar upp till 523 hk och 553 lb-ft vridmoment. Vissa personer trimmar dock motorn så att den får över 661 hk och 656 lb-ft vridmoment.

  Vanliga problem med BMW X1

Vid full fart registrerar bilen 155 mph, men det tar bara cirka 3,6 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph, vilket är mycket imponerande.

Komfort och lastutrymme

Om du har en stor familj ska du hålla dig borta från den här bilen. Det beror på att den kommer med fyra säten, vilket är bra men inte utmärkt för en stor familj. Sätena är dock bekväma och rymliga. Den har också hyfsat ben- och huvudutrymme, vilket är viktigt för stor komfort.

Liksom de flesta BMW-cupéer har den här enheten ett hyfsat lastutrymme, eftersom den har 14,8 kubikmeter utrymme, vilket är större än det bagageutrymme som finns i de flesta sedans. Så även om den här bilen inte är helt praktisk är den en bra bil för en liten familj.

Bränsleeffektivitet

Eftersom det här inte är en vanlig sedan eller coupé får du räkna med att spendera mycket på bränsle. BMW M850i har ett EPA-värde på 18 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och 20 mpg kombinerat. Även om den har en bättre bränsleeffektivitet än de flesta av sina konkurrenter är den fortfarande en bränsleslukare.

Pris

BMW M850 är ingen billig bil. Med ett utgångspris på cirka 111 000 dollar är den här bilen mycket dyr. Den konkurrerar med BMW AMG GT, som också är ganska dyr, men den har mer avancerade funktioner och är lyxigare än M850. En av anledningarna till att M850 har låg försäljning s på grund av den höga initiala kostnaden.

  BMW 650i - Allt jag behöver veta

FAQ

Är BBMW M850 värd priset?

Om du vill ha lyx, prestanda, avancerad teknik och en snabbare bil är BMW M850 värd priset. Å andra sidan kommer den inte att vara lämplig för en person som letar efter en pålitlig, praktisk och underhållsfattig lyxcoupé.

Hur länge håller BMW M850?

BMW M50 håller över 200 000 mil. Även om det är svårt att upptäcka en begagnad eller gammal BMW M850 har de få som finns tillgängliga gjort ett bra jobb och är mycket pålitliga bilar. Observera att detta endast gäller de gamla modellerna som lades ned 2002. De nyare modellerna har ännu inte hunnit över 80 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M850?

BMW M850 är en av de lyxigaste kompakta BMW-modellerna på marknaden. Så innan du investerar i den här bilen är det viktigt att känna till några av de problem som du sannolikt kommer att möta på vägen. Några av de problem som du kommer att stöta på är defekta bromsar, oljeläckage, styrproblem, avgasskrammel, motorproblem och mycket mer.

Icke desto mindre kan de flesta av ovanstående problem undvikas genom att ta väl hand om din bil.

Hur snabb är BMW M850?

Eftersom BMW M850 är en högpresterande bil kan du förvänta dig att den har en högre hastighet än de flesta av sina rivaler. Den här bilen har en topphastighet på cirka 155 mph. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på bara 3,6 sekunder, vilket är exceptionellt. Så om du letar efter en snabbare coupé eller cabriolet med en bekväm interiör är detta en perfekt bil att överväga.

  Kan en BMW servas var som helst?

Varför har återförsäljarna svårt att sälja BMW M850?

Återförsäljarna har svårt att sälja BMW M850 på grund av den höga startkostnaden. BMW M850 har ett grundpris på cirka 111 000 dollar. Dessutom har BMW inte gjort någon ordentlig reklam för BMW M850, vilket innebär att endast en handfull människor vet att denna lyxkupé finns på marknaden. Vad är bilen är ganska kostsam att underhålla.

Sammanfattning

Nu när du vet vad du kan förvänta dig av BMW M850 executive coupé kan du gå vidare och bestämma om du vill investera i denna bil eller inte. BMW M850 är inte en perfekt bil eftersom den har flera brister och den är dessutom kostsam att underhålla.

Trots detta erbjuder den en elegant exteriör, en bekväm interiör, avancerade säkerhetsfunktioner och mycket avancerad teknik. Den är också lätt att hantera men med en tendens till understyrning. Med sådana förstklassiga funktioner och prestanda är BMW M850 värd att investera i.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts