Är Audi S7 en bra bil?

Är Audi S7 en bra bil?

Om du vill ha en snygg 4-dörrars coupé som både klarar av canyonkörning och är extremt avslappnande på en längre resa, kan Audi S7 vara den perfekta bilen för dig. Den ligger mellan den snabba Audi RS7 och den mer ordinära Audi A7-linjen, vilket innebär att den är snabb och bekväm. Så är Audi S7 en bra bil?

Audi S7 är många saker, men en dålig bil är den absolut inte. Det betyder att Audi S7 lika gärna kan vara den söta punkten i hela Audi A7-serien. Hela drivlinan i S7 är utformad för att vara kraftfull och rejäl, men ändå bekväm, smidig och till och med hyfsat effektiv vilket inte är något man kan säga om V8:an som finns i RS7.

S7 ser mer spännande ut än den vanliga A7 både invändigt och utvändigt, men den skriker inte lika mycket som RS7 gör. Körupplevelsen är märkbart mer fokuserad eftersom bilen sitter lägre till marken och fjädringen är lite styvare men ändå bekväm. Tillförlitligheten kan också vara god, men bara om du underhåller dem tillräckligt.

Audi S7 underskrider RS7 i pris med ganska stor marginal vilket gör den till ett mer logiskt val för alla utom för dem som vill ha toppmodellen. Praktiken är lika bra som med alla andra A7 tack vare ett stort bagageutrymme i hatchback och tillräckligt med sittplatser för upp till fyra vuxna.

Audi S7 – Drivlinan

Audi S7:s motorpalett består av både en diesel- och en bensinmotor och tillgången till dessa beror på var du bor eftersom vissa marknader endast får bensinmodellen medan andra får båda. Bensinmotorn 3.0L V8 med turboladdning ger 444hk och 443lb-ft vridmoment vilket gör att S7 når 0-60mph på bara 4 sekunder.

  Vanliga problem med Audi Q5

Diesel-S7 får en 3,0L TDI V6 turbomotor med 350 hk, men vridmomentet anges till 516lb-ft vridmoment vilket gör att diesel-S7 kan nå 60mph från stillastående på cirka 5 sekunder. Båda dessa får Audis Quattro AWD-system som gör att de kan lägga ner kraften oavsett förhållanden eller årstid.

Båda dessa får också en 8-växlad automatisk växellåda med vridmomentomvandlare som passar bilens bekväma och sömlösa karaktär men som inte är lika snabb som en modern dubbelkopplingsväxellåda. Effektiviteten är mycket bättre med diesel-S7 eftersom den kan ge upp till 35MPG medan bensin-S7 kanske klarar 25MPG på en bra dag.

Audi S7 – Design och chassi

Audi S7 skiljer sig från den vanliga A7 med en hel del uppgraderingar av exteriör och interiör. S7 får en något reviderad kaross, lågprofilerade hjul, större bromsar, fyrdubbla avgassystem, några S7-märken och en Audi S7-specifik frontgrill. Interiören får en sportig ratt, färgade sömmar och ett par fokuserade sportstolar fram.

Körupplevelsen ligger mitt emellan den vanliga A7 och den snabba Audi RS7. Detta innebär att fjädringen och chassiinställningen i S7 är fokuserad, men inte alls straffande. Bilen åker fortfarande över böljor riktigt fint, men den håller sig platt i kurvorna.

Audi S7 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet kan man lugnt säga att S7 är mer eller mindre likadan som både A7 och Audi S6/A6. Det betyder att bilen kan hålla länge, men bara om du underhåller den tillräckligt bra. Bilar som dessa är komplexa och fyllda med alla möjliga funktioner som tyvärr kommer att gå sönder någon gång.

  Bästa bromsbelägg för Audi A6

De vanligaste Audi S7-problemen är förknippade med motorn, växellådan, oljeläckage/oljekonsumtion, el som inte hör till motorn eller problem med bakdifferentialen. De flesta av dessa kan hanteras genom förebyggande underhåll.

Audi S7 – Värde och praktiska egenskaper

Audi RS7 börjar på nästan 30 000 dollar mer än S7, vilket innebär att du för priset av en RS7 kan köpa en S7 och nästan en Audi A3 också. Vissa anser att RS7 inte förtjänar en sådan enorm prisökning, men det är svårt att sätta en prislapp på en V8-motor, särskilt år 2022.

Praktiskt sett är S7 samma som en vanlig A7, vilket innebär mycket utrymme på insidan, ett enormt bagageutrymme, hyfsad sikt och många invändiga förvaringsutrymmen.

FAQ-avsnitt

Är Audi S7 värd det?

Om du är en person som är van att köra vanliga bilar och inte prestandabilar kommer du sannolikt att vara mer än nöjd med S7. S7 erbjuder trots allt 444 hk vilket är en riktigt rejäl siffra, även i en så tung bil som S7. Om du däremot är van vid att köra prestandabilar, särskilt Audi RS-bilar, BMW M-bilar och Mercedes AMG-bilar, är S7 kanske inte lika spännande.

Vi är alla medvetna om att Audi Sport-produkter ofta kan vara lite mer dämpade jämfört med BMW M och Mercedes AMG, särskilt om bilen i fråga är en S-modell och inte en RS-modell. Som sådan, om du anser att S7 är tillräckligt spännande är den värd pengarna.

  Den bästa bilen för snö

Är Audi S7 bättre än Mercedes CLS 53AMG?

Ända sedan Mercedes kom ut med AMG GT 4-dörrars tog CLS ett sidospår vilket innebär att Mercedes inte längre erbjuder en CLS 63 AMG. Därför är den toppspecificerade CLS-modellen 53 AMG som konkurrerar direkt med S7. CLS kan vara lite lyxigare för de flesta och erbjuder ett något renare utseende både invändigt och utvändigt.

S7 är dock den snabbare bilen och om du älskar kantiga former och futuristiska utseenden kommer S7 att se bättre ut för dig. De här bilarna är otroligt nära varandra, och vinnaren i den här tävlingen är den som tillhör det märke som du värdesätter mest.

Är Audi S7 snabb?

Audi S7 klarar av att nå 60 mph från stillastående på cirka 4 sekunder, vilket verkligen är riktigt snabbt, även i dagens tid med elbilar som går under 2 sekunder. S7 kan nå en begränsad topphastighet på 155mph och tiden för en kvartsmil är cirka 12,5 sekunder, vilket är lika snabbt som många riktiga sportbilar är.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts