Allt om 2023 VW ID 4 modeller

2023 VW ID 4 modeller

Volkswagen ID.4 är för närvarande VW:s främsta elbil och VW:s bästa elbil hittills. ID.4 introducerades för första gången redan 2020 och folk var snabba med att påstå att ID.4 är den nya Golf för elbilar. Dessa anledningar till varför beror på hur praktisk ID.4 är, hur bekväm den är, hur balanserad den är och hur rymlig kupén är.

Om du är intresserad av att köpa den nya ID.4 kommer vi att berätta allt om 2023 VW ID 4-modellerna, hur de är jämförbara och vad du får med varje modell. Alla modeller för modellåret 2023 kommer med ett 82 kWh-batteri eller ett 52 kWh-batteri. Modellen med 52kWh-batteri kallas ”Pure”. Ingångsmodellen ID.4 med ett 82kWh-batteri är trimmodellen ”Pro” som får det mesta du behöver dagligen.

Den förstnämnda modellen klarar 245 miles på en full laddning och kan laddas på 48 minuter med en snabb DC 50kW-laddare medan den sistnämnda modellen klarar 214 miles och kan laddas på 35 minuter med en snabb DC 100kW-laddare. När du ska välja vilken utrustningsnivå av ID.4 som är rätt för dig måste du balansera dina behov och önskemål.

PRO-modellen är troligen den som de flesta kommer att välja eftersom den är billigast och lika kapabel, medan de högre modellerna främst kommer att köpas av teknikintresserade och de som vill ha den allra bästa ID.4-produkten som VW för närvarande har att erbjuda.

  Är Volkswagen Passat en bra bil?

2023 VW ID 4 Pure och Pro

Instegsmodellen ID.4 Pure får saker som LED-strålkastare, 19-tums hjul och automatiska torkar vilket inte är något man ofta får med de flesta instegsmodeller av någon bil. Pure-modellen får också en 10-tums pekskärm med vilken du kan styra den nya VW MY-VW-infotainmentskärmen som är lätt att förstå men lite kladdig att använda på grund av alla pekkänsliga knappar.

Klädklädsel och elektriska framsäten är standard medan en trådlös laddare finns som tillval. ID.4 Pro har i stort sett samma utrustning som Pure-modellen och den skiljer sig bara från den genom att den får det större 82 kWh-batteriet. Prismässigt kan du räkna med att Pure-modellen börjar på 38 000 dollar medan Pro-modellen börjar på 43 000 dollar.

Mellan dessa två skulle jag välja Pro-modellen eftersom den får det större 82kWh-batteriet som är mycket bättre än den mindre 52kWh-enheten i Pure-modellen. Å andra sidan, om du kan ladda ditt ID. 4 i garaget över natten och du bara använder den för korta dagliga pendlingsresor kan du spara lite pengar och välja Pure-modellen.

2023 VW ID.4 Pro S och Pro Plus

Volkswagen ID.4 Pro S är den verkligt högre ID.4-modellen eftersom den får saker som elutomatiskt fällbara speglar, signaturbelysning, ett stort panoramaglastak, en upplyst VW-grill framtill och speciella exteriörfärger som Dusk Blue till exempel. En större 12-tumsskärm är standard i ID.4 Pro S med 30-färgad omgivande belysning.

  Vanliga problem med Volkswagen Amarok

Klädseln är nu gjord av hållbart läder, sätena är 12-vägs elektriskt justerbara med massage och sätesminne. När det gäller praktiska egenskaper har Pro S även armstöd i baksätet och delbart fällbara säten med skidgenomgång i mitten.

ID.4 Pro S kostar 48 000 dollar och är enligt min mening det bästa alternativet i serien. Den högsta normala ID.4-modellen är Pro Plus-modellen som lägger till saker som tvåfärgad färg med svart tak, 20-tums lättmetallfälgar, silvermålade takräcken och stylingaccenter samt andra små detaljer här och där. Pro Plus kommer att kosta dig 50 000 dollar.

2023 VW ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX är det verkliga flaggskeppet i serien, men du kan inte köpa den i USA, inte än åtminstone. GTX ID.4 kostar närmare 54 000 euro i Tyskland. GTX-modellerna erbjuder samma 82 kWh-batteri, men effekten höjs till 299 hk, vilket också är toppsiffran för alla VW ID.4-produkter där ute.

GTX får allt som du får med toppmodellen Pro S, men med extra stilistiska detaljer i linje med GTX-filosofin. Dessa inkluderar nya hjul, specialfärger, speciella detaljer runt om i exteriören, GTX-badging i interiören och sportstolar.

FAQ-avsnitt

Vilken utrustningsnivå av VW ID.4 är bäst?

Den bästa modellen av ID.4 att köpa är ID.4 Pro S eftersom den erbjuder alla lyxfunktioner du vill ha, men är inte lika meningslös som Pro S Plus-modellen. Missförstå mig inte, ID.4 Pro S Plus får visserligen häftiga hjul och färger, men de är inte riktigt något som är värt att betala mer pengar för.

  Vanliga problem med Volkswagen T-Roc

ID.4 Pro S är den perfekta balansen eftersom den får alla de saker som folk vanligtvis vill ha, utan alla onödiga saker som du får med Pro S Plus. Slutligen är GTX den i särklass coolaste ID.4, men den är verkligen inte så prestandabilliknande, varför jag bara skulle hoppa över den och fokusera på att få mer räckvidd i stället för några extra hästar.

Varför finns VW ID.4 GTX inte i USA?

Vi är inte 100 % säkra på varför GTX inte finns i USA, men det är inget större problem eftersom GTX-paketet i första hand är ett stylingpaket och det ändrar inte alls hur bilen körs. Visst vore det häftigt om USA kunde få allt, men så är också fallet med massor av USA-tillverkade bilar som aldrig hittar till Europa.

Är VW ID.4 en ny VW Golf?

I vissa delar av världen, till exempel Europa, är VW Golf en bil för alla. Det är därför som så många jämför ID.4 med Golf eftersom alla vill ha en elektrisk version av VW Golf eftersom det automatiskt skulle göra den till en fantastisk bil. Vi är ännu inte säkra på att ID.4 kommer att bli den nya Golf av elbilar, men det är bara tiden som får utvisa det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts