2022 BMW M4 vs Mercedes C63 AMG

BMW M-divisionen och Mercedes AMG-divisionen har till uppgift att utforma och tillverka de mest prestandainriktade BMW- och Mercedes-modellerna, vilket innebär att BMW M4 och C63 AMG är de allra bästa modellerna i deras sortiment.

Nya 2022 års BMW M4 är en relativt kontroversiell bil eftersom den använder sig av en ganska svårsmält design, men det verkar som om den kontroversiella grillen klarar sig lite bättre än vad de flesta av oss förväntade oss. Å andra sidan är 2022 års Mercedes C63 AMG ännu mer kontroversiell tack vare sin fyrcylindriga turbomotor.

Hur som helst är både M4 och C63 några av de mest dynamiska och intressanta kompakta sedans på marknaden, men det finns en hel del skillnader mellan dem. M4 är mer av ett precisionsverktyg vilket innebär att den erbjuder en mycket mer fokuserad körupplevelse, medan C63 är kraftfullare och den är inte lika fokuserad.

C63 ser dock utan tvekan snyggare ut, och den erbjuder säkert en mer högteknologisk interiör som också kommer att imponera på alla. C63 erbjuder mer utrymme eftersom den finns i antingen coupé eller sedanform medan M4 uteslutande kommer som coupé medan M3 är sedanversionen.

2022 BMW M4 – En äkta BMW M-bil

Nya M4 avslöjades för inte så länge sedan, men det verkar som om världen långsamt omfamnar den mycket omdiskuterade designen av frontgrillen. M4-sortimentet startar med standard Coupe M4 för 72 000 dollar som erbjuder en 3,0 liter M TwinPower Turbo-motor, bakhjulsdrift, manuell växellåda, 472 hästkrafter och ett vridmoment på 406 lb-ft.

Om du är villig att betala ytterligare 3 000 dollar kan du få BMW M4 Competition som erbjuder samma motor, men effekten har ökat till 503hk och 479lb-ft vridmoment. M4 Comp får också den 8-växlade M Steptronic-växellådan och RWD. Om du vill ha en M4 Comp med xDrive måste du betala ytterligare 5 000 dollar för den toppmodellen M4 Competition xDrive.

  Vilken är bäst, Mercedes eller BMW?

Designmässigt ser M4:an slående ut och är lite väl synlig, särskilt om den är utrustad med en mer slående lackfärg. Interiören i M4 utstrålar kvalitet och verkar använda material av högre kvalitet jämfört med C-Klass. Utrymmet som erbjuds är inte lika generöst, men det beror på att M4 är en strikt coupé.

Den största fördelen som M4 har jämfört med C63 är dock motorn. Även om motorn inte är lika kraftfull som den i C63 är motorn i M4 den motor du förväntar dig i en M4 medan motorn i nya C63 inte är det.

2022 Mercedes C63 AMG – En ny generation av en AMG-bil

Vi är nära att äntligen få en grundlig titt på den helt nya 2022 års C63, och man kan lugnt säga att de flesta är angelägna om att få reda på vad Mercedes planerar att göra för att rädda C63 nu när den inte kommer med en V8. Det är säkert att säga att de flesta kommer att bli besvikna på motorvalet, så Mercedes måste kompensera.

Det verkar som om de kommer att kompensera för att V8:an inte längre finns med mer än 600 hk, upp till 650 hk för att vara exakt. Mercedes har officiellt bekräftat att den kommande C63 kommer att erbjuda en 2,0 l fyrcylindrig turbomotor som finns i A45, men M139-motorn kommer också att förstärkas av en elmotor.

Batteriet kommer troligen att vara 25,4 kWh och växellådan är den pålitliga 9G-Tronic. Den högsta modellen C63 S AMG kommer också att använda en extra remdriven start-alternator som ger ännu mer kraft. 4MATIC är också standard.

  Vilken Mercedes har Hyperscreen?

Det verkar som om den nya C63 ska ha runt 600-650 hk beroende på vilken modell det handlar om. Detta kommer troligen att överträffa M4:an med ganska stor marginal, men ingen vet hur underhållande en C63 AMG kommer att vara utan en V8.

Slutsats – BMW M4 är troligen en bättre bil.

Vi kan inte säga något säkert innan den nya C63 ser dagens ljus, men vad vi kan säga är att M4 är bättre än någonsin. Stark kritik mot tidigare M4-modeller var att de aldrig verkade så mycket mer speciella om de inte var fullt utrustade.

Man kan lugnt säga att den nya BMW M4 är mycket mer uppseendeväckande, särskilt eftersom den yttre designen sakta växer på de flesta. M4 använder ett klassiskt BMW M-recept genom att använda en V6:a, en bakhjulsdriven plattform och tillgång till en manuell växellåda.

Detta tyder på att BMW M fortfarande är fast förankrat i sin strategi för att designa sportlimousiner. Å andra sidan representerar den nya C63 ett fullständigt avsteg från tidigare C63-modeller, och det är mer än troligt att den nya C63 inte kommer att bli lika populär som de modeller som kom före den.

Detta beror på att C63 inte finns med manuell växellåda, att den kommer att vara AWD exklusivt och att den använder en fyrcylindrig hybrid. Det verkar som om utsläppsbestämmelserna äntligen har kunnat tämja odjuret från Affalterbach.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes C63 2022 dyrare än BMW M4?

Det är ännu inte klart hur mycket den kommande C63 kommer att kosta, men de flesta uppskattningar säger att en fullt utrustad version lätt bör passera 100 000 dollar. Detta innebär att C63 nu kommer att bli dyrare än någonsin samtidigt som den också blir tråkigare än någonsin.

  Är Mercedes GLA en familjebil?

En välutrustad BMW M4 kan också lätt passera 100 000 dollar, men C63 kommer troligen att vara den dyrare bilen.

Är 2021 års Mercedes C63 AMG bättre än 2022 års C63?

Många ifrågasätter om det ens är vettigt att köpa den nya C63 eftersom den förlorat sin viktigaste festpryl, en V8. Detta innebär att den utgående C63 med sin 4,0 l BiTurbo V8 snart kommer att öka i värde om den nya C63 inte imponerar på andra områden.

Som sådan är den nuvarande generationen av C63 troligen en bättre bil eftersom den erbjuder tillräckligt med kraft, en ganska modern interiör och exteriördesign och den härliga V8:an.

Kommer Mercedes att upphöra med V8:an?

Det är ännu inte klart i vilken riktning Mercedes går när det gäller V8:or, men det är säkert att säga att de långsamt avvecklar den. I samma ögonblick som C63 förlorade V8:an förlorade AMG ett viktigt slag vilket innebär att de nu måste använda sig av andra strategier för att sälja bilar.

Det är troligen därför som den nya C63 kommer att vara mycket snabbare än den förra. Det ser dock inte bra ut för V8:an.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts