2023 Ford Edge vs 2023 Toyota Sequoia

2023 Ford Edge

Det är säkert att säga att 2023 Ford Edge är en stor SUV, men de flesta skulle inte placera den i segmentet för fullstora SUV:er som är mer inriktad på Ford Expedition. Å andra sidan har 2023 Toyota Sequoia alltid varit en fullstor SUV, även med sin allra senaste iteration. Crosshoping mellan dessa två är faktiskt ganska ofta vilket är anledningen till att vi kommer att jämföra dessa två i en head-to-head matchup.

Den första generationen Ford Edge introducerades för modellåret 2007 och var i produktion fram till 2015 då den ersattes av en helt ny modell. Den ansiktslyftade 2:a generationen Edge kom ut 2019 och tillverkas fortfarande trots att nästa generation av Ford Edge är precis runt hörnet.

Toyota Sequoia har funnits mycket längre än så då den 1:a generationen av Sequoia avslöjades år 2000 och efterföljdes av den 2:a generationen av Sequoia år 2007. Den allra senaste 3:e generationen av Sequoia kom ut 2022 och är en av Toyotas mest konkurrenskraftiga stora fordon.

Om du vill veta hur 2023 års Ford Edge står sig mot den helt nya 2023 års Toyota Sequoia, se till att läsa den här artikeln!

2023 Ford Edge

2023 Ford Edge börjar på strax under 40 000 dollar för SE-läget medan toppmodellen Ford Edge ST börjar på 48 000 dollar. Den 4-cylindriga 2,0L-motorn med SE-modellen erbjuder 250 hk och 275 lb-ft vridmoment. Den här motorn kan ge cirka 28MPG på motorvägen och 21MPG i staden. Den dyrare motorn i serien är 2,7L EcoBoost V6 som finns i Edge ST.

  Är Ford Mustang Mach-E en bra bil?

Den här motorn ger 335 hk och 380 lb-ft vridmoment och ger 19MPG i staden och 25MPG på motorvägen. Båda dessa är kopplade till Fords relativt smidiga 7-växlade automatlåda. Designmässigt är det svårt att säga att Edge inte ser föråldrad ut, särskilt på insidan. Ford kom visserligen ut med en 2024 Ford Edge i Kina, men det har sedan dess inte bekräftats om detta även kommer att bli USA-modellen.

Utrymmesmässigt är Edge mer än tillräckligt bra eftersom den kan fås med tre sätesrader och den får massor av familjevänliga funktioner som säkert kommer att uppskattas av många familjer. Tillförlitligheten har förbättrats sedan bilen kom ut vilket gör att den nu är en ganska robust bil.

Körupplevelsen är inte något speciellt, men Edge ST känns riktigt dynamisk för vad den är.

2023 Toyota Sequoia

Toyota Sequoia är en betydligt dyrare SUV då instegsmodellen SR5 kostar 60 000 dollar utan tillval. Limited-utrustningen kommer ut på cirka 66 000 dollar, Platinum driver det priset med ytterligare 6 000 dollar, Capstone lägger till ytterligare 4 500 dollar ovanpå det medan topputrustningen TRD Pro Sequoia börjar på oerhört branta 78 000 dollar, vilket är nästan dubbelt så mycket som en Ford Edge i instegsutrustningen.

Sequoia-drivlinan är strikt hybrid vilket innebär att den erbjuder en 3,4L turbo V6 parat med en elmotor för en kombinerad effekt på 437 hk och 583 lb-ft vridmoment. Denna motor är kopplad till en 10-växlad automatisk växellåda och ett valfritt AWD-system (vanligtvis är det bara ett RWD-system). Tack vare hybriddriftslinjen ger Sequoia 24MPG på motorvägen och 21MPG i staden, vilket är mer än tillräckligt bra för dess storlek och vikt.

  Ford Fusion Hybrid Tillförlitlighet

Designmässigt ser den nya Sequoia ganska slående ut både på insidan och utsidan eftersom den är packad med Toyotas senaste premiumteknik som gör den riktigt lockande. Tillförlitligheten kommer troligen att vara riktigt bra, vilket är fallet med alla nyare Toyota-modeller medan körupplevelsen är ganska dämpad.

Praktiken är så bra som den kan bli eftersom detta är en fullstor SUV med tre sätesrader, god sikt och ett stort bagageutrymme.

Slutsats – 2023 Toyota Sequoia är den bättre bilen

Ford Edge har helt enkelt funnits alldeles för länge nu vilket innebär att den har blivit omsprungen av de flesta av sina konkurrenter. Sequoia däremot kommer från en högre klass samtidigt som den är betydligt nyare. Visserligen är den betydligt dyrare, men Sequoia är en mycket bättre SUV än Ford Edge på nästan alla sätt.

Den är mer praktisk, säkrare, mycket bättre utrustad, erbjuder bättre teknik, mer utrymme och är mycket bekvämare. Ford Edge är billigare men ligger långt efter. Faktum är att Ford definitivt kommer att avveckla Ford Edge eftersom en nyare, mer EV-anpassad SUV kommer att ta dess plats snart nog.

FAQ-avsnittet

Varför avvecklar Ford Ford Edge?

Ford Edge har tillverkats vid Oakville Assembly Complex i Kanada ända sedan den första generationen. På denna fabrik tillverkas även Lincoln Nautilus som verkar följa samma väg. Anledningen till att Ford beslutat att lägga ner dessa två SUV:er är att detta produktionskomplex nu kommer att användas för att tillverka fem nya Ford/Lincoln EV:s.

  Vanliga problem med Ford B Max

Ford verkar ha gjort upp vissa planer med det kanadensiska fackförbundet Unifor vilket innebär att indragningen av Edge och Nautilus delvis beror på arbetsmarknadsförhandlingar.

Är Ford Edge 2023 konkurrenskraftig år 2023?

Nej, det är den inte. Ford Edge känns som en bil från en annan tid trots att det är en 2023 års modell. Det betyder att de flesta som köper 2023 års Edge troligen har fått ett galet bra pris på en sådan eller inte ens är medvetna om att bilindustrin har utvecklats så mycket som den har gjort.

Hur som helst är det svårt att jämföra 2023 Edge med de flesta av sina rivaler eftersom alla dessa har uppdaterats för upp till tre år sedan.

Varför är crossovers så populära?

Folk älskar crossovers eftersom de erbjuder en upphöjd körställning, de tenderar att vara riktigt säkra och de tenderar att vara mer moderna och futuristiska. En crossover är en blandning mellan en vanlig bil och en SUV, vilket innebär att den får fördelar från båda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts