Är Audi SQ7 en bra bil?

Är Audi SQ7 en bra bil?

Audi SQ7 är en lyxig, sjusitsig familje-SUV i mellanstorlek till full storlek som är utformad för dem som vill ha en stor och bekväm SUV, men som också kan slå ut heta hatchbacks från startlinjen. Om du är en av dessa personer bör du kolla in Audi SQ7. Så, är Audi SQ7 en bra bil?

Audi SQ7 är verkligen en riktigt bra bil eftersom den erbjuder nästan allt du kan önska dig av en bil. SQ7 är snygg, den är otroligt rymlig, otroligt säker och både lyxig och snabb. Den tar hand om familjeuppgifter och skolskjutsar bättre än 90 % av alla bilar samtidigt som den är tillräckligt cool för att sticka ut på en företagsparkering.

SQ7 finns i två olika varianter, en diesel-SQ7 för främst den europeiska marknaden eller en bensin-SQ7 som blev den enda SQ7 du kan köpa för ett eller två år sedan. Dessa motorer är stora, kraftfulla, sofistikerade och utan ansträngning. SQ7 kommer också med Quattro AWD vilket innebär att den kan ta sig an alla typer av terräng.

Värdemässigt är SQ7 inte den billigaste prestanda-SUV:n som finns, men den är tillräckligt bra för att kosta så mycket som den gör. Tillförlitligheten är god men kunde vara bättre eftersom drifts- och underhållskostnaderna är extremt höga.

Audi SQ7 – Drivlinan

Audi SQ7 är Audis sjusitsiga SUV i toppklass som kommer med antingen en 4.0L twin-turbo V8 med 507 hk för den nyaste SQ7 eller en 4.0L TDI V8 med 435 hk för pre-facelift SQ7. En del säger att dieselmotorn är lite för ordinär, men dessa personer är inte medvetna om att 4,0L TDI erbjuder ett häpnadsväckande vridmoment på 567 lb-ft.

  Vanliga problem med Audi Q8

Båda dessa motorer är kopplade till en automatisk växellåda med vridmomentomvandlare och Quattro AWD för att göra SQ7 till en riktig SUV. Effektiviteten är mycket bättre med dieselvarianten eftersom den 4,0 l bensin-V8:an suger bränsle med två sugrör.

Bensin-SQ7 klarar 0-60mph på cirka 4 sekunder vilket är vansinnigt för en nästan 5 000lbs koloss, medan diesel-SQ7 klarar samma sak på cirka 4,7 sekunder. Båda dessa motorer är fantastiska på vad de gör, men den bensinbaserade V8-motorn passar SQ7 mycket bättre, särskilt eftersom den låter fantastiskt bra.

Audi SQ7 – Design och chassi

Audi SQ7 har alltid varit den snyggaste Q7-versionen du kan få, men den senaste 2022 års bensin V8 SQ7 ser bäst ut. SQ7 före faceliftet såg egentligen inte så mycket annorlunda ut än en vanlig Q7, men SQ7 efter faceliftet tar det hela ett steg längre och det är svårt att förväxla den med en vanlig Q7. Interiören i Q7 är fantastisk eftersom den är lagrad med högklassiga material och allt är otroligt välbyggt.

SQ7 skiljer sig också från en normal Q7 på körningsavdelningen eftersom den är styvare än den normala Q7 vilket gör hela SUV:n mindre benägen att rulla in i kurvor. Hur som helst är SQ7 fortfarande en bekväm SUV eftersom ville inte att den skulle vara för styv eftersom de flesta kunder inte är så intresserade av det och Q7-chassit i sig är inte konstruerat för en prestanda-SUV.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - vilken är bäst?

Audi SQ7 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet skulle SQ7 kunna vara bättre eftersom många reparationskostnader är så höga som de kan bli. Stora lyxiga SUV:er är ökända för höga underhållskostnader och kostsamma reparationer/ersättningsdelar och SQ7 är inte annorlunda. Dessa bilar behöver konstant underhåll för att fungera ordentligt, om du inte gör det kommer SQ7 att skada din plånbok.

De vanligaste SQ7-problemen är förknippade med knackningssensorn, fjädringsbussningarna, axellederna, tändspolarna och N80-ventilen. SQ7 är också känd för att gå igenom däck som en galning, vilket verkligen är ett övervägande eftersom nya SQ7-däck kostar en förmögenhet.

Audi SQ7 – Värde och praktiska egenskaper

Audi SQ7 från 2022 börjar på cirka 90 000 dollar vilket inte är billigt men är betydligt billigare än BMW X5 M på 106 000 dollar och den nästan 20 000 dollar dyrare Mercedes GLE 63. Visserligen erbjuder både BMW och Mercedes mycket mer kraft men är ändå ganska jämförbara med SQ7 i de flesta avseenden.

Praktiskt sett är SQ7 bättre än X5 och GLE eftersom den är fysiskt större än de två. Den erbjuder också mycket sitt- och lastutrymme med den extra fördelen av sju tillgängliga säten. Det är lätt att ta sig in och ut ur SQ7 medan sikten också är riktigt bra.

FAQ-avsnitt

Varför gjorde Audi en Audi SQ7 med dieselmotor?

Det kan tyckas konstigt att Audi bestämde sig för att prestandabilar skulle vara dieseldrivna, men det finns några skäl till varför de gjorde det. Först och främst effektiviteten eftersom en diesel SQ7 kan ge upp till 35MPG medan en bensin SQ7 kan ge upp till 20MPG. Dessutom må diesel-SQ7 ha färre hästkrafter, men den slår bensin-SQ7 när det gäller vridmomentet.

  Vanliga problem med Audi S-Tronic

Diesel-SQ7 är helt enkelt den mer logiska långdistanskryssaren med hög hastighet eftersom den förbrukar mycket mindre bränsle. Ändå beslutade Audi att dumpa diesel-SQ7 eftersom det var lite eller ingen mening att göra två versioner av SQ7, en SUV som inte är lika populär på grund av sitt pris.

Är Audi SQ7 en terräng-SUV?

Audi SQ7 är långt ifrån en terränggående SUV av olika skäl. Audi-kunderna är inte alls intresserade av terrängkörning och därför tillverkar Audi 0 terrängbilar och 0 terrängpaket. Det finns vissa bilar som Allroad-varianterna av A4 och A6 som är mer anpassade för landsbygden än offroad.

SQ7 levereras med 22-tums hjul vilket är tillräckligt för att du ska inse att den inte är utformad för att köra någon annanstans än på lätt grus eller landsvägar.

Varför tillverkar Audi inte en fullstor SUV?

Vi är alla medvetna om att BMW, Audi och Mercedes har varit i varandras halsar i årtionden. De konkurrerar inom nästan alla segment, utom inom segmentet för fullstora flaggskepps-SUV:er där Audi inte alls är närvarande. Audi kommer dock att släppa det fullstora flaggskeppet Q9 år 2023 och allt detta kommer att förändras.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts