Är Audi S6 en bra bil?

Är Audi S6 en bra bil?

Audi S6 är en mellanstor Audi sportlimousin som ligger mellan den vanliga Audi A6 och den kraftfullaste och mest spännande RS6-modellen. S6 bibehåller ett diskret utseende, men med mycket mer prestanda ombord. Är Audi S6 en bra bil? Ja, Audi S6 är verkligen en riktigt bra bil. Om du vill veta varför ska du se till att läsa den här artikeln.

Till att börja med finns S6 med antingen en diesel V6 eller en bensin V6 beroende på var du får den. Båda dessa drivlinor är kopplade till Audis automatiska Tiptronic-växellåda som är smidig, effektiv och sofistikerad. När det gäller utseendet ser S6 mycket mer understruken ut jämfört med RS6, men den skiljer sig från den vanliga A6-utbudet.

Interiören i S6 är klädd med avancerade material som läder, trä, aluminium, kolfiber eller svart pianoplast. S6 får också en massa stylinguppgraderingar jämfört med den vanliga A6, som alla binds ihop till ett riktigt attraktivt paket. S6 körs lite mer fokuserat än den vanliga A6, men den behåller fortfarande den smidighet och komfort som vi vanligtvis förknippar med en A6.

Tillförlitligheten är hyfsad, men det finns några problem som är värda att tala om. Anledningen till att S6 är en så bra bil är att den är snabb, lyxig, rymlig och riktigt praktisk. Du kan få den i antingen kombi- eller sedanform beroende på dina personliga preferenser och praktiska behov.

Audi S6 – Drivlinan

Som vi nämnde i början får S6 antingen en diesel V6 eller en bensin V6. 3.0L TDI S6 får 350hk och 516lb-ft vridmoment vilket räcker för att driva S6 från 0-60mph på cirka 5 sekunder. Den här motorn är kopplad till en 8-växlad Tiptronic-växellåda som passar S6-karaktären riktigt bra.

  Vanliga problem med Audi SQ8

Den bensindrivna S6:an får en 2,9 liters V6 med dubbelturboaggregat och 450 hk och 405 lb-ft vridmoment. Den tar sig från 0-100 km/h på mindre än 5 sekunder och gör det på ett mycket mer spännande sätt jämfört med diesel-S6:an. Den är också kopplad till en automatisk växellåda som växlar smidigt och utan ansträngning.

Effektivitetsmässigt är diesel-S6:an mycket bättre eftersom den lyckas ge upp till 35-40MPG medan den bensindrivna S6:an bara kan nå max 25-30MPG. Hur som helst är båda dessa drivlinor spännande, men äkta bensinälskare kommer troligen att föredra den bensinbaserade V6:an medan de som reser långa sträckor kommer att föredra den dieseldrivna S6:an på grund av dess effektivitetsfördelar.

Audi S6 – Design och chassi

Audi S6 får en hel del uppgraderingar jämfört med den vanliga A6 både invändigt och utvändigt. Till att börja med får S6 en något mer spännande yttre karossutrustning med bredare öppningar, en uppsättning lågprofilerade hjul, större bromsar, fyrdubbla avgasrör, en S6-specifik frontgrill och ett gäng märken för att låta alla veta att du inte kör en vanlig S6.

Interiören i S6 är också bättre utrustad jämfört med den vanliga A6 eftersom den har sportstolar, en sportratt och några S-Line-märken för att påminna dig om att du inte kör en vanlig S6. Körmässigt behåller S6 den komfort som förknippas med den vanliga A6, samtidigt som den är mycket mer fokuserad i kurvorna.

  Bästa telefonhållare för Audi

Audi S6 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet skiljer sig S6 inte så mycket från den vanliga A6 vilket innebär att den klarar en relativt problemfri upplevelse om du underhåller den tillräckligt bra. De här bilarna kan helt enkelt inte hålla länge utan ordentligt underhåll och det är ett faktum.

De vanligaste S6-problemen är relaterade till motorn, växellådan, elektroniken, fjädringen och oljeläckage.

Audi S6 – Värde och praktiska egenskaper

S6 kostar nästan 40 000 dollar billigare än RS6 vilket är en enorm skillnad. Det är därför många inte är villiga att spendera nästan 115 000 dollar för en barbent RS6. Som sådan är S6:an mycket mer vettig, men om du inte är intresserad av prestandasidan kommer du troligen att föredra den mycket billigare vanliga A6:an.

Praktiskt sett är S6 bra eftersom den finns tillgänglig i antingen kombi- eller sedanform. Kombibilen erbjuder en stor hatchbackbaklucka som kan packa en massa saker medan sedanen inte är mycket sämre. Det finns massor av utrymme i baksätet, så mycket att varken dina barn eller VIPs kommer att bli besvikna.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Audi S6?

Om du är intresserad av en snabb, praktisk och lyxig tysk premiumbil i mellanstorlek är S6 ett utmärkt val. S6 kombinerar många fördelar som förknippas med sedans/estrar med en mer fokuserad körupplevelse som livar upp den vanliga A6:s något tråkiga karaktär.

  Är Audi Q4 e-tron en bra bil?

Vissa anser att A6 är lite för klinisk, att den saknar karaktär och därför är lite tråkig. S6 löser det problemet eftersom den kommer med en spännande motor som kan köra om även vissa seriösa sportbilar från linjen.

Är kombibilen Audi S6 bättre än sedanen S6?

Om du frågar Audi kommer de att säga att en kombi S6 alltid kommer att vara ett bättre val eftersom kombi- (Avant) Audi S- och RS-bilar är en del av Audis arv. Det betyder inte att sedanen inte är det, men Audi är känt för att göra snabba kombibilar medan alla andra i deras klass är kända för att göra snabba sedaner.

Hur som helst bör du välja den som du gillar mest. Kombiversionen erbjuder visserligen lite mer utrymme, men sedanen är utan tvekan den snyggare bilen för de flesta.

Är Audi S6 snabb?

Vi har redan nämnt att S6 ska klara 0-60 mph på mindre än 5 sekunder, men några oberoende journalister har tagit tid på S6 från 0-60 mph på cirka 4,4 sekunder, vilket är en seriös 0-60 mph-tid.

Topphastigheten är begränsad till 155mph medan kvarts-milstiden ligger någonstans runt 12,5 sekunder vilket också anses vara snabbt av bokstavligen alla som inte är vana vid att köra Porsches, Lambos och McLarens.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts