2017 Audi A4 Problem

Audi A4 problem & fel

Om du är på jakt efter en lyxig sedan är Audi A4 2017 sannolikt på din radar. Med sin eleganta och moderna design, toppmoderna teknik, premiummärke och imponerande prestanda är det inte konstigt att den här bilen har fångat hjärtat hos så många förare.

Men som alla bilar har Audi A4 2017 haft sin beskärda del av rapporterade problem. Medan många ägare har haft positiva erfarenheter av sina fordon, har det funnits några vanliga problem som har dykt upp. Ett av de vanligaste rapporterade problemen med Audi A4 2017 är relaterat till växellådan.

Olika ägare har rapporterat grov växling, tvekan och klunkljud vid växling av växlar. Elektriska problem har också rapporterats, inklusive problem med infotainmentsystemet och olika sensorer i bilen. Dessutom har vissa ägare rapporterat överdriven oljeförbrukning, fel på turboaggregatet och problem med fjädringen.

Även om dessa problem kan vara frustrerande för ägarna att hantera, är det viktigt att notera att inte alla Audi A4 2017 kommer att uppleva dessa problem. Dessutom kan många av dessa problem åtgärdas genom regelbundet underhåll och korrekt skötsel av fordonet. Så om du vill veta mer om alla dessa problem, läs vidare!

Mer om Audi A4 problem

Problem med växellådan

Ett av de vanligaste transmissionsproblemen som rapporterats av 2017 Audi A4-ägare är relaterat till den automatiska växellådan med dubbla kopplingar (DCT). Denna transmission är utformad för att ge smidig och effektiv växling, men vissa ägare har rapporterat problem med fördröjd aktivering och grov växling, särskilt vid lägre hastigheter.

I vissa fall kan detta leda till att bilen känns ryckig eller trög vid acceleration. Vissa ägare har rapporterat en skakning eller vibration när bilen växlar, vilket kan kännas i hela fordonet. Detta kan orsakas av en defekt momentomvandlare eller problem med transmissionsvätskan, men du kan också höra Audi säga att S-Tronic ofta är ryckig i låga hastigheter av naturen.

  Är Audi TT RS en bra bil?

Elektriska problem

Vissa ägare har rapporterat att infotainmentsystemet kan vara långsamt eller inte svara, eller att det kan frysa eller krascha. Detta kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive programvarubuggar och hårdvarufel. Dessa kan dock vanligtvis lösas via enkla programuppdateringar, medan problem med backkameran kan kräva att du skaffar en ny.

Strålkastarna är visserligen imponerande på alla Audi-modeller, men kan också gå sönder, vilket är ett problem eftersom det vanligtvis kostar mycket pengar att fixa/byta ut dessa. Vissa av säkerhetssensorerna och -funktionerna kan också vara problematiska men bör åtgärdas omedelbart eftersom de kan försämra din övergripande säkerhet på vägen.

Överdriven oljeförbrukning

En av de vanligaste orsakerna till överdriven oljeförbrukning i Audi A4 2017 är relaterad till kolvringarna. Om kolvringarna är slitna eller skadade kan olja läcka in i förbränningskammaren och förbrännas tillsammans med bränslet, vilket leder till ökad oljeförbrukning. Andra potentiella orsaker till överdriven oljeförbrukning kan vara problem med ventiltätningarna eller PCV-systemet.

Om du upplever överdriven oljeförbrukning i din Audi A4 2017 är det viktigt att bilen inspekteras av en erfaren mekaniker. Att ta bilen till en Audi-återförsäljare/service tenderar att vara dyrare jämfört med en oberoende verkstad, men det kan också hjälpa dig att behålla bilens andrahandsvärde.

Fel på turboladdare

En av de vanligaste orsakerna till fel på turboladdaren i Audi A4 2017 är problem med oljesystemet. Om oljan blir förorenad eller oljefiltret blir igensatt kan det leda till minskat oljeflöde och potentiella skador på turboladdaren. Andra potentiella orsaker till fel på turboladdaren kan vara problem med kylsystemet eller elektriska problem.

  Är Audi Q5 eldriven?

Turboladdaren är en viktig komponent i motorn som ger ökad effekt och effektivitet. Om turboladdaren går sönder kan det leda till minskad prestanda och potentiella skador på andra delar av motorn. Vanliga symptom på fel på turboladdaren är effektförlust, ovanliga ljud och kraftig rökutveckling eller utsläpp.

Problem med fjädringen

Även om det är relativt ovanligt har vissa ägare av Audi A4 2017 rapporterat problem med hjulupphängningen. Dessa kan inkludera klunkljud eller en ojämn körning, vilket kan orsakas av en mängd olika faktorer. Om stötdämparna blir slitna eller skadade kan det resultera i en ojämn körning och ökat buller och vibrationer. Andra potentiella orsaker till fjädringsproblem kan vara problem med hjullagren eller hjulinställningen.

FAQ avsnitt

Är Audi A4 2017 en bra begagnad bil?

Audi A4 2017 lovordades av bilkritiker för sin smidiga och kraftfulla motor, välavstämda fjädring och välarbetade interiör. Den levereras också med ett brett utbud av avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner. Även om det har rapporterats några problem med 2017 Audi A4, är dessa problem relativt sällsynta och många ägare har haft positiva erfarenheter av sina fordon.

I det 5 år gamla segmentet för medelstora lyxsedaner är Audi A4 sannolikt den allra bästa bilen du kan köpa. Den är modernare och mycket lyxigare än Mercedes Benz C-klass eller BMW F30 3-serien från 2017.

Vilken 2017 Audi A4-motor är bäst?

Audi A4 2017 levereras med två bensinmotoralternativ: en 2,0-liters fyrcylindrig motor med 190 hästkrafter och en 2,0-liters fyrcylindrig motor med 252 hästkrafter. Båda motorerna är turboladdade och levereras med Audis Quattro fyrhjulsdriftsystem som standard, men den kraftfullare enheten är definitivt mer engagerande samtidigt som den inte är så mycket mer bränsletörstig. 2.0L TFSI är det bästa valet om du främst är en stadspendlare.

  Audi vs Hyundai tillförlitlighet - Vilken är bäst?

Audi A4 finns också med två dieselmotoralternativ: en 2,0-liters fyrcylindrig TDI-motor och en 3,0-liters V6 TDI-motor. 2.0L kan erbjuda mellan 150 och 190 hk medan 3.0 TDI kan gå upp till 272 hk. Mellan dessa två är 2.0L TDI bättre och är sannolikt den bästa motorn att gå för dem som tillbringar större delen av sin körtid på motorvägen.

Ska jag köpa en Audi A4 2017?

Ja, det borde du. Att rekommendera Audi A4 2017 är inte ett problem överhuvudtaget eftersom tillbaka 2017 var A4 långt före sin tid. Interiören i 2022 A4 är faktiskt värre jämfört med 2017-modellen eftersom den förlorade sina normala knappar och MMI-layout till förmån för en alltför stor central skärm med en pekskärm.
Audi A4 2017 kommer att ge dig allt du behöver från en sedan eftersom den är rymligare än sina konkurrenter, mer praktisk, lyxigare, tystare och mycket mer avancerad i teknikavdelningen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts