Allt om 2023 Mercedes-AMG EQE SUV

2023 Mercedes-AMG EQE SUV

Det verkar som om Mercedes är ett av de märken som leder elbilsrevolutionen eftersom de ständigt kommer ut med nya elbilsmodeller. EQ-serien av bilar är reserverad för helt koldioxidfria elbilar med en treuddig Mercedes-märke och den nya EQE är det allra senaste tillskottet till den gruppen av bilar, Så om du vill veta allt om 2023 Mercedes-AMG EQE SUV, se till att stanna kvar här.

Mercedes säger att den nya EQE kommer att avslöjas den 16 oktober och vi kommer att berätta allt vi vet om den hittills. EQE placerar sig mellan den största EQS SUV:n och den kompakta EQC SUV:n som den mellanstora Mercedes el-SUV:n som konkurrerar med GLE som en elektrisk version av en familje-Mercedes mellanstora SUV.

Designmässigt tar EQE de flesta av sina ledtrådar från den befintliga EQS SUV:n och EQE sedanen, vilket är väntat eftersom EQS SUV:n gjorde precis samma taktik. Interiören kommer också att innehålla Mercedes välkända ”Hyperscreen” och andra tekniska godbitar som kommer att göra EQE SUV till en kraft att räkna med i detta segment.

Vi vet ännu inte hur mycket EQE SUV kommer att kosta, men den bör vara billigare än EQS SUV och ungefär samma pris som EQE sedan. Praktiken är lika bra som EQE sedan, men med mer huvud- och axelutrymme i hela passagerarutrymmet.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV – Drivlinan

När det gäller drivlinan kommer EQE sannolikt att anta det välkända Mercedes 90 kWh-batteriet i två olika modeller. Den lägre modellen kommer troligen att erbjuda cirka 290 hk och 417l-ft vridmoment från sin enda elmotor som driver bakhjulen. Detta bör också vara modellen med den högsta räckvidden som troligen kommer att ligga någonstans runt 300 miles på en full laddning.

  Vilken är bäst - GLK eller GLC?

Vi kommer också att få en kraftfullare AMG EQE SUV-modell som kommer att erbjuda 470 hk och som kommer att ha Mercedes 4MATIC AWD-system med två motorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Vi är ännu inte säkra på om nya EQE kommer att ha det största Mercedes 108kWh-batteriet som finns i Mercedes EQS-modellerna.

Vi kan bekräfta att EQE kommer att komma med en 200kW snabbladdnings DC-hastighet som ska kunna ladda EQE SUV på under 30 minuter. Vissa källor uppger dock att EQE SUV också kommer att komma i AMG 63-form och kommer att erbjuda cirka 617hk och 700lb-ft vridmoment vilket är exakt samma som EQE 63 Sedan.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV – Design och körning

EQE SUV ser ut som en något mindre version av toppmodellen EQS SUV vilket innebär att den prioriterar aerodynamik framför form och det kommer inte att ge den priset för ”snyggaste elbilen” inom kort. Den genomgående baklyktan finns med och det gör även en svartklädd frontgrill i plast. Interiören i EQE SUV är lika lyxig och välutrustad som i EQS, men något mindre.

Vi kan se en ny ratt och vissa autentiska designdetaljer som bara finns tillgängliga för EQE. Mercedes Hyperscreen finns även här och den ser lika fantastisk ut som alltid. Körupplevelsen kommer sannolikt att vara nedkyld för de vanliga EQE SUV-modellerna medan AMG EQE SUV kommer att vara jämförelsevis mer dynamisk.

  Bästa året för Mercedes 450SL

Förvänta dig inte att den ska vara lika bekväm som EQE Sedan eftersom EQE SUV inte är alls lika bekväm som EQS Sedan. Detta är ganska logiskt eftersom dessa SUV:er är högt upp från marken och inte kan vara lika bekväma på grund av fysiken.

2023 Mercedes AMG EQE SUV – Tillförlitlighet och vanliga problem

EQE SUV är fortfarande alldeles för ny för att vi ska kunna bedöma ordentligt om det är en pålitlig bil eller inte. Vi måste vänta ett tag innan vi kan bedöma dess tillförlitlighet ordentligt. Vi kan dock säga att EQE sedan är en hyfsat pålitlig bil eftersom det är en elbil som i sig är mer pålitlig än ICE-bilar.

2023 Mercedes AMG EQE SUV – värde och praktiska egenskaper

Mercedes EQE SUV förväntas börja på cirka 75 000 dollar, vilket är cirka 20 000 dollar mer än den minsta Mercedes EQB elektriska SUV:n och cirka 25 000 dollar mindre än toppmodellen EQS SUV. Detta placerar den i samma prisgrupp som den senaste BMW iX, Jaguar I-Pace och Audi e-Tron.

Praktiken är så bra som man kan förvänta sig av en mellanstor SUV eftersom EQE SUV inte saknar utrymme på något sätt. Om du är ute efter en SUV med elbil för hela familjen är detta ett utmärkt val.

FAQ-avsnitt

När kan jag köpa Mercedes EQE SUV?

Du kommer sannolikt att kunna köpa EQE SUV före slutet av 2022, vilket innebär att tidiga leveranser också kommer att ske i slutet av 2022. Som vi nämnde i början kommer Mercedes att officiellt avslöja den nya EQE den 16 oktober 2022, vilket troligen är den tidpunkt då vi kommer att få all information om lanseringen.

  Vilken är den bästa Mercedes för långa förare?

Är Mercedes EQE SUV värt det?

Mercedes EQE SUV är utformad för familjeanvändning i första hand vilket är anledningen till att familjer bör överväga att köpa EQE SUV. Det första steget är att vilja ha en elektrisk SUV eftersom elektriska SUV:er inte är lika effektiva som elektriska sedans. De är också tunga och känns besvärliga på vägen.

Dessutom är EQE SUV en fantastisk SUV med all nödvändig teknik och säkerhetskit. Det är värt det om du är ute efter den här typen av bil, om du inte är det är du bättre utan den.

Är Mercedes EQE SUV bara en SUV-version av EQE sedan?

Ja, det är det. Det verkar som om Mercedes nu gör en enda modell, men erbjuder den i några olika storlekar och iterationer. Det betyder att EQE SUV är mer eller mindre likadan som alla andra bilar i EQ-serien förutom storleken förstås.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts