Är BMW iX3 helt elektrisk?

BMW håller långsamt på att bli ett av de främsta elbilsföretagen i världen. Förutom att producera bensin-, diesel- och plug-in hybridbilar har företaget också börjat skapa helelektriska bilar. Men är BMW iX3 helt elektrisk?

Ja, BMW iX3 är en helt elektrisk SUV. Det är den första helelektriska SUV:n från BMW. Dessutom har den här bilen liknande egenskaper som den traditionella BMW X3 SUV:n. Men till skillnad från BMW X3 använder den ett batteri och inte bensin eller gas. Den här bilen är i samma klass som Jaguar I-Pace, Audi e-Tron och Mercedes EQC.

BMW ix3 är bland de tre första helelektriska BMW-bilarna. Andra helelektriska BMW-modeller är IX och i4 M50. Precis som sina bensinmottagare presterar dessa BMW helelektriska bilar enastående och erbjuder lyxiga funktioner. Tvärtom är de miljövänliga eftersom de inte drivs med gas.

Funktioner hos BMW ix3

Utseende

BMW ix3 är kanske inte den snyggaste helelektriska SUV:n på marknaden, men den är en av de snyggaste. Tack vare funktioner som njurgrillen som utgör det centrala optiska elementet i fronten, adaptiva LED-strålkastare, 20-tums aerodynamikhjul och en vacker design.

Interiören i ix3 är också lyxig med några av de senaste teknikerna på marknaden. Den har ett panoramaglas-soltak som släpper in naturligt ljus. Dessutom har den sportstolar i Vernasca-läder och en 12,3-tums helt digital display.

På det hela taget är BMW ix3 lyxig, vacker och med förstklassiga tekniska funktioner. Den konkurrerar på ett fördelaktigt sätt med Jaguar I-pace, Tesla Model X och Audi e-Tron. Det är bara en fråga om smak, preferenser och budget.

  Vilken inkomstklass köper elbilar

Prestanda

Naturligtvis presterar BMW ix3 bättre än BMW x3. Till skillnad från sin bensinmottagare har ix3 en enda motor på bakaxeln. Denna motor levererar upp till 286 hästkrafter med en körsträcka på upp till 282 mil på en full laddning. Dessutom kan den här bilen accelerera från 0 till 60 på 6,8 sekunder och har en topphastighet på 112 mph.

Observera att en full laddning tar cirka 7,5 timmar på en vanlig växelströmsladdare, medan det bara tar 32 minuter att ladda bilen fullt ut på en snabbare likströmsladdare.

Komfort

När det gäller komfort kommer du inte att bli besviken på BMW ix3. Precis som X3 har den här bilen också bekväma läderstolar och kan den rymma upp till fem personer. Den har en hjulbas på 2864 mm, en längd på 4734 mm, en bredd på 1891 mm och en höjd på 1668 mm.

Tillförlitlighet

BMW har alltid rankats bland de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. Oavsett detta har detta ändrats under de senaste åren då den nu är en av de mest pålitliga tyska bilarna. Och eftersom BMW ix3 är helt elektrisk kan du förvänta dig få problem eftersom den har färre rörliga delar.

Säkerhet

BMW ix3 är bland de säkraste bilarna på marknaden. Den här bilen kan skryta med toppsäkerhetsfunktioner som elektronisk stabilitetskontroll, automatisk nödbromsning, lane keep assist, automatisk nödbromsning och backkamera.

Pris

Om du jämför utgångspriset för BMW ix3 med det för dess konkurrenter, som Jaguar I-pace och Audi e-Tron, kommer du att upptäcka att den är något billigare. Utgångspriset för BMW ix3 ligger på cirka 61 000 dollar.

  Påverkar kallt väder Tesla-batteriet?

FAQ

Vilka egenskaper gör BMW ix3 till en utmärkt bil?

BMW ix3 är en av de finaste helelektriska SUV:erna på marknaden. Några av de funktioner som gör att den sticker ut från konkurrenterna är ett panoramaglas-soltak, digital nyckel, adaptiv fjädring, sportstolar, BMW:s intelligenta personliga assistent och aerodynamiska hjul.

Vad är skillnaden mellan BMW ix3 och ix?

BMW ix och ix3 är två exceptionella helelektriska kompakta SUV:er. Trots detta är BMW ix större, bredare och högre än BMW ix3. Dessutom har ix två elmotorer, medan ix3 har en enda motor.

Dessutom erbjuder BMW ix fler hästkrafter eftersom den har maximalt 362 hästkrafter, jämfört med de 286 hästkrafter som ix3 erbjuder. När det gäller hastighet är BMW ix också snabbare eftersom den accelererar från 0 till 60 på 6,1 sekunder, jämfört med ix3:s 6,8 sekunder. ix3 är dock ganska billigare än ix.

Är BMW ix3 en hybridbil?

Nej, BMW ix3 är inte en hybridbil utan en helt elektrisk SUV. BMW X3 erbjuder dock bensin, diesel, plug-in hybrid och nu en helt eldriven bil. BMW X3 plug-in hybrid finns endast i en trim, nämligen xDrive30e. Ändå har den här bilen liknande egenskaper som de andra BMW X3 och ix3.

Den största skillnaden är att alla BMW X3-modeller drivs av olika medel. BMW X3 hybrid är utrustad med en turboladdad fyrcylindrig motor som är kopplad till ett plug-in hybridsystem. Som ett resultat levererar den maximalt 288 hästkrafter och 310 lb-ft vridmoment.

  BMW M8 Tillförlitlighet

Är BMW i8 helt elektrisk?

Nej, BMW i8 är inte helt och hållet eldriven. Det beror på att det är en hybridbil som delvis drivs av bensin och delvis använder ett batteri. Till skillnad från bilar med enbart bensin har den här plug-in hybridbilen ett 98 kW-batteri som ger en maximal räckvidd på 34 miles. Det innebär att du kan växla mellan gas och el för att driva bilen.

Vilken bil är bäst -Jaguar I-Pace eller BMW iX3?

Om du vill ha fart och kraft ska du välja BMW ix3, men om du vill ha räckvidd och lyx har Jaguar I-pace ett litet övertag över BMW ix3. Dessutom är BMW ix3 något billigare, medan Jaguar I-pace är mycket lättare att hantera.

Slutsats

BMW ix3 är en helt elektrisk bil. Denna enastående och kraftfulla helelektriska SUV är likt X3, som är en av de bäst säljande BMW-modellerna på marknaden. Dessutom är BMW ix3 mycket kraftfull eftersom den levererar upp till 286 hästkrafter och kan köra upp till 282 mil på en full laddning.

Precis som sin bensinmottagare är BMW ix3 också mycket bekväm med förstklassiga lyx- och säkerhetsfunktioner. Den konkurrerar också fördelaktigt med bilarna i sin klass som Audi e-Tron och Jaguar I-Pace.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts