2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

I landet av fullstora lyxiga SUV:er är Mercedes Benz GLS och BMW X7 tveklöst de bästa. Det finns många USA-tillverkade SUV:er som den nya Cadillac Escalade eller Lincoln Navigator, men de är inte lika sofistikerade inte raffinerade som någon av dessa två. Därför är det bara logiskt att jämföra de allra bästa i en huvudjämförelse.

Mercedes Benz GLS-Klass är den största och mest imponerande Mercedes SUV du kan köpa eftersom den erbjuder bekväma sittplatser för sju personer med massor av lyxiga bekvämligheter, högklassiga materialval och snygga designbeslut.

BMW X7 är också den allra bästa SUV:n från BMW som också har plats för upp till sju passagerare relativt enkelt samtidigt som den är lyxig, ståtlig och åtråvärd. Det finns många likheter mellan dessa två SUV:er och man kan lugnt säga att de är närmast jämbördiga i nästan alla avseenden.

Mercedes Benz GLS är dock större, erbjuder mer sittplatser på alla tre rader och har överlägsna terrängegenskaper. X7 är lite bekvämare, lite tystare och erbjuder en interiör av högre kvalitet, åtminstone när det gäller byggmaterial.

2022 Mercedes Benz GLS

Mercedes Benz GLS börjar på 76 000 dollar och finns i några olika motoralternativ som inkluderar 6-cylindriga motorer och fruktigare och törstigare V8-motorer. Mercedes erbjuder också en hybridversion av GLS för dem som vill maximera effektiviteten från denna 6000lb + mammut av en SUV.

GLS har ett klart övertag över X7 när det gäller designen eftersom den ser mycket mer beordrande och förtroendeingivande ut. Interiört ser GLS mer futuristisk ut eftersom den har en enda glaspanel under vilken två skärmar är placerade som styr infotainment och information från instrumentpanelen.

  Vilken BMW har en V8-motor?

GLS erbjuder också mer utrymme och känns mer rejäl när du sitter bakom ratten. Detta innebär att den också rullar lite mer jämfört med X7. Lastutrymmet är generösare än i X7 och Mercedes verkar erbjuda fler alternativ från fabriken.

Ett av de största problemen med GLS är dock det faktum att den ser nästan identisk ut med Mercedes Benz GLE både på insidan och utsidan. Detta innebär att inredningen inte är så exklusiv eller banbrytande, vilket inte är något man vill säga om en fullstor flaggskepps-SUV.

2022 BMW X7

X7 kommer också med några olika motoralternativ som inkluderar 6-cylindriga motorer är BMW M-klassade V8-motorer. X7 är en nyare bil jämfört med GLS och det märks definitivt på vissa områden som till exempel den yttre designen.

Även om GLS ser mer sammanhängande ut från utsidan känns och ser X7 nyare och mer vågad ut, särskilt på grund av de stora njurgrillarna på framsidan. X7 börjar på cirka 75 000 dollar vilket innebär att utgångspriserna mellan dessa två är nästan identiska.

X7 känns mer raffinerad när den är på väg eftersom den är tystare och den verkar också vara lite bättre byggd. BMW har dock ett övertag över GLS när det gäller materialval, övergripande robusthet i interiören och avsaknaden av billig plast eftersom det nästan inte finns någon sådan i BMW.

GLS erbjuder visserligen mer utrymme men X7 känns lyxigare och är en bättre plats att vara på. Den körs bättre än GLS eftersom den känns mycket mindre än vad den faktiskt är.

  BMW X6 Tillförlitlighet

Slutsats – BMW X7 vinner över segern.

Båda dessa två SUV:er är fantastiska och det är svårt att säga vilken av dessa två som är ett bättre val för dina syften. X7 känns dock som en bättre sammansatt bil som känns mer autentisk och unik medan GLS känns som en något större version av GLE.

Mercedes säger att GLS är SUV:ernas S-klass, men så är verkligen inte fallet. GLS känns stor, tung och säker på fötterna, vilket vissa gillar, men i slutändan känns X7 mer sammansatt och billiknande, vilket också leder till en bekvämare körning.

Sanningen är att om du älskar BMW bör du satsa på X7. Om du däremot älskar Mercedes bör du välja GLS. Märkeslojalitet är en viktig faktor när det gäller att köpa en premiumprodukt, och skillnaderna mellan dessa två är inte tillräckligt stora för att förneka detta.

FAQ-avsnitt

Vad är den bästa Mercedes SUV:n?

Mercedes erbjuder för närvarande mer än 10 olika crossover/SUV:er för alla tänkbara ändamål. Den bästa Mercedes SUV:n är dock utan tvekan Mercedes Benz G-klass eftersom den är en modern ikon av så många skäl. Designmässigt kan den lika gärna vara en av de snyggaste SUV:erna någonsin, åtminstone vad gäller de flesta rika människor.

Förutom att den ser bra ut är G-klassen också lyxig och otroligt kapabel i terräng. För några år sedan reviderade Mercedes G-klassen från grunden och gjorde den mycket bättre än den föregående generationen.

  Vilken är den mest pålitliga Mercedes SUV?

Vilken är den bästa BMW SUV:n?

Den bästa BMW SUV:n är BMW X6 eftersom den startade hela den nuvarande vurmen för Coupe SUV:er. När X6 först kom ut var alla övertygade om att BMW hade gjort den fulaste SUV:n på planeten, men bara några år senare följde alla andra tyska premiummärken i X6:s fotspår.

Den senaste X6-generationen ser skrämmande och lyxig ut, och den är en riktig höjdare att köra. Den innehåller allt som BMW kan erbjuda när det gäller lyx och teknik, vilket innebär att det borde vara en härlig plats att tillbringa tid i.

Varför älskar folk SUV:er?

Folk älskar SUV:er eftersom de erbjuder lyx, utrymme, säkerhet, en dominerande körställning och en överlag mer kapabel bil som kan ta sig igenom alla typer av terräng. SUV:er ser helt enkelt mer ståtliga ut och känns mer ståtliga och det känns bra att köra en stor SUV.

Synligheten är också en klar fördel för SUV:er jämfört med mindre bilar. Den nuvarande trenden mot SUV:er är logisk eftersom de verkar bättre än de flesta andra bilsegment där ute för dem som inte är intresserade av en sportig körupplevelse.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts