2022 BMW X5 VS Land Rover Range Rover Sport – Vilken är bäst?

Land Rover Range Rover är känd för sina terrängegenskaper, medan BMW är populärt för att erbjuda den ultimata körupplevelsen. Men vilken bil är bäst mellan Land Rover Range Rover Sport och BMW X5?

Om du önskar en bil för terrängkörning med ultimat komfort i åtanke är Range Rover Sport den bästa bilen för dig. Men om du vill ha en bil med exceptionella prestanda, rymlig kupé och stort lastutrymme är BMW X5 det perfekta alternativet. Icke desto mindre är båda dessa bilar enastående och kommer att få dig att känna dig bekväm och stilfull.

Vilken bil är bäst – BMW X5 eller Range Rover Sport?

Utseende

Range Rovers exteriördesign ser snyggare och mer exklusiv ut än BMW X5. Tack vare funktioner som den distinkta LED-ytterbelysningen, elektriska strålkastarspolare, 19-tums legeringshjul, automatiskt dimbara och el-fällbara ytterspeglar och mycket mer.

Båda bilarna har en lyxig och välarbetad interiör, men återigen ser Range Rover Sport-interiören mer lyxig ut än BMW X5:s interiör. Trots detta har BMW X5 en rymlig kupé och ett bättre infotainmentsystem.

Prestanda

BMW X5 är en av de bäst presterande bilarna i sin klass. Endast Porsche Cayenne kan skryta med att prestera bättre. Range Rover Sport är också exceptionell men inte i staden. När det gäller terrängegenskaper är Range Rover Sport den bästa av de bästa. Dess närmaste konkurrent är Audi Q7.

Basmodellen BMW X5, sDrive40i har en 3,0-liters turbo inline-6-motor som levererar upp till 335 hk med en topphastighet på 155 mph. Dess prestandamodell, M50i, är utrustad med en 4,4-liters V8-motor med dubbelturbo som ger maximalt 523 hk och har också en topphastighet på 155 mph.

  Vanliga problem med BMW iX3

Å andra sidan är Land Rover Range Rover inte lika kraftfull som X5, men den håller också sin position. Denna brittiska SUV har en basmodell, P360 SE med en 3,0-liters 6-linjig gasmotor som levererar upp till 355 hk och kan accelerera från 0 till 60 på 6,2 sekunder.

Dess högklassiga trim, V8 Autobiography, kommer med en 5,0-liters komprimerad V8-gasmotor med fyrhjulsdrift. Den har också en 8-växlad automatisk växellåda och kan producera upp till 567 hk. Den här trimmen har en bättre hastighet än X5 M50i, som är 176 mph. Den är dock långsammare till kvartsmilen eftersom den accelererar från 0 till 60 på 4,2 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Båda dessa mellanstora lyxiga SUV:er erbjuder exceptionell komfort och ett enormt lastutrymme. Trots detta är BMW X5 något större, men Range Rover Sport känns mer lyxig. Dessutom har BMW X5 ett av de finaste infotainmentsystemen, medan Range Rover Sports infotainmentsystem är ganska bristfälligt och utmanande att använda.

Dessutom har båda bilarna gott om lastutrymme, men BMW X5 vinner ändå eftersom den har ett av de största bagageutrymmena. Bortsett från lastutrymmet har båda bilarna plats för upp till 7 passagerare. Det enda problemet är att den tredje raden i båda bilarna är trång och inte lämplig för vuxna.

Pris

Range Rover Sport är dyrare än BMW X5. Basversionen av Range Rover Sport, P360 SE går för cirka 70 900 dollar, medan basversionen av BMW X5, sDrive40i går för cirka 60 300 dollar. Trots att Range Rover Sport är dyrare har de nästan samma funktioner med några få undantag. Som ett resultat av detta erbjuder BMW X5 mer för mindre.

  Vilken är den största BMW SUV:n?

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW X5 eller Land Rover Range Rover Sport?

BMW och Land Rover har några av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. Under de senaste åren rankades båda dessa bilar längst ner på tillförlitlighetslistan, men BMW har sedan dess flyttat uppåt i rankingen under de senaste åren. Därför är BMW X5 för närvarande mer tillförlitlig än Range Rover Sport.

BMW X5 rankas något under genomsnittet när det gäller tillförlitlighet, men Land Rover Range Rover Sport rankas ännu lägre. Oavsett detta är båda dessa bilar kostsamma att reparera eftersom de går sönder ofta jämfört med andra bilar i sin klass.

Vilken bil håller längre – BMW X5 eller Land Rover Range Rover Sport?

Överraskande nog har dessa bilar nästan samma livslängd. BMW X5 och Range Rover Sport håller i ungefär 150 000 till 200 000 mil. Dessutom upplever båda dessa bilar en hel del problem och anses vara bra upp till 100 000 mil. Efter att ha klockat dessa mil börjar de båda utveckla allvarliga problem.

Vad är den höga körsträckan för Land Rover Range Rover Sport?

Om du vill köpa en begagnad Range Rover Sport av hög kvalitet bör du kontrollera och se till att den inte har gått över 100 000 mil. Detta beror på att Range Rover Sport-modeller med över 100 000 mil har många problem. Hög körsträcka på Range Rover Sport anses dock vara mellan 150 000 och 200 000 mil.

  Varför har BMW-förare ett dåligt rykte?

Är BMW X5 snabbare än Range Rover Sport?

Ja, BMW X5 är en av de snabbaste bilarna i klassen. Endast Porsche Cayenne är snabbare än X5. BMW X5 M har en topphastighet på 155 miles per timme och kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder. Medan Range Rover Sport har en topphastighet på 176 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 4,3 sekunder.

Vilken bil är mer bränsleeffektiv – Range Rover Sport eller BMW X5?

BMW X5 är mer bränsleeffektiv än Range Rover Sport. Jämfört med andra bilar i klassen är dock Range Rover Sport mer bränsleeffektiv. BMW X5 har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat.

Land Rover Range Rover Sport har däremot ett EPA-värde på 19 mpg i staden, 24 mpg på motorvägen och ett kombinerat mpg på 19. Den är mer bränslesnål än Porsche Cayenne och i nivå med Mercedes-Benz GLE-klass och Audi Q7.

Slutsats

BMW X5 och Land Rover Range Rover Sport är två högklassiga mellanstora SUV:er med högteknologiska funktioner, lyxig interiör och kraftfulla motorer. Icke desto mindre är Range Rover Sport idealisk för personer som önskar ett offroad-monster med utmärkt utseende. BMW X5 är tvärtom perfekt för dem som vill ha en högpresterande, rymlig och säker SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts