Allt om 2023 Ford Bronco Sport

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco Sport är den nya enkroppsmodellen av Bronco som bygger på samma plattform som Ford Escape SUV. Bronco i allmänhet är en av de mest kända och populäraste Ford-modellerna genom tiderna vilket är anledningen till att Ford gjorde en stor Bronco-comeback som säkerligen kommer att sälja riktigt bra. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Ford Bronco Sport, så stanna kvar för att ta reda på det!

Ford Bronco Sport-serien erbjuder två olika motorval med den välkända 8-stegade automatiska växellådan från Ford. Den nya Bronco Sport är i första hand ett terrängfordon eftersom det var det som var huvudintresset för den ursprungliga Bronco. Vi kan säga att Bronco är i nivå med Jeep Wrangler när det gäller terrängkörning vilket verkligen är ett stort beröm.

Designmässigt hämtar Bronco Sport inspiration från den äldre ikoniska Bronco men ser riktigt modern ut både interiört och exteriört. Körupplevelsen skiljer sig inte alltför mycket från andra SUV:er som Ford Escape eftersom dessa två delar de flesta delar med varandra. Bronco är dock lite mer terrängorienterad vilket är uppenbart direkt.

Vi kan inte säga något när det gäller tillförlitlighet, men värdet är starkt då Bronco underskrider de flesta andra SUV:er med Ford-märke. Du kan få nya Bronco med antingen 2-dörrar eller 4-dörrar, och om du vill ha maximalt utrymme är det 4-dörrars Bronco du ska ha.

2023 Ford Bronco Sport – Drivlinan

Ford Broncos motorutbud börjar med den trecylindriga 1,5L-motorn med 181 hk och 190 lb-ft vridmoment medan den kraftfullare 2,0L-motorn ger 250 hk och 277 lb-ft vridmoment. Båda motorerna är kopplade till Fords välbekanta 8-stegs automatlåda som växlar smidigt och som också är riktigt bra i terräng med sin funktion för låga växlar och backningsfunktion.

  Ford Mustang Shelby GT350 Tillförlitlighet

Den större motorn är inställd på att ge cirka 21MPG i staden, 26MPG på motorvägen och 23MPG kombinerat. Den mindre trecylindriga 1,5 liter-motorn ska ge cirka 25 MPG i staden, 28 MPG på motorvägen och 26 MPG kombinerat, men dessa siffror är ännu inte bekräftade utan är bara uppskattningar.

På det hela taget erbjuder Ford Bronco Sport anständiga motorval som sannolikt kommer att tillfredsställa de flesta ägare där ute. Vi skulle rekommendera att du väljer motorn med 250 hk eftersom den passar bilens karaktär bättre, den är märkbart starkare och är inte mindre effektiv i verkligheten.

2023 Ford Bronco Sport – Design och körning

Ford Bronco Sport är den modernare nya 2023 Bronco och många anser att den inte ser lika bra ut som den vanliga Bronco. Bronco Sport är uppenbarligen mer anpassad för vägkörning vilket är anledningen till att den ser mer ordinär och mer dämpad ut. Bronco Sport erbjuder inte avtagbara dörrar och tak, åtminstone inte på samma enkla sätt som den vanliga Bronco gör.

På det hela taget är Sport-modellen av Bronco en mycket mer vägorienterad bil som inte ser ut eller känns lika terrängvänlig som den vanliga Bronco. Det betyder att du ska förvänta dig att den kör och känns som Ford Escape.

2023 Ford Bronco Sport – Tillförlitlighet och vanliga problem

Ford Bronco Sport har haft en tuff start då den återkallats tre gånger redan. Den första återkallelsen berodde på stora oljeläckage, den andra på problem med bränsleleveranssystemet och den tredje återkallelsen på problem med bromsbeläggen. Dessa problem var kända för att starta bränder, stoppa bilen och försämra bromsprestanda.

  Vanliga problem med Ford 1.6 EcoBoost-motorn

På det hela taget är detta inte så ovanligt för en ny modell från någon biltillverkare, varför Bronco Sport sannolikt kommer att bli mycket bättre för varje nyare modellår när dessa problem till största delen blir utjämnade.

2023 Ford Bronco Sport – värde och praktiska egenskaper

Ford Bronco Sport börjar på cirka 29 215 dollar plus destinationsavgift för 1,5L-modellen. 2023 års Badlands-modell med den större motorn börjar på 37 000 dollar medan toppmodellen Heritage Limited börjar på 45 000 dollar. Allt som allt är detta en riktigt attraktiv prisklass för den nya Bronco eftersom den erbjuder fint värde för pengarna genomgående.

Praktiken är okej eftersom Sport-modellerna har fyra dörrar och ett hyfsat stort utrymme i bagageluckan. Du kan lätt få plats med fyra vuxna i Bronco Sport utan att oroa dig för att någon ska klaga på bristen på utrymme.

FAQ avsnitt

Vad är skillnaden mellan 2022 Bronco Sport och 2023 Bronco Sport?

Ford Bronco Sport 2023 skiljer sig egentligen inte från 2022 års modell förutom vissa visuella grafiska paket och små förändringar här och där. 2023 Bronco Sport är till övervägande del en överföring från 2022 års modell, vilket är väntat.

Ford kommer att introducera en hel del förändringar inklusive en ny Raptor-modell för den vanliga Bronco, men det verkar som om Bronco sport förblir övervägande densamma.

Är Ford Bronco Sport bättre än den vanliga Bronco?

Ford Bronco Sport är den mer beboeliga, effektivare, tystare och mer vägorienterade iterationen av Bronco som dessutom kostar mindre. Den vanliga Bronco är dock coolare, ser bättre ut och har två olika karosseristilar och former.

  Passar Mercedes-hjul till Ford

Du kan ta av dörrarna och taket på den vanliga Bronco, vilket du inte kan göra på Bronco Sport. Om det var mina pengar skulle jag välja Bronco vilken dag som helst i veckan, helt enkelt för att den ser mycket coolare ut medan Bronco Sport egentligen inte alls ser så attraktiv ut.

När kan jag köpa en 2023 Ford Bronco Sport?

2023 Ford Bronco Sport kan beställas just nu, men du kommer sannolikt inte att få din nya Bronco Sport förrän tidigast i slutet av 2022 eller hösten 2022. Vi kan också förvänta oss att dessa kommer att erbjudas med betydande återförsäljarpåslag som verkligen är löjliga.

Väntetiderna för den nya Bronco Sport är dock runt några månader, vilket är anledningen till att vissa människor är mer benägna att betala mer för att få bilen tidigare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts