Använder Aiways speciella däck?

Däck för elbilar skiljer sig från vanliga däck för ICE-bilar eftersom de måste stödja tyngre bilar som har andra vridmomentegenskaper. Detta innebär att däck för elbilar måste vara mer robusta för att motverka det ökade slitage som är förknippat med en tyngre bil.

Dragkraft är också en viktig aspekt eftersom trögheten är större ju tyngre bilen är, vilket innebär att bromssträckan tenderar att bli längre. Därför levereras elfordon, inklusive Aiways, oftast med särskilda däck som inte är särskilt utformade för varje enskild modell, utan snarare är specificerade för användning av elfordon.

Om du vill samla all nödvändig information om hur du byter däck på din Aiways-bil bör du gå igenom din ägarmanual eller kontrollera den inre dörrtröskeln för däckrelaterad information. Om du inte kan hitta vilken storlek eller typ av däck du behöver bör du kontakta din Aiways-återförsäljare direkt.

Däcken är en viktig aspekt av säkerheten på vägen eftersom de är de enda komponenter som förbinder bilen med vägen. Se därför alltid till att välja rätt storlek och typ av blandning eftersom detta inte är något du någonsin vill snåla på.

Aiways U5 däckinformation

Aiways U5 är en kinesisk SUV/crossover EV som kombinerar billiga priser med hyggliga allround EV-köregenskaper. U5 är inte den sportigaste EV på marknaden och inte heller den mest bekväma EV på marknaden, men den erbjuder en hygglig körupplevelse med tanke på priset.

  Kräver Aiways mycket underhåll?

Om du vill behålla dessa fabriksdrivningsförhållanden utan att offra säkerhet eller effektivitet måste du alltid använda specifika däck som följer alla specifikationer som är förknippade med U5. Som sådan ska du alltid gå igenom din bruksanvisning eller kontakta din Aiways-återförsäljare direkt när du har några däckrelaterade frågor.

När det gäller däckdimensionerna använder Aiways U5 Standard 215/65R17-däck fram och bak, medan Premium-modellen använder 235/50R19-däck fram och bak. Båda däckstorlekarna har en hastighetsklassning på 99V.

Fälgstorlekarna för standardmodellen är 6,5Jx17 ET40 medan Premium-modellen har 7Jx19 ET43 fälgmått. Standard U5 är dimensionerad för 2,3 PSI för framdäcken och 2,6 PSI för bakdäcken. Premium-modellen har 2,4 PSI för framdäcken och 2,6 PSI för bakdäcken.

Aiways U5 – Grundläggande specifikationer

Både Standard- och Premium-versionen av U5 har en enda elmotorkonfiguration som ger 150 kW (201 hk) effekt. U5 levereras också med ett 63 kWh-batteri som ska ge dig 250 WLTP-milars räckvidd mellan laddningarna.

Det tar drygt 30 minuter att ladda U5 från 20 % till 80 % med en snabb DC-laddare medan en långsam AC-laddare fyller på U5 på cirka 8-10 timmar. Aiways U5 levereras med nästan alla avancerade förarassistanssystem, men det är värt att nämna att dessa inte är klassledande på något sätt.

Det största problemet med U5 är den bristfälliga säkerheten eftersom Euro NCAP, den ledande europeiska organisationen för krocktester av bilar, betygsatte U5 med ett ganska dåligt 3-stjärnigt betyg. Detta beror på att U5 misslyckades med att leverera i sidokollisionstesterna kontinuerligt.

  Aiways vs Audi - vilken är bäst?

Aiways svarade snabbt med att säga att de redan arbetar med att lösa dessa problem så du bör vänta tills dessa problem är lösta om du vill köpa U5.

Kinesiska startup-varumärken för fordonsmodeller och deras framtid

Aiways är bara ett av många kinesiska EV-startupföretag som XPeng, Li Auto och Nio för att nämna några. Dessa företag är inriktade på att utforma billiga elfordon för massorna som potentiellt skulle kunna översvämma de västerländska marknaderna om de genomsnittliga priserna på elfordon inte sjunker i motsvarande grad.

Dessa kinesiska EV-märken gör oss alla en tjänst eftersom de kan erbjuda en konkurrenskraftig EV till ett lägre pris och därmed få alla andra EV-tillverkare att justera sina priser i enlighet med detta. Ett av de största problemen med elfordon i dag är de höga inträdeskostnaderna eftersom ett elfordon har ett mycket högre pris jämfört med en jämförbar bil med elektrisk drivmedel.

Dessa kinesiska nystartade EV-bolag har goda möjligheter att bli allt mer relevanta EV-tillverkare i framtiden om de lyckas utforma och erbjuda bra bilar till ett relativt rabatterat pris.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa Aiways U5?

Du bör köpa Aiways U5 om du vill ha en billig men anständig elbil som enkelt kan göra det som alla andra nuvarande elbilar kan göra. Om du behöver en pålitlig transportanordning från A till B och inte är intresserad av att vara snygg eller uppmärksammad, är U5 den perfekta bilen för dig.

  Är Aiways en bra bil för en kort person?

Du måste dock komma ihåg att U5 inte är den säkraste bilen i sin klass och att den inte heller kommer att bli lätt att sälja eftersom så många människor inte ens är medvetna om att varumärket Aiways ens existerar.

Hur viktiga är däck?

Däcken är en av, om inte den viktigaste aspekten av den övergripande bilsäkerheten eftersom de är den enda kontakten mellan bilen och vägen. Detta innebär att även de säkraste bilarna på planeten är osäkra om de inte är utrustade med tillräckligt stora och välgjorda däck.

Se därför alltid till att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller däck och snåla aldrig med dem. Om du bor i ett område som upplever hårda vinterförhållanden bör du också investera pengar i att köpa en uppsättning ordentliga vinterdäck.

Kommer Aiways att bli mer populärt i framtiden?

Aiways kommer nästan säkert att bli ett mer populärt EV-märke i framtiden om de fortsätter att erbjuda bilar till konkurrenskraftiga priser som ger mycket för pengarna. U5 och U6 är inte på något sätt perfekta, men de erbjuder mycket värde för pengarna.

Det finns några anmärkningsvärda problem med U5, t.ex. säkerhet, värdebevarande och önskvärdhet i andra hand, men dessa är ganska hanterbara om Aiways fortsätter att tillverka anständiga bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts