Allt om BMW XM 2023

BMW XM 2023

BMW är populärt för att göra några av de bästa högpresterande bilarna på marknaden. 2023 BMW XM kommer inte bara att prestera enastående, utan den kommer också att vara mycket avancerad med många lyxiga funktioner. Den kommer att konkurrera med sådana som Lamborghini Urus och Ferrari Purosangue.

Historia

BMW XM är en plug-in hybrid-elektrisk fullstor crossover-SUV som tillverkas av BMW under dotterbolaget BMW M. BMW kommer att starta produktionen av denna bil i slutet av 2022 vid BMW US Manufacturing Companys fabrik i Greer, South Carolina.

BMW XM är den andra bilen som tillverkas helt och hållet av BMW M efter BMW M1 1978. Denna bil kommer också att ha fem dörrar och en frontmotor med fyrhjulsdrift. Observera att den är baserad på plattformen Cluster Architecture.

Funktioner

Utseende

Trots att BMW XM har en kraftfull motor med utmärkta köregenskaper ser den inte så tilltalande ut. Oavsett det kommer folk ändå att köpa den eftersom den ger mer än bara utseende. Dessutom har den några fascinerande yttre egenskaper, som en överdimensionerad grill, adaptiva LED-strålkastare och ett stort panoramasoltak.

Interiören är lyxig och kan skryta med funktioner som merinoläder, en böjd display, skulpturell innertaket i Alcantara, nappaläder och fiberoptiska ljusledare med 100 lysdioder. 2023 BMW XM har en hjulbas på 122,2 tum, en längd på 201,2 tum, en bredd på 87,0 tum och en höjd på 69,1 tum.

Prestanda

Med en turboladdad 4,4-liters V8-gasmotor och en elmotor producerar den här bilen 483 hk och arbetar med en 194 hk stark elmotor. Basmodellen kommer med maximalt 644 hk och 590 lb-ft vridmoment. Tvärtom producerar den avancerade trimmen (XM Label Red) upp till 735 hk och 735 lb-ft vridmoment.

2023 BMW XM kan också accelerera från 0 till 60 mph på bara 3,5 sekunder och med en toppfart på 168 mph.

  Vilka är de vanligaste problemen med BMW 335i?

Komfort och lastutrymme

BMW XM:s kupé kommer att utstråla lyx och komfort. Till skillnad från sitt närmaste syskon kommer BMW XM dock inte att ha en sjubäddsvagn, utan en fyrbäddsvagn. Detta för att säkerställa att passagerarna får stor komfort. Den kommer också att ha en raffinerad interiör med lyxiga funktioner.

När den här artikeln skrevs hade inget nämnts om storleken på lastutrymmet. Icke desto mindre bör denna bil vara praktisk med ett anständigt lastutrymme.

Säkerhet

Som vanligt kommer BMW XM att ha avancerade säkerhetsfunktioner som normalt förknippas med BMW. Några av de grundläggande säkerhetsfunktioner som den kommer att ha är körfältsvarning, körfältsassistent, automatisk nödbromsning med fotgängardetektion och adaptiv farthållare.

Räckvidd och batteritid

Även om BMW XM är en PHEV har den inte en utmärkt räckvidd. Det sägs att BMW XM:s 25,7 kWh-batteripaket ger upp till 30 miles el enbart per laddning. Dessutom kan XM:s inbyggda laddare ladda batteriet upp till 7,4 kW och ska ladda batteriet helt inom 3 timmar.

Bränsleeffektivitet

För närvarande har EPA ännu inte släppt uppskattningarna för 2023 års BMW XM. Vi bör dock förvänta oss att den kommer att ligga nära Lamborghini Urus och Audi RS Q8-klassningarna. Lamborghini Urus kommer med ett EPA-betyg på 14 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen. Audi RS Q8 har tvärtom ett betyg på 13 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen.

Pris

Som väntat kommer BMW XM inte att vara så billig. Basvarianten kommer att gå för 159 995 dollar, medan den avancerade varianten kommer att gå för cirka 185 995 dollar. Det innebär att den kommer att vara billigare än Lamborghini Urus som går för cirka 230 000 dollar, men dyrare än Audi RS Q8 som går för cirka 123 995 dollar.

  Tillverkar BMW en bil med fyrhjulsdrift?

Garanti

BMW ger en bra begränsad och drivlinjegaranti som stöds av ett kostnadsfritt schemalagt underhåll som ligger över genomsnittet. Dessa inkluderar en begränsad garanti som täcker 50 000 miles eller 4 år, en drivlinjegaranti som täcker 50 000 miles eller 4 år och gratis underhåll som täcks i 36 000 miles eller 3 år.

Vilka bilar liknar 2023 BMW XM?

2023 BMW XM är en fullstor lyxig crossover SUV. Några av dess närmaste konkurrenter är Lamborghini Urus, Audi RS Q8 och Mercedes-AMG G 63. När det gäller kraft och prestanda är AMG G 63 det som ligger närmast BMW XM.

Fördelar:

  • Kraftfull motor
  • Massor av lyxiga funktioner
  • Enastående hastighet
  • Mycket avancerad

Nackdelar:

  • Den kommer att vara dyr.
  • Inte så snygg

FAQ

Är BMW XM 2023 pålitlig?

Även om BMW XM ännu inte har släppts är det mycket svårt att tro att den kommer att vara en av de mest pålitliga bilarna i sin klass. Detta beror på att BMW som varumärke presterar dåligt när det gäller tillförlitlighet. Så intresserade köpare ska inte förvänta sig att den här bilen kommer att vara särskilt tillförlitlig än de flesta av sina rivaler.

Hur snabb är 2023 års BMW XM?

Utrustad med en 4,4-liters V8-motor med dubbelturboaggregat kommer 2023 BMW XM att vara en av de snabbaste. Det uppskattas att denna lyxiga SUV kommer att ha en topphastighet på 168 mph och det kommer att ta 3,5 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph. Därför kommer den att konkurrera med Lamborghini Urus och Porsche Cayenne Turbo S.E-Hybrid.

  Vanliga problem med BMW X5

Vilka är de vanligaste problemen med 2023 BMW XM?

Som med alla andra bilar kommer 2023 BMW XM också att ha problem. Och det bästa sättet att hantera detta är att veta vilka problem som sannolikt kommer att möta ägarna. Eftersom BMW XM är nära besläktad med BMW X7 är det troligt att den kommer att ha liknande problem. Några av dem kan vara transmissionsproblem, problem med fjädringen och elektriska problem.

Är det dyrt att underhålla 2023 BMW XM?

Ja, det blir dyrt att underhålla 2023 BMW XM. Precis som andra avancerade BMW SUV:er, till exempel X6 och X7, kommer BMW XM att kosta mycket att underhålla. Förutom att vara en lyxig SUV kommer BMW XM:s reservdelar också att vara dyra, vilket är något som BMW-ägare är vana vid.

Hur länge kommer BMW XM från 2023 att hålla?

Liksom de flesta BMW SUV:er bör ägare av BMW XM räkna med att deras bil håller i minst 150 000 mil. Men för att detta ska kunna ske krävs rätt skötsel och underhåll. Dessutom bör ägaren ha goda körvanor och följa tillverkarens rekommenderade schemalagda underhållsservice.

Slutsats

BMW XM kommer att bli en av de finaste BMW SUV:erna som produceras. Tack vare dess exceptionella och kraftfulla prestanda, avancerade teknik, lyxiga funktioner och exceptionella komfort. Icke desto mindre kommer denna bil att kosta mycket att förvärva och att underhålla den kommer inte att vara billigt. Den kommer också bara att bära upp till fyra personer för att ge utmärkt komfort.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts