Är BMW ix en bra bil?

Är BMW ix en bra bil?

BMW IX ger andra toppmodeller av EV-SUV:er som Tesla Model X, Mercedes EQC, Audi e-Tron och Jaguar I-Pace en chans att få en chans att få en chans att få en chans att få en chans att få en chans. Den här bilen är enastående eftersom den erbjuder en utmärkt räckvidd, komfort, förstklassiga tekniska funktioner och är snabb. Men är BMW IX en bra bil?

Självklart, ja! BMW IX är en bra bil eftersom den är billigare i drift än sina motsvarigheter med ICE-teknik. Den minskar också föroreningarna genom att minska eller inte släppa ut växthusgaser. Dessutom är BMW IX billigare att underhålla, mer tillförlitlig och mer praktisk än de flesta av sina konkurrenter.

Liksom andra BMW EV har IX också några problem som ägare eller intresserade köpare bör vara oroliga för. Trots detta är dessa problem lätt att hantera, och rätt skötsel och underhåll kommer att bidra till att förlänga bilens livslängd.

BMW IX:s historia

BMW IX är en mellanstor lyxig crossover SUV tillverkad av BMW. Denna batterielektriska bil har varit i produktion sedan 2021 till dags dato. Den är också den fjärde modellen av undermärket i med BMW i3 som den första modellen. Bilen körs på en dubbelmotor och ett fyrhjulsdrivet system med fem dörrar.

BMW IX bygger på en skräddarsydd arkitektur för elektrisk drivlina och en rymdram i aluminium som förstärker en inre kolfiberplast. Trots att den elektriska plattformen är ny är den med den modulära CLAR-plattformen.

Funktioner hos BMW IX

Utseende

BMW IX:s utseende är en rejäl besvikelse. Även om BMW ville få den här elbilen att se annorlunda ut än sina motsvarigheter med elmotor, slutade det med att man erbjöd en oattraktiv design. Bortsett från det är BMW IX en trevlig bil med en förstklassig kabin och utmärkt finish. Så allt är inte förlorat.

  Vilken är BMW:s minsta bil?

Prestanda

När det gäller prestanda är BMW IX ett odjur på vägen. Eftersom den levereras med dubbla motorer är den här bilen mycket kraftfull och överträffar de flesta av sina motståndare när det gäller prestanda. Den har tre trimalternativ; xDrive40, xDrive50 och prestandamodellen M60.

M60-prestandamodellen är den mest kraftfulla med maximalt 619 hk och ett vridmoment på 749 till 811 lb-ft.

Komfort och lastutrymme

BMW IX är rymlig med en härlig interiör. Den rymmer upp till fem personer och har flera förstklassiga funktioner. Några av dem är en stor böjd instrumentpanel med pekskärm, panoramasoltak, uppvärmda elektriska framsäten och läderklädsel. Den har också ett hyfsat lastutrymme, men den saknar ett främre lastutrymme som de flesta EV:er.

Räckvidd och bränsleekonomi

En av anledningarna till att många människor tvekar att omfamna EVs är på grund av räckvidden. Trots detta har BMW gjort ett bra jobb med att ta fram tillförlitlig och avancerad batteriteknik. BMW X är utrustad med ett 105,2 kWh litiumjonbatteri som ger en maximal räckvidd på 315 mil.

Dessutom har den ett enastående EPA-värde på 86 mpg i staden, 85 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 86 mpg. Så du kommer inte att spendera pengar på att tanka din bil eller köa vid bensinstationen.

Säkerhetsfunktioner

Det här är en säker bil eftersom den har avancerade säkerhetsfunktioner. Några av de anmärkningsvärda funktionerna är autonom nödbromsning, körfältsassistans, parkeringssensorer, automatisk helljusstrålkastare, adaptiv farthållare och körfältsvarning.

  Vilken är bäst - AMG eller M Power?

Pris

BMW IX är en av de dyraste EV SUV:erna i sin klass. Den kommer med ett grundpris på cirka 77 000 dollar, vilket är dyrare än alla sina konkurrenter. Jaguar I-Pace har till exempel ett baspris på 71 000 dollar, medan Volvo C40 har ett baspris på 59 800 dollar.

FAQ

Är BMW IX värd att köpa?

Om du letar efter en kraftfullare, större, mer avancerad, säkrare och högpresterande EV än BMW I3 är detta ett bra val. Den är också mer effektiv och rymlig än BMW I3. Men om du har en liten budget eller vill ha en snyggare bil är detta kanske inte det perfekta valet för dig.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW IX?

Eftersom BMW IX fortfarande är en nykomling har endast ett fåtal problem registrerats hittills. Men när bilen fortsätter att lägga på flera mil kan fler problem upptäckas längs vägen. För tillfället är de vanligaste problemen med BMW IX felaktig indikatorlampa för airbagfel, komplikationer i styrningen, problem med anslutningsdrift och långsam laddning.

Hur snabb är BMW IX?

BMW IX är supersnabb eftersom den drivs av två elmotorer; en på varje axel. Dessa två motorer producerar exceptionell kraft som gör att bilen kan accelerera från 0 till 60 mph på 4,0 sekunder. Dessutom ger de en topphastighet på 124 mph, vilket är exceptionellt och bättre än de flesta av dess konkurrenter.

Observera att topphastigheten ovan gäller för BMW IX xDrive50. M60 är mycket snabbare och kraftfullare än xDrive50. Den kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,6 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

  Bästa BMW-motorolja

Är BMW IX större än IX3?

Ja, BMW IX är större än BMW IX3. Dessutom är den också högre och har större hjul än IX3. Dessutom är BMW IX dyrare med bättre räckvidd och effekt än IX3. Medan BMW IX har två elmotorer är BMW IX3 utrustad med en enda elmotor.

Dessutom producerar BMW IX maximalt 326 hk, medan IX3 producerar maximalt 286 hk. BMW IX är större eftersom den har en hjulbas på 3000 mm, en längd på 4953 mm, en bredd på 1967 mm och en höjd på 1695 mm. IX3 däremot har en hjulbas på 2864 mm, en längd på 4734 mm, en bredd på 1891 mm och en höjd på 1668 mm.

Håller BMW IX sitt värde?

Liksom de flesta elbilar beräknas BMW IX värderas snabbare än genomsnittet. Forbes uppskattar att elbilar förlorar minst 5 700 dollar av sitt ursprungliga värde per ägarår. Och eftersom BMW skriver av snabbare än de flesta av sina konkurrenter kommer BMW IX inte att hålla sitt värde efter fem års ägande.

Sammanfattning

BMW IX är en av de bästa EV SUV:erna på marknaden. Dess topputrustningar erbjuder en bättre räckvidd än till och med Tesla Model X, tack vare dess enastående batteriteknik. Dessutom är den utrustad med högteknologiska funktioner och den har en vacker interiör med rymliga säten. Ändå har den ett högt utgångspris och utseendet är inte så bra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts