Är BMW e39 en bra bil?

BMW e39

BMW E39 är en av de snyggaste bilarna som BMW någonsin har tillverkat. Den närmaste rivalen när det gäller utseendet är BMW E46 3-serie sedanen. Bortsett från utseendet är BMW E39 en högpresterande och rolig bil att köra. Men är BMW e39 en bra bil?

BMW e39 är både bra och dålig. Den är bra på grund av sina exceptionella prestanda, sin enastående tillförlitlighet och sitt fantastiska utseende. Den kan dock vara dålig på grund av den dyra underhållskostnaden, den höga initialkostnaden och de kostsamma reparationerna. På det hela taget är BMW e39 en utmärkt BMW 5-serie och en av de bästa BMW som någonsin tillverkats.

BMW e39:s historia

BMW E39 är en del av BMW 5-serien. Det är den fjärde generationen av BMW 5-seriens serie av ledarbilar. Dessutom tillverkades den mellan 1995 och 2004. Även om BMW E39 först lanserades i karosseristilen sedan introducerades en kombi senare 1996.

Några av de saker som gjorde BMW e39 unik är användningen av aluminium för alla större delar i den främre upphängningen och bakdelen. Dessutom var det också den första 5-serien som hade en fyrcylindrig dieselmotor. Den här bilen hade olika motorer, till exempel den 2,0-3,0-liters M52/M54-rätlinjemotorn med 6 cylindrar och den 3,5-4,9-liters M62/S62 V8-motorn med 6 cylindrar.

Funktioner hos BMW e39

Utseende

BMW e39 är en av de snyggaste BMW-modellerna någonsin. Under lanseringen hyllades bilen av alla medier runt om i världen. Några av de egenskaper som sticker ut från den här bilen är strålkastaren med klarglas LED-bakljusen och de stora hjulen. Interiören är också mysig med massor av avancerade funktioner.

  BMW X6 Tillförlitlighet

Prestanda

Jämfört med bilarna i sin generation är BMW e39 en av de bilar som presterar bäst. Även om BMW e39 har olika trims är M5 den trim som presterar bäst. Tack vare den kraftfulla 4,9-liters S62 V8-motorn som levererar upp till 394 hk och 369 lb-ft vridmoment.

Komfort och lastutrymme

BMW e39 finns i karossvarianterna sedan och kombi. Båda bilarna har fem sittplatser, vilket är idealiskt för familjer. Interiören är också rymlig med mycket benutrymme. När det gäller lastutrymme erbjuder den här bilen totalt 16 kubikfot utrymme, vilket är ganska stort och idealiskt för att bära mycket bagage.

Säkerhet

BMW bygger några av de säkraste bilarna på marknaden. Trots att BMW e39 är en gammal bil är den fortfarande mycket säker med många avancerade säkerhetsfunktioner. Några av de främsta säkerhetsfunktionerna som den här bilen har är stabilitetskontroll, antiblockeringssystem, förspänningsanordningar, ett säkerhetssystem, krockkuddar fram, krockkuddar i sidled och krockkuddar över huvudet.

Bränsleeffektivitet

BMW:s är normalt sett inte bränsleeffektiva bilar. BMW e39 är inget undantag. Till exempel har 2003 års BMW 540i ett kombinerat EPA-värde på 16 mpg, med 14 mpg i staden och 21 mpg i tätorten. Med ett sådant EPA-betyg får du räkna med att spendera lite mer på bränsle.

Pris

Priset för BMW e39 varierar från ett ställe till ett annat. Dessutom beror det på bilens skick. För närvarande säljs de flesta BMW e39-modeller mellan 6 000 och 12 000 dollar. Det är dock viktigt att låta bilen inspekteras innan man betalar för den.

  Det bästa kylmedlet för BMW

FAQ

#### Är BMW e39 värd att köpa?
Ja, BMW E39 är värd att köpa om du vill ha en högpresterande, snygg, kraftfull och pålitlig BMW-sedan. Däremot är det inte en idealisk bil för en person som söker en underhållsfattig och prisvärd lyxsedan. På det hela taget är det en utmärkt bil och idealisk för en familj.

Hur snabb är BMW e39?

Jämfört med sina rivaler vid byggnadstiden var BMW e39 en av de snabbaste bilarna på marknaden. Den snabbaste BMW e39-trimningen är M5 med den 4,9-liters S62-motorn. Den här bilen producerar maximalt 394 hk och 369 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 mph på 5,3 sekunder med en topphastighet på 155 mph.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW e39?

BMW e39 är en pålitlig bil men har också flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera. Några av de vanligaste problemen är fel på kylsystemet, fel på dubbel-Vanos, problem med LCD-displayen, slang- och ledningsläckage, fel på fönsterregulatorer och fel på bussningar för tröstarmar.

Trots att det finns flera problem kan de flesta av dem undvikas genom att ta väl hand om din BMW och följa BMW:s rekommenderade schemalagda underhållsservice.

Vad är hög körsträcka för BMW e39?

BMW upphörde med tillverkningen av BMW e39 år 2004. Som ett resultat av detta är det nästan omöjligt att hitta en ny BMW e39 på marknaden. Så om du är på marknaden för en begagnad BMW e39 är chansen stor att du kommer att stöta på BMW e39 med hög körsträcka. Om du vill ha färre problem med så gamla BMW:er ska du överväga att köpa en med mindre än 150 000 mil.
Överlag får de flesta BMW e39-modeller allvarliga problem efter att ha kört över 150 000 mil. Men om bilen är väl underhållen bör du inte uppleva många allvarliga problem.

  Vanliga problem med BMW M240

Kommer BMW e39 att bli en klassiker?

Ja, BMW e39 har erkänts som en klassisk BMW. Det är en av de mest välpresterande bilarna och den ser extraordinär ut. Den här bilen har alla indikationer på en klassisk bil. För inte så länge sedan gjorde BMW E39:s status officiell genom att flytta e39-chassit från reservdelskatalogen ”nuvarande” till katalogen ”arv” eller ”klassiker”.

Sammanfattning

BMW E39 är en av de finaste bilarna i sin generation. När den byggdes var den bland de mest moderna BMW-modellerna på marknaden med fantastisk hantering, kontroll och enastående prestanda. Men som många BMW-modeller har den här bilen också flera problem att ta itu med. Trots detta förhindrar rätt skötsel och underhåll de flesta av problemen.

Nu när BMW e39 håller på att bli en klassiker har dess pris stigit. Om några år kommer BMW e39 att vara en av de mest eftertraktade BMW-modellerna från 90-talet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts