Allt om 2023 Ford Super Duty

2023 Ford Super Duty

Ford Super Duty Lastbilar i F-serien har alltid varit en blandning av arbete och nöje eftersom de kan dra och släpa enorma vikter, men också är utrustade med alla bekvämligheter som du förväntar dig av en modern bil. Som sådan är de nya 2023 Ford Super Duty-lastbilarna bara en förlängning av den filosofin med viss extra funktionalitet.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Ford Super Duty trucks, vad som är nytt och varför du bör överväga en sådan. Först och främst omfattar 2023 års Ford Super Duty-lastbilar lastbilsserierna F250, F350 och F450. Alla är baserade på samma plattform men skiljer sig åt när det gäller dragning, dragning och lastkonfigurationer.

Uppdateringen 2023 har ny exteriörstyling över hela linjen tillsammans med uppfräschad styling i interiören. Nya motorer debuterar också med 2023 års Super Duty-lastbilar och ny teknik som släpvagnsassistans, ombordgeneratorer, en HUD och en funktion för trådlös internetanslutning 5G.

Nu går vi på djupet om allt som är nytt för 2023 års Ford Super Duty-utbud. Om det är något som intresserar dig, se till att stanna kvar och läsa den här artikeln!

2023 Ford Super Duty – Nya motorer

Ford Super Duty-serien av lastbilar har alltid varit känd för sina pålitliga och starka motorer som klarar av att dra och bogsera tunga vikter. För 2023 års serie är 6,8L V8 bensinmotor den nya standarden. Ford avslöjade inte om den här motorn är starkare än de i 2022 års sortiment, men de gav en antydan om att den nya motorn kommer att vara mer kapabel över hela linjen.

  Vanliga problem med Ford 3.5 V6-motorn

Den här motorn är kopplad till en 10-växlad Ford-växellåda, vilket är fallet med alla andra Super Duty-motorer. Den 7,3 l stora gas-V8:an får ett helt nytt luftintag och en ECU-avstämning för att öka effekten något. Power Stroke-dieselmotorn 6.7L V8 är fortfarande stjärnan i sortimentet och kommer troligen att vara den mest populära motorn av dem alla, särskilt eftersom den också får en effekthöjning.

Power Stroke-motorn rapporteras få en ny turboladdare, ett reviderat avgasrör och uppdaterad inställning. Alla XLT-trimmodeller och högre får nu AWD som standard och Ford säger att F-seriens Super Duty dieselvarianter kommer att vara de mest kraftfulla diesel-Super Duty-lastbilarna på marknaden.

2023 Ford Super Duty – Tekniken

Långt borta är dagarna med barbent F-seriens lastbilar eftersom de nu finns tillgängliga med allt du kan förvänta dig av en personbil år 2022. Ford gjorde verkligen ett nummer av 2023 års Super Duty-utbud eftersom alla Super Duty-lastbilar nu kommer att få en uppsjö av tekniska uppgraderingar som kommer att få dessa arbetshästar att kännas som rymdfärjor.

Först och främst får alla Super Duty-lastbilar nu en 5G-nätverksanslutning som ökar infotainmentsystemets prestanda och gör det möjligt för 10 enheter att ansluta via WiFi-hotspot. Alla Super Duty-lastbilar får också en hygglig 2,0 kW-generator ombord samt en head-up-display som inte fanns på några Super Duty-lastbilar förrän i 2023 års sortiment.

Du får också en hel del assistansfunktioner som den nya släpvagnsassistenten, adaptiv farthållare med stop-and-go-funktionalitet, filhållningsassistent, nödbromsning bakåt och framåt, en inbyggd sängvåg, övervakning av döda vinkeln, en 360-graders kamera och ett gäng mjukvarulösningar som är utformade för att hjälpa dig med allt du använder din Super Duty till.

  Vanliga problem med Ford 7.3 Godzilla

2023 Ford Super Duty – Inredning och yttre design

I 2023 Ford Super Duty-utbudet uppdateras även den exteriöra designen som nu har ett mycket renare utseende som försöker vara så sammanhängande som möjligt. Den mest uppenbara förändringen är strålkastardesignen som nu är smalare och smidigare. Den främre grillen har förenklats med renare linjer medan baksidan också har fått en uppdatering av en mer minimalistisk designstrategi.

Interiören har också fått några betydande förändringar som till exempel tillägget av HUD, en mycket större 12-tums central infotainmentskärm och en anpassningsbar 12-tums display för mätarklustret. Fyra USB-portar och en tillgänglig trådlös laddningsplatta tar hand om alla dina laddningsbehov i Super Duty-serien.

Nya säten med maximal lutning är bättre bollade och mer bekväma att sova i, ett smällande 640 W Bang & Olufsen-surroundljudsystem och en inbyggd Alexaassistent med gratis prenumeration under de tre första åren.

FAQ-avsnitt

Är Ford Super Duty 2023 bättre än Super Duty 2022?

2023 års Super Duty-utbud presenterar en hel rad uppgraderingar som gör att hela serien verkar mer sammanhållen och objektivt sett bättre än 2022 års utbud. Med alla dessa tillagda funktioner är Super Duty-serien mycket mer kapabel och trevlig att leva med, vilket är bra för dem som kör många mil i dessa.

Det är mycket lättare att leva med en släpvagn nu eftersom den nya släpvagnsassistenten och 360-graders kameran hjälper till rejält. På det hela taget är 2023 års Super Duty-utbud verkligen bättre än 2022 års utbud.

  Vanliga problem med Ford F150 växellåda

Hur mycket ska 2023 års Ford Super Duty lastbilar kosta?

Du ska räkna med att betala runt 43 500 dollar för instegsutrustningen XL och nästan 100 000 dollar för topputrustningen Super Duty Limited. Lariat-trimningen kommer att kosta cirka 56 000 dollar, King Ranch kommer att kosta cirka 73 000 dollar och XLT kommer att kosta cirka 49 000 dollar. F250 är den billigaste medan F450 förståeligt nog är den dyraste modellen.

När kan jag beställa 2023 Ford Super Duty?

Ford har avslöjat att du kan beställa den nya Ford Super Duty-serien av lastbilar den 27 oktober 2022 medan de flesta kunder kommer att få tag på dessa nya lastbilar i början av 2023. Du kan förvänta dig att betala ett enormt påslag på dessa när de väl når återförsäljarna eftersom begagnade exemplar kommer att vara riktigt sällsynta och efterfrågade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts