2022 BMW X5 VS Audi Q7 – Vilken är bäst?

Sedan urminnes tider har BMW ställts mot Audi och det har inte förändrats ett dugg. BMW var det första lyxmärket som kom med en sportbil, men många, inklusive Audi, följde efter. Trots detta, vilken bil är bättre – BMW X5 eller Audi Q7?

BMW X5 är idealisk för personer som letar efter en högpresterande, snabbare och säker mellanstor SUV. Å andra sidan är Audi Q7 perfekt för dem som vill ha en lyxig, rymlig och pålitlig mellanstor SUV. På det hela taget är båda bilarna exceptionella och det beror på din smak och dina preferenser.

Vilken bil är bättre Audi Q7 eller BMW X5?

Utseende

En snabb titt på BMW X5 och Audi Q7 avslöjar en lyxig och elegant finish. Trots detta ser Audi Q7 mer spektakulär ut än BW X5. BMW X5:s stora njurgrill är dock också förtrollande och dess panoramamånadstak ger den en lyxig stämning.

Men Audi Q7 är mer spektakulär eftersom den har en mer magnifik och muskulös design. Några av de funktioner som får den att sticka ut är LED-strålkastare med helljusassistent, bakre sekretessglas, elektriskt fällbara ytterspeglar, 19-tums femarmade stjärndesignhjul och en elektrisk baklucka.

Interiörerna i dessa SUV:er ser exklusiva och överjordiska ut. Trots detta ser Audi Q7s interiör fortfarande mer exklusiv ut än BMW X5s interiör. Detta beror på att de material som används är något bättre än BMW X5:s.

Audi Q7-interiören har en minimalistisk inredning med förstklassiga material överallt. Några av de enastående inredningsdetaljerna är uppvärmda och eljusterbara säten, läderstolar och automatisk klimatkontroll med tre zoner.

BMW X5 är inte heller långt ifrån eftersom den har lädersäten, läderinstrumentpanel, uppvärmda framsäten, en central 12,3-tumsskärm och mycket mer. Observera att båda bilarna kommer med avancerad teknik som placerar dem över de flesta av sina konkurrenter.

  Vem tillverkar BMW-olja?

Trots att BMW X5 och Audi Q7 har utmärkta interiörer har Mercedes GLE-klass fortfarande en mer avancerad och bekvämare interiör. Dessutom är Audi Q7s interiör rymligare och bekvämare än BMW X5s interiör.

Prestanda

BMW X5 presterar bättre än Audi Q7. Detta beror på att den har en kraftfullare motor som levererar mer hästkrafter och vridmoment. Som ett resultat av detta är den också snabbare med en mer aggressiv körning än Q7. Q7 är tvärtom smidig och lättare att hantera än X5.

Till skillnad från BMW X5 har Audi Q7 endast två motoralternativ; 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor och 3,0-liters turbo V6-gasmotor. Den större motorn levererar upp till 335 hk och 369 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 5,7 sekunder, vilket är ganska långsamt jämfört med BMW X5.

BMW X5 har tre olika motoralternativ. Trots detta är den bäst presterande trimningen M50i med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med dubbelturbo. Den levererar upp till 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder, vilket är en av de bästa i klassen.

Komfort och lastutrymme

Om du är ute efter ren komfort är Audi Q7 SUV:n svaret. Förutom att Audi Q7 har en mer avancerad och bekväm interiör är den också rymligare än BMW X5. Dessutom har den mer lastutrymme än X5, vilket innebär att du kan ha mer bagage. Audi Q7 har totalt 770 liter förvaringsutrymme, medan X5 har 650 liter.

Pris

BMW X5, som är kraftfullare, snabbare och säkrare är något dyrare än den mer pålitliga, rymliga och bekväma Audi Q7. BMW X5 sDrive40i i basutförande kostar cirka 60 300 dollar, medan Audi Q7 i basutförande, Premium 45 TFSI Quattro kostar cirka 57 300 dollar.

  BMW M3 Tillförlitlighet

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW X5 eller Audi Q7?

När det gäller tillförlitlighet ligger BMW fortfarande efter Audi och Mercedes. BMW har dock förbättrat sin tillförlitlighet på senare tid, och ger Audi och Mercedes en chans att få en chans att få en chans att få en chans att få en chans att få en chans. Icke desto mindre är Audi Q7 fortfarande mer tillförlitlig än BMW X5.

Audi Q7 registrerar inte bara färre problem än X5 utan dess reservdelar och kostnader för reparation och underhåll är också mer gynnsamma än BMW X5.

Vilken bil är snabbare – BMW X5 eller Audi Q7?

Du kanske blir förvånad över att BMW X5 är snabbare än Audi Q7. Tack vare de kraftfulla motorerna som BMW X5 är utrustad med. BMW X5 M50i är en av de snabbaste SUV:erna på marknaden. Den har en topphastighet på upp till 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,8 sekunder.

Audi Q7 Premium Plus 55 TFSI Quattro trim är också snabb, men inte lika snabb som BMW M50i. Denna Audi Q7-trim kan accelerera från 0 till 60 på 5,7 sekunder, vilket är ganska långsamt jämfört med BMW X5 M50i. Den har också en långsammare topphastighet än X5.

Vilken bil är mest bränslesnål?

BMW tillverkar några av de mest bränslesnåla bilarna på marknaden. Ja, BMW X5 presterar mycket bättre än Audi Q7, men den förbrukar också mindre bränsle än sin rival. BMW X5 har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat.

  Billigaste sättet att byta ut en BMW-nyckel?

Å andra sidan har Audi Q7 ett EPA-värde på 17 mpg i staden, 21 mpg på motorvägen och 18 mpg kombinerat. BMW X5 är alltså betydligt mer bränsleeffektiv än Audi Q7.

Vad är den höga körsträckan för Audi Q7?

Audi Q7 är en av de mest hållbara mellanstora SUV:erna på marknaden. Den här bilen kan hålla över 200 000 mil om den underhålls ordentligt. Oavsett detta anses en Audi Q7 med över 150 000 mil ha hög körsträcka. Om du köper en begagnad Audi Q7 bör du därför överväga en bil med 150 000 mil eller mindre.

Vilken bil håller längre – BMW X5 eller Audi Q7?

Båda bilarna håller längre om de underhålls och servas på rätt sätt. Eftersom Audi Q7 inte går sönder lika ofta som BMW X5 tenderar den ändå att hålla längre. När båda bilarna underhålls ordentligt kan Audi Q7 dessutom hålla minst 150 000 mil, medan BMW X5 håller minst 100 000 mil.

Slutsats

Generellt sett är båda bilarna enastående med kraftfulla motorer, rymliga interiörer, lyxiga funktioner och högklassig teknik. Trots detta passar BMW X5 bäst för personer som önskar säkerhet, kraft och snabbhet. Medan Audi Q7 är lämplig för dem som vill ha komfort, stil, lyx, rymlighet och tillförlitlighet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts