Allt om 2023 Volvo EX90

2023 Volvo EX90

Volvo har nyligen lanserat den helt nya 2023 Volvo EX90, en helt eldriven mellanstor SUV baserad på XC90. Det är den största, lyxigaste och mest kraftfulla SUV som Volvo någonsin har tillverkat, vilket innebär att Volvo siktar på att ansluta sig till några av de mest avancerade och lyxigaste elektriska SUV:arna som finns till försäljning. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Volvo EX90 och varför du bör skaffa en.

EX90 är också den mest avancerade elbilen som Volvo någonsin har tillverkat, vilket är uppenbart i det ögonblick du lägger ögonen på nya EX90. Drivlinan har två kraftfulla elmotorer, alla modeller levereras med AWD och du bör ha mer än tillräckligt med räckvidd för alla dina dagliga pendlingsresor utan räckviddsångest.

Exteriördesignen är slående, men ändå minimalistisk, vilket är precis vad du förväntar dig av en Volvo. Interiören är helt ny och ser ut som en blandning av den nya Range Rover-interiören och den nya Ford Mustang Mach-E-interiören, som båda är utmärkta.

Tillförlitligheten är ett mysterium med denna bil eftersom den bara avslöjades för några dagar sedan. Priset kommer att ligga i lyx-SUV-klassen medan praktiska egenskaper är utmärkta med upp till sju säten och ett stort bagageutrymme med massor av olika praktiska lastlösningar.

2023 Volvo EX90 – Drivlinan

EX90 levereras som standard med två elmotorer vilket innebär att alla EX90-modeller är AWD eftersom en motor driver bakhjulen medan den andra driver framhjulen. Dessa två motorer ger 408 hk och ett vridmoment på 567 lb-ft, vilket är mycket mer vridmoment än någon XC90-modell någonsin har haft. Den toppspecificerade Twin Motor Performance-varianten ger 496 hk och ett vridmoment på 671 lb-ft.

  Vilken är säkrare, Volvo eller Audi?

Detta är tillräckligt för att EX90 ska nå 100 km/h från stillastående på bara 4,7 sekunder för den kraftfullare modellen och 5,7 för den mindre kraftfulla modellen. Volvo säger att EX90 kommer att kunna leverera 300 miles räckvidd på en full laddning tack vare sitt 111kWh-batteri, vilket är ett av de största batterierna i alla elbilar idag.

Volvo säger också att detta batteri kan laddas från 0 till 80% på bara 30 minuter, vilket är minst sagt imponerande. Hemväggsladdning kommer sannolikt att ta mer än 8 timmar, men det är vettigt för dem som kommer att lämna sina EX90 till laddning över natten.

2023 Volvo EX90 – Design och körning

När det gäller design är EX90 redo för framtiden eftersom den är boxig, men ändå modern, vilket verkar vara en bra kombination för en mellanstor SUV i dessa dagar. Volvo är kända för att göra sina bilar minimalistiska, vilket är precis vad de gjort med nya EX90. Fram- och bakljusen är helt i LED och ser riktigt coola och autentiska ut.

Interiören är en helt annan historia eftersom Volvo försöker skapa avkopplande, lounge-liknande Ikea-inspirerade interiörer, vilket också är exakt vad de gjorde med nya EX90. En enorm porträttskärm dominerar mittkonsolen och rymmer de flesta av bilens funktioner. Föraren får också en liten förardisplay med all nödvändig information om körningen.

Körupplevelsen skiljer sig inte så mycket från XC90 eftersom EX90 också känns lång, bred och riktigt tung. Det är inte en dynamisk SUV eftersom den är utformad för cruising snarare än något annat. Sammantaget är det en avslappnande och bekväm SUV som du förväntar dig av en Volvo.

  Volvo vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

2023 Volvo EX90 – Teknik

Mittskärmen mäter upp till 14,5 tum i diameter vilket gör den till den största skärmen som någonsin monterats i en Volvo. Denna skärm rymmer en ny Google-backad infotainmentskärm som är mycket bättre än det tidigare systemet. Förardisplayen erbjuder saker som Google Maps, Google Play Store, Wireless CarPlay och en 5G-internetanslutning.

Ett ljudsystem från Bowers and Wilkins är ett tillval med 25 högtalare med Dolby Atmos, varav några till och med är inrymda i nackstöden. EX90 levereras också som standard med nödbromsning och cyklist- / fotgängardetektering, filhållningsassistans med filavkörningsvarning och adaptiv farthållare med filcentrering.

2023 Volvo EX90 – värde och användbarhet

Startpriset för en 2023 Volvo EX90 uppskattas till $ 80 000 för ingångsnivån Core trim. Plus-modellen beräknas börja på $ 90,000 medan topp-spec Ultimate trim beräknas börja på $ 100,000. Du kan också förvänta dig att betala lite mer för Twin Performance-modellen med nästan 500 hk.

Praktiken är utmärkt eftersom EX90 erbjuder enorma förvaringsutrymmen, gott om plats i kupén för upp till sju personer, många USB-portar, många förvaringsutrymmen, bra sikt, lättåtkomliga IsoFix-fästen för barn samt stora och upprättstående fönster med ganska tunna A- och B-stolpar.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en 2023 Volvo EX90?

Volvo EX90 2023 är på väg att bli en riktigt bra SUV tack vare sitt enorma batteri, fantastiska design, massor av utrymme och Volvos välkända säkerhet. Det här segmentet är fullt av fantastiska alternativ, men EX90 känns på något sätt som en vanlig SUV där den borde och en ny och spännande SUV där det är vettigt.

  Vanliga problem med Volvo V70

Volvo har inte försökt uppfinna hjulet på nytt med EX90, utan snarare gjort en elektrisk SUV som bör tilltala både elbilsförare och vanliga förare av förbränningsmotorer. Därför, om det är något du gillar, bör du överväga EX90.

Vilka bilar konkurrerar med Volvo EX90?

EX90 är inte den enda SUV:en i det här segmentet, vilket innebär att den konkurrerar med BMW iX, Mercedes EQS SUV, Tesla Model X och den nyligen lanserade Audi e-Tron SUV. Det här är några av de bästa, dyraste och mest avancerade elbilarna som finns.

BMW är den mest kraftfulla, Model X är den mest populära, EQS är den lyxigaste medan Audi verkar vara lite av allt. Enligt min mening är Volvon den överlägset snyggaste och känns mer äkta för sitt varumärke än alla de andra.

Hur ser garantin ut för Volvo EX90?

Med ett 111kWh-batteri vill du ha en bra garanti eftersom ett nytt 111kWh-batteri kostar en förmögenhet. Därför erbjuder Volvo en begränsad garanti på 4 år eller 50 000 miles, beroende på vad som inträffar först. Drivlinan täcks på samma sätt medan batterikomponenterna täcks i upp till 8 år eller 100 000 miles.

Du kan också inkludera en kostnadsfri plan för förplanerat underhåll av Volvo i 3 år efter köpet eller 36 000 mil, beroende på vad som inträffar först.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts